Sabit İp nasıL Değişir? ResimLi AnLatım

Arpej

♪ iяяєpℓαc&#110
Reaction score
0
jaua9c.jpg

ßenim ŞuandaKi İp'i Numaram
ßu İp'iyi Hiç ßir Program kuLLanmadan,Hiçßir Proxy TaßanLı Siteye Girmeden ve Spam yemeden nasıL değiştiriLir anLatıcam :)

İnternet Tarayıcınızı Açın,SırasıyLa...
AraçLar
SeçenekLer
GeLişmiş

ßağLantı>AyarLar...

2mhir79.jpg

347vey0.jpg

GünceL Socks 4 ve 5 İp'iLeri Veren Siteden İşaretLi oLanı kuLLanacağız.
ArkadaşLar İp'iLeri GoogLe Socks 5 yazdığınızda ßuLaßiLirsiniz.

14twsy.jpg

İşaretLediğimiz İp'iyi Socks Sunucusuna PortuyLa ßeraßer ekLedik...
KuLLandığımız İp'inin Ver Kısmında 5 yazdığı İçin Sock 5'i İşaretLiyoruz.

Tamam dedikten Sonra ßakaLım İşe yarıyormu?

2lsclg5.jpg

Gördüğünüz gißi İp'i değişti...
Programsız değiştiriLen İp'imizLe ßanLandığımız SiteLere rahatLıkLa GireßiLiriz.

ßu işLem 15-20 saniye aLıyor.

* Alinti *

Teknik olarak bu IP değiştirmek değil.
IP gizlemektir.
Gizlemeyi yaptıktan sonra tüm scriplerin (java vs.) kapatılması yerinde bir önlem olacatır.

Teknik olarak bu IP değiştirmek değil.
IP gizlemektir.
Gizlemeyi yaptıktan sonra tüm scriplerin (java vs.) kapatılması yerinde bir önlem olacatır.

açıklama için tesekkurler..

konuya daha hakim kişler, bunun gibi onemli ayrintilari açıklarlarsa paylaşım dahada kaliteli olur.

Meraklısına biraz daha bilgi vermekta fayda var.
Bu günlerin geleceğini bildiğim için önceden biraz bilgi edinmiştim.

Proxy servisi, internet üzerindeki yerel bir ağ (ya da internete bağlı bir bilgisayar) ile, dış dünya arasındaki ilişkiyi sağlayan bir yardımcı geçiş (gateway) sistemidir. İki amaç için kullanılabilirler : Bir Proxy servisi (sunucusu), sizin adınıza (Proxy’nin kelime anlamı ARACI / VEKİL’dir) sizden aldığı "internet’ten bilgi alma" isteklerini yürütür ve sonucu yine size iletir. Ancak, aynı anda, bu bilgilerin bir kopyası da (cache), bu Proxy sunucusu üzerinde tutulur ve bir dahaki erişimde kullanıcının istediği bilgiler doğrudan ilgili siteden değil de, Proxy servisinden gelir; dolayısıyla, iletişim daha hızlı olur. Internet’e erişim için mutlaka bir Proxy servisine ihtiyaç yoktur.

Simdilik siz evinizdesiniz ve biliyorsunki senin evin 100 metre ilerisinde baska bir ev var ve bunun arka kapisi acik, yada gidip kapiyi kirip iceri gireceksiniz veya uzmanca o kapiyi acacaksiniz. Simdilik siz direk evden cikip o eve gittiniz, kapiyi actiniz iceri girip buyuk miktarda para caldiniz ve disari cikip evinize geldiniz. Tabi bunun uzerine parasi calinan adam polise gider ve seni goren kisiler tarif eder. Iste uzun boylu, zayif falan filan. Polis bu bilgilerlen sizi gelip yakalar. Yani siz IP adresini saklamadan gidip bir yeri hacklerseniz ozaman sizi o ip adresinizden yakalarlar.

Yukaridaki dedigimin haricinde birde soyle yapabilirsiniz. Bu sefer direk gidip parayi calmazsiniz fakat bir kac sokak ilerde kalan biri ile anlarsiniz. Bu adamin mesela uzun bir paltosu var ve sizde bunun altina saklanirsiniz. Bu adamlan ta o eve kadar yurursunuz siz elinizi uzatip paltonun altinda kapiyi uzamanca acarsiniz. Daha sonra iceri girip parayi alip cikar o adamin evine kadar gidersiniz. Orada paltonun altinda cikip kendi evinize gidersiniz. Simdilik ihbar etseler o adami tarif edecekler ve sizi bulamayacaklar.

Burada aslinda Proxy’nin butun alanini bu sekilde anlatacak olursam bu dokuman cooook uzar ve okunacak hale gelmez Fakat sizi birazda olsun anlasin diye boyle bir ornek verdim. Birazda siz kendi saksinizi zorlarsaniz ozaman daha kolay anlarsiniz. Ben kendim anlamadigim seyi gercek hayatta uygulamaya calisiyorum aynen verdigim ornekler gibi. Boyle dusunerekten neyin ne oldugunu daha kolay anliyorum. Tabiki herkezin yontemleri degisik olur.

Proxy Kontrolü

Anonimlik açısından proksiler, ne şekilde düzenlendiklerine bağlı olarak farklı özellikler sergiler. Aşağıda, proxy kontrolünde hangi durumda hangi bilgileri göreceğiniz verilmiştir:

Proxy Yok

Proxy olmayan bir sistem aşağıdaki bilgileri gösterir:

* REMOTE_ADDR = Sizin IP numaranız
* HTTP_VIA = boş
* HTTP_X_FORWARDED_FOR = boş

Saydam Proxy

Saydam bir proxy , bir proxy sunucu olduğunu gizlemez ve erişim noktalarına sizin bilgilerinizi de verir. Gizlilik ve anonimlik sağlamaz. Bu tür proksiler, performansı artırmak amacıyla sık erişilen sayfaları önbelleğe almak gibi bir hizmet verebilir. Ayrıca birçok şirket, filtreleme (çalışanlarının, vb. belirlenen sitelere erişimini yasaklamak gibi) amacıyla kullanır.

Saydam bir proxy aşağıdaki bilgileri gösterir:

* REMOTE_ADDR = Proksi sunucusunun IP adresi
* HTTP_VIA = Proksi sunucusunun IP adresi
* HTTP_X_FORWARDED_FOR = Sizin IP adresiniz

Anonim Proxy

Anonim proxy sunucular, önbelleğe almanın yanı sıra, sizin IP adresinizi de gizlemek gibi bir işlev görür. Bunu da ya sizin IP adresiniz yerine kendi IP adresini yazarak, ya da rastgele bir IP göstererek yapar. Ancak anonim proksinin varlığını tespit etmek mümkündür

Anonim bir proxy sunucu aşağıdaki bilgileri gösterecektir:

* HTTP_VIA = Proksi sunucusunun IP adresi
* HTTP_X_FORWARDED_FOR = Proksi sunucusunun IP adresi veya rastgele bir IP adresi

Yüksek Düzeyde Anonim (Elit) Proxy

Bazen elit proksi de denilen yüksek düzeyli anonim proksiler, sisteminizin proxy olmayan bir sistem gibi gözükmesini sağlar. Bu da en yüksek düzeyde güvenlik ve anonimlik sağlar. Anonim proksiden farklı olarak elit proksinin varlığını tespit etmek mümkün değildir. Dikkat edileceği gibi, proxy olmayan bir sunucu ile elit proxy arasında hiçbir fark görülmez. Yani, elit bir proxy sunucusu arkasındayken, sanki hiç proxy sunucusu kullanmıyormuş gibi gözükürsünüz.

Yüksek düzeyde anonim (elit) bir proxy aşağıdaki bilgileri gösterir:

* HTTP_VIA = boş
* HTTP_X_FORWARDED_FOR = boş

emeğine sağlık DarthErim güzel yazmışsın ama sahşen benim kafamı kurcalayan ( ki zır cahilim bu konuda) bu proxy seçeneklerini nasıl kullanabiliriz bunun seçimi elimizde mi şayet elimizdeyse ne şekilde bir işlem yapmalıyız ?
açıklayabilirsen minnettar kalırım :D açıklamasanda minnettarım

böle olursa bilgisyarın hızı yavaşlamazmı ipi çinden alıyosun.bence bilgisayarın internete bağlanış hızı azalır

emeğine sağlık DarthErim güzel yazmışsın ama sahşen benim kafamı kurcalayan ( ki zır cahilim bu konuda) bu proxy seçeneklerini nasıl kullanabiliriz bunun seçimi elimizde mi şayet elimizdeyse ne şekilde bir işlem yapmalıyız ?
açıklayabilirsen minnettar kalırım :D açıklamasanda minnettarım

Proxy seçeneklerini kullanmamız hem elimizde hem değil.
Şöyle anlatayım:
Proxy serveri bir uşak olarak düşünelim.
Uşağı işe alırken özelliklerini biz belirleriz.
Yani uşağımızın kahve yapmasını istiyorsak yemek yapmayı bilen ama kahveden anlamayan bir uşak alırsak kahve yaptıramayız.
Yani kullanacağımız proxyi seçerken istediğimiz özellikte olmasına dikkat etmemiz gerekiyor.
Proxy leri test etmek için internette yığınla script var.
Daha ayrıntılı bilgiyi sana google amca rahatça verir.

böle olursa bilgisyarın hızı yavaşlamazmı ipi çinden alıyosun.bence bilgisayarın internete bağlanış hızı azalır
Öncelikle bilgisayarın hızını değil (ilemci ve rama ekstra bir yük getiren bir durum yok sonuçta)ancak internet bağlantı hızını Doğrudur proxler genelde düşürür ancak telekomun verdiği gariban bağlantıyı düşünürsek bu düşüşü adam gibi hissedemeyeceğin yığınla proxy bula bilirsin.

Kardeş bana bunun almanya ıp ve port lazım? bulamadım googledan bulduklarımda olmuyor?varsa verebilirmisin

o zaman cs için dezavandaj yani biz adminler için :S

Siz siz olun ''imac'' ' iniz Olmadan bir yeri Hacklemeyin:) Polis Tepenize biner bilişim suçuna girer boşuna 6 yıl hapislerde sürünürsünüz ;) Hack feLan Sakat işLer:) Amerikan Hacker chao0o 'yu Belki tanırsınız . Amerikan bankasını Dolandırmıştı . 500 milyar dolar kaLdirmişti.. Fbi Swat Tarafından Aranıyordu 6 Ay kaçabiLdi polisLerden:) Eee Sonunda Yakalandi..:hhcool:hhman:

peki arekadaşlar birşey soracam normal bir ev yada iş yerindeki bilgisayarın IP adresini modeme reset atmadan nasıl değiştiririz...

Ya arkadaşlar bu ıp yi almanya olarak yapıp almanyadaki knight online hesabıma girebilirmiyim.Kafayı yiemek üzereyim ko yüzünden bi türlü değişmiyor bölge

emeği geçen arkadaslara teşekkürler :clap :clap :clap

Geri