SALİTY.NAU virüsü

andrei123

New member
Reaction score
0
Arkadaslar başlıkta oldugu gibi Pc me Sality.nau adındaki virüs bulaştı eset smart securty 4 ile taradım virüsleri buluor ama silemiyor bilgili arkadaslardan yardım bekliyorum...

Dostum bu virüsü antivirüsler temizleyemiyor sana önerim Norman Malware Cleaner kullanman. ama şoyle bi sorun var bahsettin virüs *.dll ve *.exe uzantılı dosyalara bulaşıyor ve bu program da bu dosyalara bulaşan virüsü temizlerken bazen başarılı olamıyor (temizleme işinde başarılı olamıyor) başarılı olamayınca da virüsün bulaştığı dosyayı bilgisayardan siliyor. Buda bazı programların çalışmamasına sebep olabiliyor. bilgi olarak eklemek istedim.

Format atmaktan başka çözüm kalmıyor dostum maalesef.

elindeki virüs .exe uzantılı dosyalara kendini enjekte ediyor.Güvenli modda taratsan dahi bilgisayarın temiz olmaya biliyor çünkü 1 tane bile enjekte edilmiş program kaçsa ya da silinmese açtığında tekrar seni bekliyor olacak virüs kısa sürede tekrar pc'ye bulaşacak.Açılır cd'yerde xp falan bul onun içindeki anti aracılığıyla tarat.tarama ve silme işlemi başarıyla bitse dahi tekrar tarat bu tür virüslerden kurtulmak biraz zor ben güvenli modda taratıp sildim arkadaşımın bilgisayarına bulaşmıştı bilgi sayarı açtıktan kısa süre sonra tekrar yayıldı.Sonra hiren's boot programının son sürümünü indirdim.CD'ye yazdırıp onun içindeki xp ile başlattım hiren cd'si içinde bulunan kaspersky remover ile temizledim.Yalnız temizlik yaparken başka hiçbirşey açma exe dosyaları çalıştırdığın için bellekte kalır bu virüs tekrar bulaşır.Hiren's boot'u forumda bulabilirsin.Uğraşmak istemiyorsan Kaspersky kur(tahminimde elindeki vürüsü tanır) çıkan seçenekler içerisinden temizleyi seç benim karşıma çıkanı temizleyebilmişti exe dosyalarımı çalışır vaziyette bırakmıştı ama senin bilgisayara bulaşanı da aynı başarıda temizler mi bilemem yani elindeki exe dosyalarının telef olma ihtimali var.Format atacaksanda dikkat et başka bölümlerde bulunan exe dosyalarını ii temizleyemezsen formatın anlamı kalmaz kısa sürede tüm exe'lere bulaştırıyor kendini bu tür virüsler.Kolay gelsin umarım sorunun çözülür.

win32 sality virüsünü güncel KİS 9 siliyor.

hangi dosyaya bulaşmıssa o dosyayı silmeden önce aynı dosyanın temiz olanını temin et. sonra virüslü olabı sil yeni buldugun dosyayı koy. kısa anlattım diyer detayları vermeme gerek yok sanırım

Kaspersku I S kur % 100 çözüm sağlar.

Hayatın boyunca virüs girmez PC'ne, kurmucayağım diyorsan Pc'de kökten format at. C-D-E Bütün disklere.

Önerim Şunlar

1. İlk Önce Combofix'i İndir ve Çalıştır.
2.Sonra Kaspersky Internet Security 2010 ile Sistemi Tara

Bi Dene.

Yukarıdaki yazılanlardan hiç biri win32 sality virüsünü temizlemez.
Belirli zaman sonra tekrar çıkıcaktır.
Bu virüsün kesin çözümü.
Ca antivirüs proğramıdır.kur temizle ondan sonra kaldır kesinlikle bir daha çıkmaz.
Test ettim onayladım..

avast kur. güncelle ve bilgisayarı açılışta tarama moduna getir. hiç bir sorun kalmayacaktır. tarafımdan denenmiştir.

Kardeşim şöyle bişey var.Ben kimseye her sorununda format at demezdim taki sality virüsüyle tanışana kadar.O kadar illet bir şey ki bulaştığında sürekli kopyalanabiliyor ve exeleri haşat ediyor.Kaspersky rescue disk programıyla tamamen sildiğine emin ol ve C ve D dir büyük ihtiamlle ikisini format atarken birleştir tek sürücü halinde formatını at ve sonra diskleri ayır derim yine de sen bilirsin!

hoca istersen güvenli modda aç kaspersky ve spyware doctora tarat.

Önemli dosyaların yedeğini al.
Format at ve iyi bir güvenlik programı kur.(Kaspersky,Mcafee tavsiyelerimdir.)

Temizleme işi zor gözüküyor zira.

2 program onericem:

anti-Malwarebytes
Bitdefender 2010 + serial

=]

Geri