caracedi
New member
Sağlıksız Gıda Üreticileri, Kendi Mamullerini Yemiyor
Gıda sektöründeki kayıt dışılık ve sağlıksız üretime karşı Avrupa'daki cezaların uygulanmasını isteyen iş dünyası, zararlı ürünlerin marketlerden lokantalara, fırınlardan semt pazarlarına kadar her tarafta rahatça satılmasından da şikayetçi.
Sektör temsilcileri, ‘merdiven altı' diye tabir edilen kaçak işyerlerinde üretilen sağlıksız gıdaların, sahipleri tarafından bile tüketilmediğine dikkat çekiyor. Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Kemal Kadal'ın şahit olduğu olay, gıda terörünün boyutlarını gözler önüne seriyor: “Yüzlerce insana gıda hizmeti sunan bazı işletme sahipleri kendi ürettiğini asla yemiyor. Halka gıda satıp da sefertasıyla evinden yemek getirip yiyenleri görüyoruz. İşyerindeki gıdaya kendisi bile güvenmiyor. Çünkü üretim aşamasına bire bir şahit oluyor.”
alıntıdır.
Gıda sektöründeki kayıt dışılık ve sağlıksız üretime karşı Avrupa'daki cezaların uygulanmasını isteyen iş dünyası, zararlı ürünlerin marketlerden lokantalara, fırınlardan semt pazarlarına kadar her tarafta rahatça satılmasından da şikayetçi.
Sektör temsilcileri, ‘merdiven altı' diye tabir edilen kaçak işyerlerinde üretilen sağlıksız gıdaların, sahipleri tarafından bile tüketilmediğine dikkat çekiyor. Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Kemal Kadal'ın şahit olduğu olay, gıda terörünün boyutlarını gözler önüne seriyor: “Yüzlerce insana gıda hizmeti sunan bazı işletme sahipleri kendi ürettiğini asla yemiyor. Halka gıda satıp da sefertasıyla evinden yemek getirip yiyenleri görüyoruz. İşyerindeki gıdaya kendisi bile güvenmiyor. Çünkü üretim aşamasına bire bir şahit oluyor.”
alıntıdır.