'Sarıkamış'ta 90 değil 60 bin asker şehit düştü'

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
DHA - ERZURUM - Genelkurmay Başkanlığı, Sarıkamış'ta şehit düşen Türk askerlerinin sayısının iddia edildiği gibi 90 değil, 60 bin olduğunu açıkladı.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin resmi internet sitesinde, 1. Dünya Savaşı'nın Rusya cehpesinde 22 Aralık 1914-15 Ocak 1915 tarihleri arasında gerçekleştirilen Sarıkamış Harekâtı'nın 93'üncü yıldönümü nedeniyle bir değerlendirmeye yer verildi. Sitedeki yazıda Türk ordusunun ileri sürüldüğü gibi 90 değil, 60 bin, Rusların ise 30 bin zayiat verdikleri belirtildi. Savaş sırasında Rusların 200 subay, 7 bin eri esir olarak aldıkları da belirtildi.

Birçok kaynakta 130.000 olarak geçiyor ?

onemli olan kac kişinn öldugü deil ne amacla ne ugruna oldükleridr. vatan ugruna canını veren tum sehitlerimizin ruhu şaad olsun.

Tabiki öyle ama ben sadece bir tarihçi olarak kaynaklardaki çelişkiyi ifade etmek istedim ...

Sarıkamıştaki askerlere muhimmat ve giysi götüren geminin rus donanması tarafından batırıldığı açıklanmıştı geçenlerde. Onca yetenekli subay onca muhimat onca giysi karadenizde batmış... Eğer onlar ulaşsa idi o Cengaver o Korkusuz insanlar belki o kara kışa yenilmeyeceklerdi...

Ruhları Şaad Olsun Mekanları Cennet...

Dek dileğim onların sahip olduğu korkusuz yürek ve imanı Yüce Allah Bizede Nasip Etsin

benimde bildiğim ve hep okuduğum 90.000 askerimizin şehit olduğuydu.
ruhları şaad olsun.
O yürek ve İman bizde zaten mevcud değilmi Almando.

bende senı yargılamak amacıyla soylemedım yanlş anlama arkadas

allah rahmet eylesin hepsine diyeyimde 90 değil 60 bin ise 30 bin askerimiz sağ .. o zaman bu da süper bişey dir

Geri