Sahibinden oto satışına vergi geliyor

ecstasy

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0
Sahibinden oto satışına vergi geliyor

Maliye Bakanlığı sahibinden ikinci el oto satışından da KDV almaya hazırlanıyor

manset_ic_202146.jpg

Yeni Gelir Vergisi Yasası'nı 2010 içinde tamamlamayı hedefleyen Maliye Bakanlığı vergi sisteminde köklü değişikliklere gidecek. Vergi gelirlerinin artırılması için sanal ortamda elde edilen rantlardan ikinci el oto piyasasına kadar geniş bir yelpazede yeni vergiler yaşama geçecek. Maliye yetkilileri, ikinci el pazarının Katma Değer Vergisi (KDV) kapsamına alınmasıyla sağlanacak gelirin zorunlu tüketim malları üzerinde yapılacak olası vergi artışlarını frenleyeceğini söyledi. Halen, işletmeler ve oto kiralama şirketlerinin ikinci el araç satışlarında KDV alınıyor.

SANAL SATIŞA VERGİ

Ancak bu tarz satışların piyasadaki satışların küçük bir bölümünü oluşturduğunu belirten Maliye yetkilileri şu değerlendirmeyi yaptı: "Şahıslar, ikinci el araç alım-satımında KDV ödemiyor. Şirketler ise işletme bilânçosuna dâhil araçları yüzde 18 KDV ile alıyor ve 2. el satışında yüzde 1 oranında cüzi KDV uygulanıyor. Aradaki fark gider yazılıyor. Oto kiralama şirketleri ise yüzde 128 KDV ile sıfır araç alıp, 2. elde yine yüzde 18 KDV ile satıyor. Bunlar, şirketlerle ilgili özel durumlar ve sınırlı örnekler. Gelir artırıcı tedbir kapsamında sahibinden satılık otolar için KDV düzenlemesi yapılacak. Vergi sistemindeki yeniliklerden biri de sanal ortamdaki ticaretle ilgili olacak. İnternet üzerinden yapılan ticari değeri olan eşya satışları da KDV'ye tabi olacak. Sahibinden şahsi satış adı altında vergi ödemekten kurtulmak artık mümkün olmayacak. Sanal ortamda satılan kitap, eski plaklar, imzalı sporcu formaları gibi ticari olmayan eşyalar ise vergi kapsamı dışında tutulacak.

Kayıtdışı haritası çıkarılacak

Maliye'nin kayıtdışı ekonomiyle mücadele kapsamında atacağı bazı adımlar şöyle:
Elektronik ödeme araçları yaygınlaştırılacak, kartla ödeme teşvik edilecek.
Bölgesel, sektörel esnek asgari ücret sistemine geçilecek.
Belli hâsılat miktarını aşan çiftçi de defter tutacak.
Vergi mükellefi memnuniyeti anketi yapılacak.

İnternet üzerinden yapılan kayıtdışı istihdam ihbarları elektronik olarak SGK'ya yönlendirilecek.
Vergi uyum maliyetinin hesaplanması ve azaltılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirilecek.

Bandrol denetimleri artırılacak. Alkol ve sigaradan sonra tekstilde de bandrol uygulamasına gidilecek. Kayıtdışı çalıştıran işverenlere uygulanacak idari para cezaları artırılacak. Denetim faaliyetlerine engel olanlara ayrıca idari para cezası uygulanacak.

SABAH

Ekli dosyalar

• manset_ic_202146.jpg
    manset_ic_202146.jpg
    13.7 KB · Görüntüleme: 25,645
ben hükümete naçizane bir fikir veriim...hani şu okula giden çocuklarımız var ya...günde 2lira 3lira harçlık verdiğimiz ilkokul birinci sınıf çocukları dahil, hepsine verdiğimiz harçlıklara da vergi koysun...müthiş hasılat çıkartır...
bu ne kardeşim yaa...bütün çalışıp kazandığımız para vergiye gidiyor...haaa unutmadan kürtlere şirin gözükmek için açılım yaptığımız vatandaşlar ne kadar vergi veriyor o da bir ayrı muamma...elektrik kaçak....su bedava...yakacak bedava...yetmiyor devletin valileri gidiyor beyaz eşye dağıtıyor...PEHHH

Seçim zamanı gelecekya buzdolabı parası topluyo bizimkiler.

Soluduğumuz havadanda vergi alın.

Yaptığınız 3 kuruş zammı 30 misli geri aldınız şerefsizlerr

ulan ben bursada çalışayım didneyim vergimi vereyim. siz verdiğimiz paranın yarısını bile bize yatırım olarak geri vermeyin. biz kötü koşullarda zararına çalışıp yine size verelim.

siz gidin doğuda ellaleme açılacaz die paraları dağıtın. sadece bir ilde 750m lira yatırım yapılmış(kömür vs. gibi şeyler tabi nası yatırım ayrı mevzu.) geriye alın 25m lira. ne güzel. ben böle hükümetin. böyle adaletin. öncelikle bu kafa yapısının taaa....

Geri