Satılık Hosting ve Domain Müşterileri

hdumanli

New member
Reaction score
0
Herkese merhabalar,

Buna benzer bir ilanı 2 yıl önce de vermiştim, o zaman bazı arkadaşlarla görüşmüştük fakat bir sonuca varamadığımız için satış gerçekleşmemişti, ben de mecburen işe devam etmiştim. Aradan geçen zaman zarfında diğer işlerimiz iyi bir seviyeye geldi, o nedenle ilanı yineliyorum;

Satmak istediğim Amerika'da SoftLayer firmasında bulunan dedicated server'ım, Jone Hosting'de bulunan küçük bir reseller paketim ve üstündeki tüm müşterilerim. Detayları aşağıda yazıyorum;

* Server Donanımı :
SuperMicro PDSMU Intel Xeon QuadCore SingleProc Sata [1Proc]
Intel Xeon 3060-Dual Core
2 GB DDR2 RAM
2 adet 250 GB Western Digital WD Caviar RE 16 WD2500YS
100 Mbit bağlantı
Aylık 2000 GB Kota (18 aydır aylık en yüksek harcanan 400 GB oldu)
16 adet IP adresi

Server 1 Şubat 2008'den beri çalışır durumda, ilk kuruluşta IPMI kartını (uzaktan erişim için) değiştirdiler, o günden beri hiçbir arızası olmadan çalışıyor.

* Server Yazılımı :
SoftLayer firmasının kurduğu Windows 2003 Server Standard English
MS SQL Server 2005 Standard
hMailServer
Gene6 FTP Professional Unlimited User
Helm 4 Unlimited Domains Unlimited User
AWStats

hMailServer ve AWStats bedava programlar, onun dışındaki tüm programlar lisanslıdır

* Server'a aylık 206 Dolar veriyorum, ayın 1'inde öderseniz bu ücret, gecikirseniz ayın 5'ine kadar 226 Dolar veriyorsuuz, 5'i akşamı ödemezseniz server kapanır. Ödemeleri kredi kartım ile yapıyorum.

* Hosting Müşterileri :
250 kadar hosting müşterimiz mevcuttur (yaklaşık 1.300 adet de mail hesabı vardır). Yıllık KDV Dahil 15.000 TL civarında fatura kesiyorum. 4 adet de reseller'ım var, onlara da yıllık KDV Dahil 2.900 TL fatura kesiyorum (ödemeleri genelde aylık taksitlerle yaparlar), yani toplam yıllık 18.000 TL civarında hosting faturası keseceksiniz. Hemen hemen tüm müşterilerimiz faturalıdır.

* Jone Solutions'da bulunan hosting müşterileri :
Aynı zamanda burada küçük bir Linux reseller paketim var. Burada 5 adet müşterimiz mevcut, ve buradaki hosting'ler Linux üzerinde çalışan Mailman uygulaması ile toplu mail yolluyorlar. Kendi server'ımdan yollatıp spam'e düşmemek için böyle bir çözüm kullanıyorum. Burada da yıllık KDV Dahil 500.- TL kadar kar ediyorsunuz.

* Domain Müşterileri :
Hosting müşterilerimizin çoğunun domain'i de bende bulunmaktadır. tr domain'lerini aldığım gibi 25'e fatura ediyorum, com, net, org. vs. hemen hemen tüm domain'ler ise IHS www ihs com tr firmasındadır, hepsini tek tek bu firmaya transfer ettim, sadece 2 domain kaldı. 140'dan fazla bu şekilde domain var, her birinden KDV Dahil 10.- TL kalıyor, yani domain'lerden de yılda 1.400 TL civarında kar edeceksiniz.

Yani hosting 18.000 + domain 1.400 - server 3.700 = 15.700 TL / yıl para kazanacaksınız. Pardon KDV'leri düşelim;
hosting 15.250 + domain 1.200 - server 3.700 = 12.750 TL / yıl para kazanacaksınız.

* Web Tasarım Müşterilerimiz :
Aktif olarak 50'ye yakın sitenin tasarımını yaptım, hemen hemen tümünün güncellemelerini yapmaya devam ediyoruz. Sözleşmeli olarak güncelleme yaptığımız müşterimiz yoktur, hepsi ile iş başına çalışıyoruz. Tüm sitelerde html, asp ve flash kullanılmıştır, php, MySQL, MS SQL destekli tasarımımız yoktur (ama bizden sadece hosting alan müşterilerimizin php ve MySQL kullanarak yaptıkları siteler mevcuttur, onlara hosting desteği vereceksiniz). asp ile kendi yaptığımız E-ticaret ve Hazır Site programlarımız var, bu nedenle devralacak arkadaşın iyi asp bilmesinde fayda vardır.

31 Temmuz 2009 tarihi ile tüm kestiğim fatura miktarı KDV Dahil 19.125.- TL'dir (buna Ağustos hosting'leri dahildir), aşağı yukarı 8.500.- hosting + 10.000.- tasarım faturası kestim. Yani yıllık yaklaşık 40.000 TL'ye yakın fatura kesiyorum. Geçen yıl kestiğim toplam fatura miktarı 42.000.- TL'dir, bu sene kriz nedeni ile biraz düşebilir. KDV'leri, server masrafını ve domain masraflarını düşersek yıllık 28.000 - 30.000 TL arası kar edeceksiniz. Ayrıca web sitesi olmayan bir sürü hosting müşterim de mevcuttur, bugüne kadar hiçbir zaman aktif bir pazarlama yapamadım, pazarlama kabiliyetinize göre çok daha fazla tasarım işi alabilirsiniz.

Yukarıdaki paragrafta yazdığım gibi Ağustos faturalarını kesip müşterilerime gönderdim, yani Eylül başından itibaren faturaları siz kesip göndereceksiniz.

* Özellikle belirtmek isterim ki bu satış sadece server'ın ve tüm müşterilerin devrinden ibarettir, resmi şirket devri gibi birşey söz konusu değildir. Kendi şirketimi geçen yıl devrettim, şu an faturalarımı bir arkadaşımın şirketi üstünden kesiyorum.

* Ek bilgi olarak müşterilerimin büyük çoğunluğu bana sadık ve eski müşterilerimdir, hosting ve reseller fiyatlarım da piyasaya göre çok az yüksek sayılır. Bu bilgileri satış aşamasında sizlere çok detaylı olarak aktaracağım, oldukça düzenli olacağı için zorluk çekmezsiniz. Ayrıca bu yukarıda yazdığım müşterilerimin hemen hemen hepsi 11 yıllık çalışmam sonucunda tek tek edindiğim müşterilerdir, hiçbir yerde reklamımız, banner'ımız, vs. olmadı, tüm müşterilerim bana referanslar ile geldi. Dolayısı ile müşterilerimin bundan sonra da mağdur olmasını asla istemiyorum. O yüzden şirket devrinden sonra alan arkadaşa veya firmaya 1 yıl süresiz ve ücretsiz destek vereceğimi şimdiden taahhüt ederim. Ben şu an Antalya'dayım, 40 yıllık İstanbul hayatımdan sonra 1,5 yıl önce buraya taşındım, fakat anlaşacağım arkadaş ile mutlaka yüz yüze görüşmeyi ve 2 - 3 gün boyunca tüm bilgileri kendisine aktaracağımı taahhüt ederim.

* Satış için kafamda hiçbir rakam belirlemedim, Eylül ayından sonra yeni işime konsantre olacağım için bu satıştan ne kadar alırsam yeni işime yatıracağım. O nedenle sizden sadece fiyat teklifi göndermenizi rica ediyorum, tabii ki istediğiniz soruyu da sorabilirsiniz, cevaplamaktan memnuniyet duyarım. Satış kesinlikle nakit olacaktır, vade, çek, senet, taksit, vs. gibi hiçbir ödeme opsiyonu olmayacaktır, yani sizinle anlaşacağız, sözleşme imzalayacağız, parayı nakit olarak ödeyeceksiniz veya banka hesabıma göndereceksiniz, sonra da yazdığım gibi size günlerce işi ve müşterilerimi anlatacağım. Ondan sonra da yine söylediğim gibi size 1 yıl boyunca full destek vereceğim.

* Bu ilanı bir sürü foruma bırakacağım için hepsini günlük olarak takip edemeyebilirim, o nedenle buraya cevap yazmak yerine lütfen bana hayridumanli at gmail nokta com e-mail'imden ulaşınız.

İlgilenen tüm arkadaşlara teşekkürlerimle.

Herkese tekrar merhabalar,

Gelen mailler, sorular, cevaplarım ve unuttuklarım için ilana bazı ekler yapmak istedim.

* Fiyat şu an 18.000 TL civarında, sanıyorum bu fiyat veya az üstüne bitecek.

* Gelelim rakamlara, biraz daha detaylı hesap yaptım;
* Yıllık tüm hosting müşterilerime kestiğim fatura miktarı 15.500 TL (200'e yakın hosting müşterim var), 4 adet reseller'ıma kestiğim fatura miktarı da 2.900 TL, yani toplam 18.400 TL hosting faturası keseceksiniz, bunu şimdilik direkt kar olarak yazıyorum
* Müşterilerime ait ve faturasını kestiğim 130 adet domain'im var, IHS'ye 15 ödüyorum, müşterilere 25'e fatura ediyorum, domain başı 10 TL'den 1.300 TL daha kar ediyorsunuz
* Başka bir Linux reseller hesabı üzerinden toplu mail yollattığım 4 müşterim daha var, onlar da toplam yıllık 600.- TL ödüyorlar
* Yani toplamda yıllık 20.300 TL'lik fatura keseceksiniz, KDV'sini düşersek elinize 16.600 TL kalır

* Gelelim masraflara;
* Şirket masraflarınızı saymıyorum, zaten bu işi yapıyorsanız ve yapacaksanız fatura kesmek için şirketinizin olması lazım
* Server kirası : yazdığım gibi server'a yılda 3.700 TL para veriyorum, ama görüştüğüm kimse server'ı almak istemedi, müşterileri kendinize transfer edersiniz, sonra da server'ı kapatırsınız, hepsi 15 gün sürmez, üstelik server'ın Ağustos ücretini ödedim, Eylül ücretini de tabii ki öderim, olmadı Eylül sonuna kadar rahatlıkla transferlerinizi bitirirsiniz
* Linux reseller kirası : Toplu mail yollayan müşterilerimiz spamci değil, biri İstanbul'un en büyük kuaför zincirlerinden biri, diğeri turizm firması, diğeri zeytinyağı firması, biri de inşaat firması (aslında 6 müşterim var ama ikisini göndereceğim, çok dert çıkartıyorlar), hepsi de kendilerine mail adreslerini veren kendi müşterilerine mail yolluyorlar, yani sağdan soldan mail adresi toplayıp mail göndermiyorlar. Bu Linux reseller'ın yıllık masrafı 75 TL civarında, isterseniz o mail listelerini de kendi server'ıma alırım (hMailServer'ın distribution list'i var), oradan transfer edersiniz, ona da masraf etmezsiniz, ama bu müşterilerin diğer hosting'leri de bende, dolayısı ile onlara bir toplu mail yollama sistemi kurmanız gerekir.

* İlanımda yazmayı unuttuğum diğer şeyler de şunlar;
* Zamanında satmak için aldığım veya uzatmasını yapıp müşterilerimden para alamadığım, şu anda da IHS’de İkinci El Domain Pazarı'nda satılık durumda olan şu domain'lerim var;
Para edecekler : hayat.org, hayat.biz, dizayn.net, hayat.name, hayat.info
Para etmeyecekler : balacanucurtma.com, kutanajans.com, nautilus-tr.com, ortakoymeyhanesi.com, balacan.com, munar.com, ertarim.net, sonvapur.com, merdivenkupestesi.com, ertarim.com, ideamobilya.com, ckvace.com, erticaret.com, renovamimarlik.com
* Para edecek domain'lerin gerçekten para edebileceğini düşünüyorum, onları da olduğu gibi size transfer edeceğim, eğer bu işlerle uğraşıyorsanız Sedo, GoDaddy Auction, Moniker gibi sitelerde de listeleyip rahatlıkla satabilirsiniz. Para etmeyecekleri de istediğinizi yapın, ben karışmam :)
* Domain transferleri için bir ücret ödemeyeceksiniz, IHS'ye başvuracağım, adınıza açılacak bir yeni hesaba (varsa mevcut hesabınıza) devirleri için destek talebi açacağım, gün içinde hepsi size devredilecek
* Ve belki de en önemlisi size webhostingtalk.com.tr alan adını da devredeceğim, ilgilenen arkadaşlar bilirler, webhostingtalk.com dünyanın en çok bilinen ve popüler hosting forumudur, yıllar önce bunun Türkiye'de markasını almıştım ve ücretlerini ödemiştim, ODTÜ'den de bu adı almıştım, oradan kontrol edebilirsiniz), fakat hep dediğim gibi ben proje adamı veya başarılı bir satışçı değilim, o nedenle bu güzelim adı kullanamadım, kurun üstüne VBulletin veya phpBB gibi sağlam bir forum, Türkiye'deki hosting firmalarına tanıtım mail'i atın, kısa zamanda çok popüler bir forum olabilirsiniz. Ben şimdilik size ODTÜ'den sorumluluğu devredeceğim, iş yaparsanız ileride marka devrini de yaparız, resmi işlem olduğu için biraz prosedür gerekiyor, ama devir ücretlerini bilmiyorum, onları siz ödersiniz :)

* Başka ne vereyim bilmiyorum, yanında bir de tarak, bir de 0.5 kalem gibi oldu, kusura bakmayın :)

* Yine size tüm web tasarım müşterilerimi de vereceğim. Ağustos faturalarını da kesip gönderdim, 14/01/2009 - 05/08/2009 tarihleri arasında toplam 23.550.- TL'lik fatura kesmişim, yarısı hosting olsa kalan yarısı da web tasarım, hazır site, e-ticaret işleri ile ilgili faturalar. Yani söylediğim gibi geçen sene kestiğim yıllık 42.000 TL'lik fatura bedelini bu sene de tutturursunuz. Ve inanın bana hiçbiri için özel bir pazarlama yapmadım, tamamen kendi hosting veya tasarım müşterilerimin bana verdiği işler. İlanımda yazdığım gibi web sitesi olmayan veya güncelletmek isteyen çok müşterim var, inanın sadece bunlara düzgün bir pazarlama ile gittiğiniz zaman bile çok iş çıkartırsınız, zaten hepsini size tek tek gösterip anlatacağım.
* Tabii ki mevcut müşterilerim için yaptığım tasarımların tüm psd, fla, fh, vs. dosyalarını size vereceğim. Unuttuğumuz olursa da her zaman buradayım zaten, hemen gönderirim.

* Epeyce bir asp ile çalışan site var, bir tane de ASP.Net ve MS SQL kullanan site var, bu nedenle mutlaka Windows server'ınız olmalı (eğer benim server'ı istemiyorsanız). php ile çalışan fazla site yok, ama yazdığım gibi ona da destek vermeniz gerekecektir.

* Domain faturalarını zaten yıllık kesiyorum, tüm hosting faturalarımı da yıllık kesiyorum, aylık ödeme yapan hiç müşterim yok. Hosting zamanından 1 ay kadar önce faturasını kesiyorum, tarayıp e-mail ile gönderiyorum, genelde posta ile yolluyorum, ödemesini de şirketin banka hesabına yolluyorlar. Bugüne kadar hiç kredi kartı ile tahsilat yapmadım, Sanal POS'um da olmadı, sizin varsa veya kurarsanız tahsilatlarınız biraz daha kolay olabilir.

* Hemen hemen tüm müşterilerim şirketlerdir, şahıs olarak çok az müşterim vardır. Ve tüm müşterilerimin derdi e-mail'leri sorunsuz gelsin gitsin, web siteleri çalışsındır. Yani şak diye açılan web siteleri, gümbür gümbür çalışan mail'ler, sizin fiyatınız 20 Dolar halbuki şurası 18 Dolar'a hosting veriyor gibi dertleri asla çekmezsiniz, o tip müşterilerin hepsini ben zaten çoktan yolladım. 18 aydır server'ım Amerika'da, tabii ki Türkiye lokasyonlu veya Almanya, Hollanda gibi lokasyonlu server'lardan daha yavaşım, ama hiçbir kopma olmadı, spam'e düşmek haricinde hiçbir derdimiz de olmadı, o nedenle müşterilerden gelen şikayetler minimum seviyededir. Maillerim gelmiyor diyene ADSL modeminizi açıp kapatın, makinenizi de açıp kapatın, sorun devam ederse yine arayın diyorum, bir daha aramıyorlar.
* Hep yazdığım gibi tamamen şirketlerden oluşan, herşeyi resmi, yani faturasını kesip göndereceğiniz ve ödemesini alacağınız bir müşteri portföyünü devir alacaksınız. İleride veya şimdiden fatura istemeyen çıkabilir, onları siz zamanla ayarlarsınız, ben karışmam :)

* Biraz karışık oluyor ama soruları cevaplarken böyle oluyor maalesef; yine hemen hemen tüm müşterilerim İstanbul'dadır, Ankara'da bir iki müşterim vardı gittiler, Antalya'da da müşterim yok gibi.

* Satış ilanda da yazdığım gibi tamamen peşin para olarak gerçekleşecektir. Hiçbir şekilde aylık taksit, biz fatura keselim size komisyonunuzu verelim, aylık ödeme yapalım, çek senet verelim gibi bir satışı asla düşünmüyorum. Dediğim gibi sizden parayı peşin alacağım, tabii ki sözleşme yapacağız, sizin yerinize geleceğim (isterseniz siz de Antalya'ya gelebilirsiniz, hem ziyaret hem ticaret yapabilirsiniz), oturup size 2 gün 3 gün 4 gün ne kadar olursa tek tek tüm müşterileri anlatacağım, hepsinin irtibat bilgilerini, ödeme yöntemlerini ve zamanlarını, tipik davranışlarını anlatacağım, elimdeki tüm bilgileri aktaracağım (herhangi bir crm sistemimiz yok, hemen hemen herşey tek Excel dosyasında), herşeyi vereceğim, el sıkışıp ayrılacağız. Ondan sonra da en az 1 yıl size sürekli destek vereceğim, istediğiniz zaman bana mail yollayabilirsiniz, telefon açabilirsiniz, vs., zaten bildiğim herşeyi anlatacağım, aklıma gelmeyenleri de sorduğunuz zaman hemen cevaplayacağım. Devir aşamasında güvenmezseniz sözleşmeyi imzalarız, parayı verirsiniz, banka hesabıma beraber yatırırız, beni bir eve kapatırsınız, herşeyi tek tek size teslim edene kadar bırakmazsınız, ama çok çay kahve ve sigara içerim, ona göre :)

* Kendime, dayıma, arkadaşlarıma, vs. ait bir sürü domain ve site de var tabii ki, onların hepsini transferden önce birkaç gün içinde başka bir server'a taşırım, size transfer edeceklerimden sonra IHS'de kendi domain'lerim kendi hesabımda kalır.

Bu uzun mesajlarımı okuduğunuz ve sabrınız için tekrar teşekkür ederim, ilgilenen arkadaşlar ile görüşmeye devam etmekten mutluluk duyarım.

Geri