Sata -Sata II HDD lerde format sorunu ?

marten1907

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar Bende SATA II 250GB seagate HDD var

Kopya Xp Cd si ile format attıgımda HDD yi 130 Gb gösteriyor acaba neden? ne yapabilirim?
XP cd sinde service pack 2 yüklü değil !

Ancak disket sürücüsüne windows 98 başlangıç disketi takarak fdisk ten biçimlendirme yaptıgımda sorun çözülüyor bu şekil oldugundan format işlemi uzun sürüyor ne yapmam lazım cd ile düzgün format için !

Yardımlarınız için çok tşk ederim

farklı cd denedin mi hiç ??

partıtıon magic ıle saglam sekılde fdısk at sata hdd ne kopya cd ilede sistemini kur çalışır

bence hardiski mxblast4 ile fabrikadan cikmiş gibi yapip ondan sonra da istediğin cd ile yukleme yapabilirsin...

ya bende de sata harddisk var ama ben böyle problemler yaşamıyorum...?

Bende de aynı marka ve aynı bellekte harddisk sorunum vardı. Sadece içerisine entegre edilmiş SP2 li bir XP kopyan olması gerekiyor.Sonra normal BOOT işlemini yapıyorsun. SP2 li bir XP ile format atarsan BOOT ekranında 250GB olarak göreceksin....:))))))) Merak etme

jumper'leri kontrol et SP2 ile alakasi yok disk boyutununun, disk'i aldiginda icinden bir kagit cikar kullanma kilavuzu yani onun üzerinde disk'in jumper'lerinin aciklamasi vardir.

partition macig programıyla hdd yi sıfırla sorun kalmayacaktır..

Bende de aynı marka ve aynı bellekte harddisk sorunum vardı. Sadece içerisine entegre edilmiş SP2 li bir XP kopyan olması gerekiyor.Sonra normal BOOT işlemini yapıyorsun. SP2 li bir XP ile format atarsan BOOT ekranında 250GB olarak göreceksin....:))))))) Merak etme

Arkadaşa katılıyorum. Benim de Sata II 320 Gb hardiski tam görmüyordu (SP2 siz Cd de)
SP2 li cd taktım ve oldu. Sorunu %90 budur.

jumper ayarLarını kontroL ettiysen ve doğruysa sp2 oLsun oLmasın herhangi bi işletim sistemi cdsi iLe sen kuruLuma başLa. HDD'i ikiye böLüceksin sanırım. iLk parçayı oLuştur ondan sora windowsu kur ikinci böLümünüde windowsu kurduktan sora hızLı biçimLendirme iLe biçimLendir. topLamın 250 oLduunu görüceksin. servise her gün nerdeyse bu sorunLa en az 10-15 makina+HDD geLiyo bizde öLe yapıyorz kafan rahat oLsn sorun hdd te diiL sen normaL kuruLumunu yap;)

arkadaslar bendede aynı sorun var ekran kartı aldım taktım sonra format attım ama sp2 sız cdyle format attım 300 gblık hrdıskın sadece 130unu gordu pc pekı suan kurdum ben 130 gorunuyor baska format atmadan kalan bolumu gelmezmı hardıscın tek care yenıden formatmı bırde bu jumper ayarı dedıgınız sey ne bı acıklar yardımcı olursanız sevınırım benım hardıscın markası wd
sımdıden teskurler

bilgisayarım üstüne sağ tıkla ordan yönet i tıkla ve açılan pencerede disk yönetimi var. oradan yapabilirsin. format atarken herhalde biçimlendirmemişsin geri kalan hafıza orda ham olarak durması lazım. sen onu mantıksal sürücüye çevireceksin.

Geri