Sanal Modifiye ile ilgili Hersey

helly_zone

New member
Reaction score
0
Sanal Modifiye ile Bir Arabayi Bastan Asagi Degistirmek (Guncel Resimler)

Arkadaslar kimimiz hayalimizdeki arabayi almak ister ama buna gucu yetmez,kimimiz kendi ilk arabamizi modifiye edip oyle gezmek ister,eger sizde bnm gibi bi modifiye tutkunu iseniz bu baslik altinda bulusalim ben elimden geldigince sanal modifiye hakkinda sorduklariniza cwp wermiye calisacagim bnmde sizden cok sey ogrenecegim wardir muhakkak kendimi yeterince iyi gormuyorum ama konusarak yardimlasarak super seyler ortaya koyacagimiza inaniyorum,onun icin herkes Photoshop programlari ile yaptigi her arabayi buraya yuklemesini istiyorum.Degisik zewkler,degisik tarzlar gorebiliriz bu sayede,bir de nasil yapildigini soran arkadaslarimiza da yardimci oluruz...

Let's Begin​

Yeni Ders Eklenmistir

Araba Boyama yerine Airbrush islemi uygulamak daha ilgi cekici ve gosterisli oluyor buyurun nasil yapildigini gorelim :D....

Ders 1 : Airbrush islemi

Alttaki Gordugunuz Seat Leon Marka Arabamizi Airbrush islemi uygulayacagiz

jjtjc8.jpg

Bu Airbrush'imizi uygulayacagimiz resim istediginiz sekilde,renkte bi resim koyabilirsiniz

30m31h5.jpg

Simdi Photoshop Programimizi Acip File--->Open Bi araba fotografi aciyoruz

Ardindan yine File --->open airbrush resmimizi aciyoruz

Airbrush Resmimizi ctrl tusunu basili tutarak fare ile araba olan resmimin ustune surukluyoruz Ve ctrl+T tuslarini kullanarak resmimizi arabayi kapliyacak bi sekilde buyutuyoruz

2816mnn.jpg

Simdi Altta gordugumuz opacity degerini yapiyoruz

24o25ps.jpg

Ben %50 yaparak asagidaki Goruntuyu aldim sizinde boyle olmasi gerek

ae0izb.jpg

Simdi ise sira fazlaliklari silmeye geldi bunun icin Tools Aracindan Polygonal lasso tool aracini kullanarak ince yerleri secebelir ve Delete tusuna basarak silebilir veya eraser tool aracini kullanarkta silbilirsiniz bunu asagidaki goruntuye bakarak daha iyi anlayabilirsiniz...

30m4kcp.jpg

Boyle silerek islemi tamalayabilirsiniz

bzddl.jpg

Boyle Silerek Ve zoom aracini da Kullanarak sagda solda kalan parcalari silerek islemi tamamlayabiliriz ve iste Ve En sonunda %60 opacity degerini kullandim Ve bu sonuc ortaya cikti Umarim Begenmisinizdir....(Isterseniz Image-->Adjustments-->Brightness/contrast sekmesinden renkleri daha canli yapabilirsiniz.)

2uqhamf.jpg

Ders 2 : Seffaf Far Yapimi

Bundan 5-6 yil once cogu arabanin arka stoplari siyah renk koyu bi sekilde boyaltildiktan sonra hos bi gorunum aliyordu fakat simdiki modifiyelerde arka stoplar veya on farlarda kristal lambalar ve seffaf gorunumler yer aliyor buda arabimiza cok kibar bi gorunum sagliyor :D bunun nasil yapildigini gorelim

Asagidaki Opel astra marka arcimiza seffaf stop uygulayacagiz. (File-->open deyip istedigimiz araba resminiu aciyoruz)

j17v5i.jpg

Burda Yine airbrush uygulamsinda kullandigimiz polygonal lasso tool'u kullancagiz asagidaki resimden'de anlasildigi gibi

2jb1bes.gif

Evet Bu seferki işlemimizi biraz daha dikkatli uygulayacağız,şimdi gene önceki adımda seçtiğimiz polygonal lasso tool nesnemiz ile sol farımızın etrafını seçiyoruz daha sonra (DİKKAT) SHİFT tuşuna basılı tutarak (ekranda mouseun yanında + işareti çıkacaktır) sağ taraftaki farımızında çevresini seçiyoruz önemli nokta shift tuşuna basılı tutarak işlemi gerçekleştirin böylece aynı anda iki tarafıda seçmiş olacaksınız.Şimdi eğerki şeffaflaştırmak istemediğiniz yerle varsa bunlarıda ALT tuşuna basılı tutarak(mouse'un yanında - işareti çıkar) şeffaf olmasını istemediğiniz yerleri seçerek gerçekleştirebilirsiniz.Ornegin Ben 3 kirmizi yuwarlaklari ALT tusunu basili olarak lasso tool ile sectim seffaflastirma isleminde burasi onemsenmiyecektir.

o0o6mp.jpg

Evet şimdi Şeffaflaştırma işlemine geçiyoruz Menuden Image-->Adjustment-->Channel Mixer 'i seçiyoruz.Ve Yeni bir menü geliyor ekrana bu menüden altta monochrome 'yi işaretlersek şeffaflaştırma işlemini uygulamış oluruz.

23v0xty.jpg

Bu islemi'de uyguladiktan sonra seffaflastirma islemi bitmis oluyor Ve iste SONUC

2eey29w.jpg

Benim Yaptigim araba biraz Golgede kaldigi icin pek belli olmiyabilir ama siz yapinca farki anlayip hosunuza gidecek soylemesi benden :durdurun:durdurun

Geri