Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sanal Modifiye ile Bir Arabayi Bastan Asagi Degistirmek (Guncel Resimler)
Arkadaslar kimimiz hayalimizdeki arabayi almak ister ama buna gucu yetmez,kimimiz kendi ilk arabamizi modifiye edip oyle gezmek ister,eger sizde bnm gibi bi modifiye tutkunu iseniz bu baslik altinda bulusalim ben elimden geldigince sanal modifiye hakkinda sorduklariniza cwp wermiye calisacagim bnmde sizden cok sey ogrenecegim wardir muhakkak kendimi yeterince iyi gormuyorum ama konusarak yardimlasarak super seyler ortaya koyacagimiza inaniyorum,onun icin herkes Photoshop programlari ile yaptigi her arabayi buraya yuklemesini istiyorum.Degisik zewkler,degisik tarzlar gorebiliriz bu sayede,bir de nasil yapildigini soran arkadaslarimiza da yardimci oluruz...
Araba Boyama yerine Airbrush islemi uygulamak daha ilgi cekici ve gosterisli oluyor buyurun nasil yapildigini gorelim ....
Ders 1 : Airbrush islemi
Alttaki Gordugunuz Seat Leon Marka Arabamizi Airbrush islemi uygulayacagiz
Bu Airbrush'imizi uygulayacagimiz resim istediginiz sekilde,renkte bi resim koyabilirsiniz
Simdi Photoshop Programimizi Acip File--->Open Bi araba fotografi aciyoruz
Ardindan yine File --->open airbrush resmimizi aciyoruz
Airbrush Resmimizi ctrl tusunu basili tutarak fare ile araba olan resmimin ustune surukluyoruz Ve ctrl+T tuslarini kullanarak resmimizi arabayi kapliyacak bi sekilde buyutuyoruz
Simdi Altta gordugumuz opacity degerini yapiyoruz
Ben %50 yaparak asagidaki Goruntuyu aldim sizinde boyle olmasi gerek
Simdi ise sira fazlaliklari silmeye geldi bunun icin Tools Aracindan Polygonal lasso tool aracini kullanarak ince yerleri secebelir ve Delete tusuna basarak silebilir veya eraser tool aracini kullanarkta silbilirsiniz bunu asagidaki goruntuye bakarak daha iyi anlayabilirsiniz...
Boyle silerek islemi tamalayabilirsiniz
Boyle Silerek Ve zoom aracini da Kullanarak sagda solda kalan parcalari silerek islemi tamamlayabiliriz ve iste Ve En sonunda %60 opacity degerini kullandim Ve bu sonuc ortaya cikti Umarim Begenmisinizdir....(Isterseniz Image-->Adjustments-->Brightness/contrast sekmesinden renkleri daha canli yapabilirsiniz.)
Ders 2 :Seffaf Far Yapimi
Bundan 5-6 yil once cogu arabanin arka stoplari siyah renk koyu bi sekilde boyaltildiktan sonra hos bi gorunum aliyordu fakat simdiki modifiyelerde arka stoplar veya on farlarda kristal lambalar ve seffaf gorunumler yer aliyor buda arabimiza cok kibar bi gorunum sagliyor bunun nasil yapildigini gorelim
Asagidaki Opel astra marka arcimiza seffaf stop uygulayacagiz. (File-->open deyip istedigimiz araba resminiu aciyoruz)
Burda Yine airbrush uygulamsinda kullandigimiz polygonal lasso tool'u kullancagiz asagidaki resimden'de anlasildigi gibi
Evet Bu seferki işlemimizi biraz daha dikkatli uygulayacağız,şimdi gene önceki adımda seçtiğimiz polygonal lasso tool nesnemiz ile sol farımızın etrafını seçiyoruz daha sonra (DİKKAT) SHİFT tuşuna basılı tutarak (ekranda mouseun yanında + işareti çıkacaktır) sağ taraftaki farımızında çevresini seçiyoruz önemli nokta shift tuşuna basılı tutarak işlemi gerçekleştirin böylece aynı anda iki tarafıda seçmiş olacaksınız.Şimdi eğerki şeffaflaştırmak istemediğiniz yerle varsa bunlarıda ALT tuşuna basılı tutarak(mouse'un yanında - işareti çıkar) şeffaf olmasını istemediğiniz yerleri seçerek gerçekleştirebilirsiniz.Ornegin Ben 3 kirmizi yuwarlaklari ALT tusunu basili olarak lasso tool ile sectim seffaflastirma isleminde burasi onemsenmiyecektir.
Evet şimdi Şeffaflaştırma işlemine geçiyoruz Menuden Image-->Adjustment-->Channel Mixer 'i seçiyoruz.Ve Yeni bir menü geliyor ekrana bu menüden altta monochrome 'yi işaretlersek şeffaflaştırma işlemini uygulamış oluruz.
Bu islemi'de uyguladiktan sonra seffaflastirma islemi bitmis oluyor Ve iste SONUC
Benim Yaptigim araba biraz Golgede kaldigi icin pek belli olmiyabilir ama siz yapinca farki anlayip hosunuza gidecek soylemesi benden :durdurun:durdurun