Savaşçıların Oyunu : Tent Pegging

innuendo

HANZALA
Moderatör
Reaction score
0
Savaşçıların Oyunu : Tent Pegging

“Tent pegging” Pakistan’da popüler bir atlı spordur.Kökeninin Asya’da , İsa’dan önce 4. yüzyıla dayandığına inanılan bir savaşçı oyunudur. Elinde mızrak taşıyan bir binici, dörtnala koşan bir at üzerinde toprağa çakılı ağaç bir çiviyi çekip çıkarmaya çalışır. Eğer bu çiviyi çıkardığı noktanın 10 adım ötesine başarıyla taşıyabilirse 4 puan alır ve finalistlerin etrafında döner. Eğer çivi 10 adımlık çizgiden evvel düşerse binici 2 puan alır ve vuruş için bir şans daha elde eder.

1192989159missed-the-peg.jpg

Pakistan’da tent pegging bir oyundan daha ziyade bir gösteridir. İyi soylu atlar derin bir gurur duygusu ile oyun alanına getirilir. Biniciler renkli türbanlar giyerler. Arenaya varışları büyük bir görkem ve şov ile olur. Davullar, trampetler ve flütler alana girdikleri anda çalmaya başlar.

1192989229tent-peggers-coming-to-pl.jpg

Aynı zamanda grup yarışmaları da vardır. 4 bölge ve bazen 8 binici eş zamanlı olarak çiviyi çekmeye çalışırlar.

1192989180tent-pegger-pulls-the-peg.jpg

Pakistan’da, tent pegging’in bazı varyasyonları çeşitli eğitim enstitüleri ve halk spor yarışmalarında yer alır. En popüleri, dört nala giden bir at üstündeki binicinin çalgı teline asılı bir limonu kılıçla kesmeye çalıştığı “limon kesme”, dir.

1192989252tent-peggers-discussion.jpg

1192989277the-perfect-strike.jpg

1192989328the-strike.jpg

Hacci Dayi döktürmüşsün yine Ellerine sağlık:)
Bunlar acaip heyecanlı olsa gerek.Gerçek erkek savaşın canlandırılması.Valla çok istiyorum denemeyi(:)

çakmadım yaw..
çivi toprağa gömülü yani.. hızla geçerken onu tutup çıkarması lazım öylemi? tek deneme hakkımı var acep?
yok yani, çiviyi çekip çıkarma olayı sopayla yapılıyorsada, elle yapılıyorsada çok feci sakat bir durum.
durgun ve hareketsiz birşeye hızla geçerken asılıyorsunuz.. at altınızdan gidiyor siz belli bir süre sabit kalıyorsunuz, anladığım bu şekilde benim ?

Geri