admiral
New member
- Reaction score
- 0
Seba, FANATİK ekibini her zamanki sıcak tavırlarıyla ve ‘FEDA’ tişörtüyle karşıladı. Samimi sohbette Süleyman Seba, Beşiktaş camiasının dikkatle okuması gereken yol haritasını verdi. İşte mali tablodan, Fikret Orman ile ilgili düşüncelerine, futbol sevdasından Samet Aybaba tercihine kadar Seba’nın analizleri...
‘Geçmişi konuşmayalım’
“Doğrusunu söylemek gerekirse ayrılırken bıraktığım 6 milyon borçtan bugün konuşulan rakamlara nasıl gelindi, duyduklarıma inanamıyorum. Nasıl oldu, kimler sorumlu... Fazla bu konuda konuşmak istemiyorum ama şunu söyleyebilirim, düşündükçe üzülüyorum. Fakat bir gerçek var artık önümüzde; bu durumdan nasıl kurtulacağız? Geçmişi konuşmanın kimseye bir faydası olacağını sanmam. Bana sorarsanız önce bir düzlüğe çıkmak lazım geleceği kurtarmak için. Herkesin taşın altına elini sokması, imkanı düzeyinde yardımcı olması lazım. En önemlisi de aynı hataları tekrarlamamak şart!”
‘Başarılı olmak zorundalar’
“Yeni yönetim gerçek anlamda sıkıntılı bir dönemde görev aldı. Bu yönetimin başarılı olma, doğru adımlar atma zorunluluğu söz konusu. Başkan Fikret Orman ile görüştüm, kendisine bu zorlu görev için başarılar diledim. Kendisi iyi niyetli bir insan. Sonuçta Beşiktaş’a bu döneminde yardımcı olmak için geldi. Herkesin de ona, taraflı-tarafsız yardımcı olması, yükünü paylaşması lazım. Kısacası Beşiktaş’ı seven ve sayan herkes bu yönetimle birlikte hareket etmeli. Kişisel husumetleri bir kenara bırakmalı, Siyah-Beyazlı camiayı tekrar ayağa kaldırmalıyız.”
‘Şans ve destek verelim’
“Samet Aybaba’nın takımın başına getirilmesine sevindim. Beşiktaş son dönemde yabancılardan zarar gördü. Aybaba içimizden biri. Beşiktaş’ın çocuğu. Beşiktaş’a yakışan bir de ona şans vermek. Kariyeri başarılarla dolu Samet’in bu şansı hakettiğini düşünüyorum. Ayrıca yardımcılarının da camianın içinden gelmesi sevindirici. Ulvi de, Recep de kulübü, takımı iyi tanıyan futbol adamları. Elbirliğiyle taraftarları coşturacak bir takım kurmalarını temenni ediyorum. Samet Aybaba ve ekibinin takımı toparlayacağına inancım sonsuz. Yeter ki onlara, şans ve destek verilsin.”
‘Futboldan iyice soğudum’
“Futboldan soğudum artık. Son dönemlerde yaşananlar beni iyice uzaklaştırdı. Bundan sonra maç bile izlemek istemiyorum. Avrupa Futbol Şampiyonası’nı dahi takip etmiyorum. Bir tek Barcelona’nın maçı varsa TV’den izliyorum. İyi bir Barcelona taraftarıyım. Bu yüzden de yeni sezonu iple çekiyorum. Umarım yeni Beşiktaş da eski günlerine döner ve Siyah-Beyazlı ekibin başarısına şahit oluruz. Çünkü camia artık iyi günlerin gelmesini bekliyor ve hak ediyor.”