Sağlığınız için bebeğinizi emzirin

Barbazula

Today I repay my dept
Reaction score
0
Sağlığınız için bebeğinizi emzirin

Anne sütü ile beslenen bebek ve bebeğini emziren annelerin daha sağlıklı olduğu belirtildi

babymother9lx.gif

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Yeni Doğan Bölümü Başkanı Prof. Dr. Rahmi Örs, çocuğun anne sütü ile beslenmesinin ve annenin bebeğini emzirmesinin sağlık açısından yararlarını anlattı.
Bir annenin, doğumdan sonra bebeğini ne kadar çok emzirirse o kadar sağlıklı olacağına işaret eden Örs, bu şekilde, uzun dönemde annenin bazı hastalıklardan da korunmuş olacağına dikkat çekti.

Bebeğini emziren annelerin doğum sonrası aldığı kiloları daha hızlı bir şekilde verdiğini anlatan Örs, bu yöntemin, kilo vermenin en hızlı ve sağlıklı yollarından biri olduğunu dile getirdi.

Örs ayrıca, yine bebeğini daha fazla emziren annelerin, doğum sonrası kanamalarının daha erken sona erdiğini ve daha kısa sürede iyileştiklerini vurguladı.

Örs, bebeklerini emzirerek besleyen annelerin, yeterince emzirmeyen annelere oranla rahim ve yumurtalık kanserleri gibi hastalıklara yakalanma risklerinin daha az olduğunu anlattı.

yeni doğan bebekLerde bağışıkLık sorunu oLdugundan doLayı hastaLıkLara daha koLay yakaLanıoLar.aNNe sütü sayesinde bağışıkLıkLarı artıO ve hastaLanmıOlar (; çok saoL barbazuLa.

aSLihaN' Alıntı:
yeni doğan bebekLerde bağışıkLık sorunu oLdugundan doLayı hastaLıkLara daha koLay yakaLanıoLar.aNNe sütü sayesinde bağışıkLıkLarı artıO ve hastaLanmıOlar (; çok saoL barbazuLa.

bişey degıl sen sagol :)

bu paylaşım için gercekden ayrıca teşekkür edıyorum.
bir kac tane de ben ekleyım:

*her anne mutlaka bebeğini ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslemeli(su bile yok)bu bebek ıcın yeterlidir...

*bebek bu aldığı sutle bağışıklığını maksımuma cıkarır

*emzıren annenın doğumdan sonra dogum kontrol hapı kullanmasına gerek yoktur.(emzirdiği sürece) hehe yani bu cok ii bence..

ayrıca sunu da unutmayalım bazı anneler :ilk memeden gelen sütü biraz daha koyu
oldugu için bebeğe vermezler.sakıncalı görürler.son derece yanlış bir düşünce
colostrum(ilk süt) denen bu süt bebek için en onemlı süttür..

LÜTFEN BUNU BÜTÜN ANNELERE VE ANNE ADAYLARINA SÖYLEYELİM!!!

benJede söLenmesi gerekiO çünkü haLa pirinç unu verenLer var yeni doğan bebeqLerine..

her konuda oldugu gibi bu konuda egitim verilmesini şart goruyorum ...

Geri