BATMAN'ın altını üstüne getiriyorlar, ellerinde PKK bezleri, eşkıya başının fotoğrafları.... Azgın sürüler halinde, kan araya araya (Geleneksel içgüdüleri) nârâlar atarak polisin üzerine yürüyorlar...
Cizreíde bayrağa kadar uzandılar, bayrağa da saldırdılar hatırlarsınız...
Başlarında da onlar var, malum milletvekilleri, Apocular...
Televizyon ekranlarına aynen yansıyor, oradan görüyoruz, bu vekiller bir de mütecavizler ki devletin polisine karşı, bir de kabadayılar ki!..
“Yürü git lan, kafamı bozma!..”
Diye karşısındaki polis müdürüne diklenen bu vekilin, İmralı ayakçısının devlete darbe indirmesindeki haz dolu sesini, ekran başında dinliyoruz.
Polis, ölçülü.. Karşılık vermiyor, sükunet tavsiye ediyor... Çünkü ona verilen emir öyle “Yutkunup yutacaksın, sen polissin...” öyle yapıyor...
Eşkıya sürüsü, başlarındaki vekillerle, alabildiğine saldırıyor... Bu arada, seçilmiş bir çocuğun canı da feda edilerek gösteriden amaçlanan propaganda doruğa ulaştırılıyor... Bu işin tepesinde çöplenen pisliklerin, Kandilíden Avrupa’ya yayılmış olanların değmeyin keyfine...
Kim durduracak bunları!?
Karlı dağların içerisinde canlarını vere vere, vatanın selameti için boğuşan evlatlarımızın naaşları üzerinde bile tepinmekten çekinmeyen bu azgın sürüyü kim durduracak?!.
Polis bile çaresiz olduktan sonra!..
Şu habere bakın...
“Batman Emniyeti Çevik Kuvvet Şube Müdürü, DTP’li Yıldız’ı dövmek suçlamasıyla görevden alındı.
Batman’da 17 Şubat’ta meydana gelen olaylar sırasında DTP’li milletvekili Bengi Yıldız’ın kendisini darp etmekle suçladığı Çevik Kuvvet Şube Müdürü görevden alındı.
Terörist başı Abdullah Öcalan’ın Kenya’da yakalanıp Türkiye getirilişinin yıldönümü olan 15 Şubat’ta meydana gelen olayların devamında 17 şubat Pazar günü aralarında Demokratik Toplum Partisi (DTP) Milletvekili Bengi Yıldız, Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, il genel meclis üyeleri, ilçe belediye başkanlarının gösteriler sırasında polisler tarafından darp edilmesin üzerine valilik tarafından idari soruşturma açıldı.
Batman Valisi Dr. Recep Kızılcık, açılan soruşturma ile ilgili olarak bir açkılama yaparak ilgi şübe müdürünün görevden alındığını söyledi. Kızılcık, “devlet olarak vatandaşlarımızdan hiç kimseni zara görmesini istemiyoruz. Bir çocuğun bile burnunun kanamasını istemezken halkın seçtiği milletvekili ile başkana yapılan böyle bir saldırı gözardı edilemez. Açılan idari soruşturmanın selameti açısından ekiplerin başında olan ilgili şube müdürünün bu gün itibariyle görevden aldık” dedi.
Vali Dr. Recep Kızılcık, ‘Devlet olarak olayın üzerine kararlılıkla üzerine gideceğimizi bir kez daha deklare ediyoruz’ şeklinde açıklamasına son verdi.. “
Kendi ülkesinin düşmanlarına, kendi bağrında saldırı olanağı sağlayan kaç ülke vardır... Hangi saldırgan sürü, başlarında dokunulmaz kimliği olan elebaşları ile, içinde barındığı ülkenin duvarlarını örseleyebilir!?
Adını vermiyorum, bir değerli okuyucum bana diyor ki;
“Terörün ve milli hassaslığın arttığı bu günlerde sözde basın ve yayın özgürlüğü adı altında devlet tarafından onaylı Çetin Yayınları tarafından basılmış, Duran Kalkan imzalı ‘’Kürdistan’da Demokratik Siyasetin Rolü Üzerine’’ isimli kitap terör örgütü ve bebek katili propagandası yapmaktadır ve buna verilen izinden de ulaşılacağı üzere devletimiz karşı çıkmamaktadır ve bu kitap ticari amaçlarla piyasada satışa sunulup terör örgütüne para kazandırmaktadır. Dünyada bundan ağır başka bir ihanet olamaz. Bu olayın sorumluları kişi, kurum ve ticarethaneleri tüm yüce şehitlerimiz huzurunda şiddetle kınıyorum...
Eğer bu şikâyetimi dile getirirseniz çok sevinirim. bu ve bunun gibi yayınlara devletimiz izin verdikçe şehitlerimiz yerlerinde rahat uyuyamazlar. şimdiden çok teşekkür ederim. Bu olayı bizzat kendim yaşadım. (Mersinde)”
Kandil tamam da, bu ülkenin içerisindeki “kandil” öyle kalacak mı....
Behiç KILIÇ