Sakın çığlık Atmayın....!!!!!!!

Kaçan Aşık

Yönetmen
Reaction score
0
BİLGİSAYARINIZIN HESAP MAKİNESİNİ AÇIN VE

Asagıdaki islemi yapın lutfen.

Ev telefonunuzun ilk 3 rakamini yazın (alan kodu kullanmayiniz)

Bu 3 basamakli sayiyi 80 ile çarpin

cıkan sonuca 1 ekleyin

cıkan sonucu 250 ile carpin

cıkan sonucu Ev telefonunun son 4 rakamindan olusan 4 haneli sayı ile toplayın

cıkan sonucu ayni 4 haneli sayl ile bir daha toplayln

cıkan sonuctan 250 çikartin

cıkan sonucu 2 ye bölün

VE SAKIN CIGLIK ATMAYIN...

önemli olan o sonucu bulabilecek işlemleri ilk uygulayan zekada zaten αѕ!_υє_мαυ!.

ilk kim yapmış acaba. çok ilginç gerçekten.

verildi daha önce

tel no: abcdefg

{ [ (80abc + 1) x 250] +2defg-250} / 2
={ [ (2000abc + 250 +2defg-250} / 2
={ [ (2000abc +2defg} / 2
=1000abc+defg
=abcdefg

aklı olan yapıo misal antidepresan bu sadece ev teliyle ilgili deil bunu başka 7 haneli bir işlemdede yapabilirsin

nası ya neyi buldum ki şimdi ben neye şaşırmam gerek :slap we akabinde ne için çığlık atmam gerek telefon numaram mı çıkcak anlamadım ölese çıkmadı bi halt anlamadım zaten:eek:

αѕ!_υє_мαυ!;1486036' Alıntı:
butun sayıları ben verdim zati ilk 3 numarasınıda son 4 numarasınıda o neyi nuluyo önce ekletiyo sonra cıkartırıyo bizde şaşırıyoz

harbi bu kadar şaşıracak ne var.aklı olan değişik varyasyonlarını da yapar bunun.tüm sayılarla işlem yaptırıyo.kolaysa sadece 3 - 4 hane sini veriyim de bulsun...

ohaaaaaaa bu ne be ... :durdurun

ciglik atabilirmiyim :biggrin: hadi ya cikmaz burdada dedim agzim acik kaldi :eek:hmy:
dogru cikti pes yani :eek:

Bu işlemleri yaparken insanoğlunun yaptığı pc onun bin katını yapıyor aslında =)
Bu işin algoritmasını çıkaranda pc+marematiği iyi bir arkadaştır muhtemelen

Ev telefonun ilk üç rakamından oluşan oluşan sayı a, ve kalan 4 rakamından oluşan sayı b olsun; o halde telefon numarası a0000 ve b sayılarının toplamından oluşur diyebiliriz.
a*80=80a
(80a+1)*250= 20000a+250
20000a+250+b+b
20000a+2b+250-250=2(10000a+b)
2(10000a+b)/2= 10000a+b

biraz matematik biliyorsak, korkmaya gerek yok. ;)

Matematik güzel bir şeydir. Dört işlem üzerinden güzel konular çıkar karşımıza. Buda onlardan birisi. Uzun boylu şaşırmaya gerek yok.

Geri