- Reaction score
- 0
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Galatasaraya transfer olan Selçuk İnanın, Trabzon giden oyuncuları arar şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi, Trabzonsporlular Selçuku iyi biri olarak hatırlamayacak. Hatırlamamalılar da dedi. Şener, Umut Bulutun satışı için ise görüşmelerin sürdüğünü ifade etti.
Başkanı Sadri Şener, Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Şener, şmpiyonluğu 1 golle kaçırdıklarını belirterek, Trabzonsporun tarihinde az ulaşılabilen puanlardan birini topladık ama şampiyon olamadık. Kısmet değilmiş. Bu yıl da Şampiyonlar Ligine kalmaya uğraşacağız. 5 rakip var. Biriyle oynayacağız. İkinci turda daha kuvvetli takımlar geliyor. Bizden giden oyuncular oldu. Şu veya bu sebeple kaza geçiren oyuncularımız oldu. Dün talihsiz bir şekilde Barış da sakatlandı. Bunlar sporun içinde var. Teslimiyetçi olmamamız lazım dedi.
BİR İKİ GENÇ OYUNCUYLA YERLİ BİR FORVET TAKVİYESİ DAHA YAPACAĞIZ
Avrupanın önemli üç oyuncusunu kadrolarına kattıklarını da ifade eden Başkan Şener, Aldığımız oyuncuların Avrupanın en iyi oyuncuları olduğu benim ifadem değil, hocaların söylemi. Yabancı oyuncuların yanı sıra genç oyuncuları da kadromuza kattık. İki genç oyuncuyu daha almaya çalışacağız. İstediğimiz ilk 11e hemen girecek nitelikte bir oyuncu piyasada yok. Bu yüzden genç oyuncu alacağız ve yerli bir forvet için de arayışlarımız devam ediyor diye konuştu.
UMUT BULUT GİTMEK İSTİYOR. BURASI ESİR KAMPI DEĞİL
Umut Bulutun takımdan ayrılmayı çok istediğini de vurgulayan Şener, Umut Bulutun transfer gündemi geçen sezonda vardı. Umutun bizzat kendisi Trabzonsporu çok sevmesine karşın özel ailevi durumlarından ötürü yurt dışına gitmek istediğini bir kaç defa bildirdi. Burada oynamak istemediğini söyledi. Biz de kendisiyle görüştük. Cümleler aynı, cevaplar aynı olunca, bir de özel hayat eklenince yönetim olarak yapacak bir şeyimiz kalmadı. Burası esir kampı değil. Zorla oynatacak halimiz yok. Onun için bir takım görüşmeler yapıyoruz. Bittiği zaman haber veririz dedi.
BİR YABANCI OYUNCU DAHA ALMAYI DÜŞÜNÜYORUZ
Gabricin sözleşmesini donduracaklarını da ifade eden Şener, Yabancı kontenjanı boşalırsa bir yabancı oyuncu transferi daha yapabiliriz. Ayrıca Gabricin sağlığının iyi olmasına sevindik. Ancak dün kulüp doktoruyla yaptığı görüşmede, sağ ayağında ve beyninin sağ tarafında problem olduğunu ifade etmiş. Onun sözleşmesini dondurmak mecburiyetindeyiz. İnşallah sağılığına kavuşur. Beyin işi zor iş. Oynatsan topa kafa vurur mu, vurursa sıkıntı olur mu? Zor bir konu. Sevdiğimiz bir çocuk. Yapacak bir şey yok. Sonuçta trafik kazası. Sözleşmesini dondurmak için görüşmelerimiz sürüyor diye konuştu.
BARIŞIN SÖZLEŞMESİNİ DONDURABİLİRİZ
Barış Özbekin sakatlığıyla ilgili de konuşan Şener, Barışın sakatlığı da uzun sürerse sözleşmesini dondurabiliriz. Aldığımız veya bünyemizdeki futbolcuların başına böyle bir şey geldiğinde olayın sadece futbol boyutu değil, insani tarafı da var. Bunları yapmak mecburiyetindeyiz. Barışla da yakından ilgileneceğiz. Onur' da yaptığımız gibi Barışın da sakatlık sürecinde yanında olacağız. Onuru da farklı yerde ameliyat ettirebilirdik. Ama onu dünyanın o alandaki en iyi doktoruna ameliyat ettirdik dedi.
BURAK VE ENGİNLE DE İMZALAYACAĞIZ. BURSASPORLU OYUNCULARLA GÖRÜŞMELERİ DONDURDUK
Kaleci Tolgadan sonra Burak ve Enginle de anlaşmak üzere olduklarını belirten Şener, Burak ve Enginle konuştuk. Onlarla bir sorunumuz yok. Karşıyakadan Aykutu almak için görüşmeler sürüyor. Aykut Trabzonspora gelmeyi çok istiyor. Konuşuyoruz, anlaşırsak almak istiyoruz. Takımın ilerisini de düşünmek lazım. Bursaspordan Ozan ve Turgayı istedik. Satmak istemediklerini belirttiler. Şu anda etik olarak bu olayın üstüne gitmemeliyiz. Bize yakışmaz. Fırsatçılık yapıyormuşuz gibi olmak istemedik. O yüzden stop ettik ifadelerini kullandı.
MEHMET ALİ AYDINLAR DÜZGÜN BİR İNSAN
Futbol Federasyonu Başkanlığı için tek aday kalan Mehmet Ali Aydınları yakından tanıdığını da ifade eden Şener, Mehmet Ali Aydınları kişi olarak tanırım. Acıbadem Hastaneleri'nin sahibi ve düzgün bir insan. Finans konularına çok hakim. Yakın ilişkilerimiz oldu. Kendisine bizden de bir iki kişi önereceğiz. Öyle bir çalışma içerisindeyiz. Sadece biz değil bütün kulüpler. İnşallah Türk futboluna hayırlısı olur dedi. Başkan Sadri Şener, Basketbol Takımına da desteklerinin süreceğini ve bu konuda önümüzdeki günlerde Basketbol Kulübü Başkanı Saner Ayar ile bir görüşme yapacağını da ifade etti.
SELÇUK BİZDE SADECE BİR SENE FUTBOL OYNADI
Galatasaraya transfer olan Selçuk İnanın, Trabzonspor giden oyuncuları çok arar şeklindeki açıklamasına da tepki gösteren Başkan Şener, şöyle konuştu: Benim bildiğim kadarıyla Selçuk ile 7 - 8 görüşme yaptık. Yöneticimiz Recep Denizer bey yaptı bu görüşmeleri. Buranın sosyal hayatına alışamadığı ve İstanbulda yaşamak istediğini belirtmiş. Yoksa bizden daha büyük takıma gittiği doğru değil. Trabzonsporu seviyorum demeçlerini okudum. Doğru olduğunu sanmıyorum. Biraz daha net konuşuyum. Ben Selçuku aldığım zaman kulübüne 3 milyon Euro bonservis bedeli verdim. Küme düşmüştü o kulüp ve bizim verdiğimiz parayla lige çıktı. Selçuk bana 3 sene içinde 2 sene doğru dürüst top oynamadı. Niye aldın diyenler bile oldu. Sadece son sene top oynadı. Bunun karşılığını da vermedi. Allah yolunu açık etsin. 'Trabzon tarihinde sevimli bir futbolcumuz vardı' diye bahsetmeyeceğiz. Bahsetmememiz de lazım dedi. Şener, Galatasarayla ilişkileri konusunda ise, Galatasaray bize Selçuku alıyoruz demeliydi. Ama bunu demediler diye konuştu.
GAZİANTEPSPOR CENKİ VERMEZ
Şener, Gaziantepsporun Cenk Tosunu satacağını düşünmediğini de ifade ederek, Gaziantepspor Cenk Tosunu vermez. Gaziantepin başkanına bir ara espirili şekilde sordum, vereceklerini sanmıyorum. Ayrıca Cenki hocalarımız niye 3 sene önce bize tavsiye etmedi. Benim de sorum bu diyerek Monaco'lu Park Chu Youngun da transfer gündemlerinde yer aldığını doğruladı.
Kaynak