Samsung’un Android’li telefonu Galaxy S2, Windows Phone 7 yüklü bir versiyona hazırlanıyor olabilir.
WMPU (Windows Phone severlere ait bir web sitesi), Bluetooth Standartlarından sorumlu kuruluş olan Bluetooth SIG web sitesinde SGH-i917 model numaralı bir girdi olduğunu, bunun ise Galaxy S2′nin (SGH-i927) modifiye bir versiynu olan Samsung Cetus olabileceğini söylüyor. Cihazın bu sonbahardan önce çıkması beklenmiyor.
Bluetooth SIG, SGH-i917 modelinin Windows Phone Mango işletim sistemi ile çalışacağını onaylıyor. Galaxy markası ile daha iyi bir marka farkındalığı yaratma amacında olan Samsung, kısa süre sonra bu adı şirketin Google Android işletim sistemi ile çalışan cihazlarına vermeye başladı. Ancak yukarıdaki bilgi doğruysa Galaxy ismi, şu ana kadar Android sayesinde topladığı tüm primi kaybedecek ve daha kötüsü, farklı işletim sistemleri ile özgünlüğünü de yitirecek.
Samsung, Windows Phone işletim sistemine yabancı değil. Hatta Microsoft’un yeni mobil işletim sistemini kullanan cihazlardan biri de Omnia 7 olmuştu. Fakat şirket bu telefonu Galaxy kategorisine sokmamıştı.
Galaxy S2 ise Samsung’un şu anda en çok satan telefonlarından biri. Şirket WP7 telefonlarının reklamını Android’in üzerine yüklemek ile iyi bir stratejik planlama olabilir, ancak cihaza yeni bir isim vermek uzun vadede daha güvenilir sonuçlar verecek. Şirket WP7 telefonlara Patek veya Universe isimlerinden birini verebilir.