Sağ Solla İlgili bir sorum olacak

-HaKiKaT-

Altın Üye
Reaction score
0
Sağ ne sol ne açıklar mısınız yaw ??

öğrenmek istiyorum neymiş..

sağ ve sol bir yön terimidir

insanların %90'ı sağlak geri kalanı solaktır

sağa sarımsak sola soğan diyerekten bu iki terimin karışmaması için bir deyiş bile vardır

sol elle yemek yenmez ancak popo silinebilir bu solun kötü bişey olduğunu göstermez ama

bu yaşına kadar öğrenmiş olman lazımdı neyse öğrenmemek ayıp değil

umarım yardımcı olabilmişimdir

İşte Türkiye'nin %70'inin sağ ve sol konusundaki siyasi vizyonu bu kadardır. Arkadaşı küçümsemek adına söylemiyorum. Ama Türkiye'de sağ neyi temsil eder sol neyi temsil eder insanlar ya hiç bilmez ya da karikatür düzeyinde bir genelleme yaparlar ve sağ milliyetçileri dindarları, sol ise dinsizleri ve komünistleri temsil eder der çıkarlar.

Bu karikatür değerlendirme halkın %70'ine hakim olduğu için bugün AKP iktidarda ve AKP islam dinini sembolize eden bir parti gibi insanlara sunulmaktadır.

Tayyip Türk İslam Aleminin başına son yıllarda gelen en büyük felaket iken Güneydoğu sorununu Kürt Kimlik sorununa çevirirlen, ülkenin en büyükler listesindeki iktisadi teşebbüsleri özelleştirme altında satarken, Askeri olarak pasif bir politika izlediği için uluslararası arenada çok sevilen, Türkiye'nin kurtuluş savaşında kurtulduğu ezeli düşmanlarının hepsinin desteğini alan bu lider maalesef SAĞ siyasetin lideri konumundadır.

Ülkedeki en kötü şey kavram kargaşası bence. Sağcı nedir, Solcu nedir açıklamalaır biraz izafi. Yani Benim için Milliyetçi Muhafazakar ve Dindar lider Kıbrıs'ı Rumlara bırakmayan ECEVİT'tir. Eceveti Kıbrıs'a asker gücüyle aldığı ve Kıbrıs'ın yarısına hala Türk toprağı diyebilmemizi sağladığı için ekonomik ambargolara maruz kalmıştır. Ecevit döneminde herşeyin karne ile satıldığı için sağcı olduğunu iddia edenlerin linç politikasına maruz kalırlar. Ecevit 2001'de de IMF ile itiştiği, IMF'nin şu anda direttiği sosyal güvenlik reformlarını, avrupa'nın vakıf yasalarını geçirmediği için ekonominin tepetaklak edilmesi ile tasviye edilmiştir.

Bizim şuursuz halkımız ise Ülkenin en büyük 500 işletmesinin yarısını yabancılara satan, ülkenin sermaye piyasasını yabancılara terkeden, kürt sorununu çözmek için ayrımları kabul eden, Askeri alanda Amerika'dan izin almadan tuvalete gidemeyen, Ülkeyi geçirmeye çalıştığı tezkere ile Irak cehennemine sokmaya çalışan, sonra tezkerenin geçmemesinin diyeti olarak PKK'nn güçlenmesini ve askerlerimizi şehit etmesini gösteren, vakıflar yasası ile Türkiye'deki misyonerce davranan ve siyasi baskı unsuru olmak isteyen azınlık vakıflarının ticari faaliyetlerine ve mal edinmesine izin vererek ticari de bir baskı unsuru olmasını sağlamaya çalışan, sosyal güvenlikteki kazanan hakların hepsini gaspeden, hatta ananı da al git gibi, askerlik yatma yeri değildir gibi bir başbakan şuuruna ve kapasitesine sahip olmadığını defalarca kanıtlamasına rağmen inanılmaz bir şekilde halk bu lidere tam destek vermektedir.
(ne kadar çok ve büyük neden sayabiliyorum bu adamı kötülemek için bu bile çok acı)

Şimdi Ecevit mi sağcı, Erdoğan mı sağcı? Sağcı nedir solcu nedir? AKP'ye %47 oy veren halka çok güvenenlere bayılıyorum. Ya kör cahiller ya da halk onların işine gelen bir yöne destek verdiği için övme gereği duyuyorlar. Çünkü bizim halkımız siyasi bilinçten ve demokratik kültürden uzaktır. %70'ine demokrasi elbisesi bol gelir. Seçim sandığına gitmeden hangi partiye basacağını oğluna soran, kocasına soran kadının oyu ile benim oyum aynı oydur. Attığı oyun nereye gittiğini bilmeyen bir halk ile siz nereye giderseniz gidin varılacak yer demokrasi olmayacak gibi görünmektedir.

saygılar

вℓα¢кωαя;2737417' Alıntı:

sağ: mililyetçi oluyor diyebiliriz daha çok kendi ülkesinin çıkarlarını savunur, bazıları ırkçılıkta yapıyor(türkiye'de ırkçı yok denilcek kadar az bence) ama milliyetçi baya çok var

sol: sosyalist diyebiliriz diğer ülklerle iyi ilişkiler kurmaya çalışır, sosyal hakları önemser

bence bu yönde anlamı

Fransada kurulan ilk mecliste krallık yanlıları sağa demokrasi yanlıları sola oturmuşlar ve birbirlerinden sağ sol diye söz etmişler.Kökeni burasıdır

Sağ, sol hikayedir.Konu vatan olunca ikisi birdir.Bazen aralarında tartışma çıksada ortak paydaları ağır basar.Oda vatan.

sağ: mililyetçi oluyor diyebiliriz daha çok kendi ülkesinin çıkarlarını savunur, bazıları ırkçılıkta yapıyor(türkiye'de ırkçı yok denilcek kadar az bence) ama milliyetçi baya çok var

sol: sosyalist diyebiliriz diğer ülklerle iyi ilişkiler kurmaya çalışır, sosyal hakları önemser

bence bu yönde anlamı

Bahsettiğim karikatür tanımı aynen yapmışsın arkadaşım. Fransız ihtilalinde kralın sağına soluna oturanlar diye çıksa da, sağcılık muhafazakarlığı değişime kapalılığı, solculuk da esasen değişmiciliği temsil eder.

Ayrıca bu ülkenin sağcılarının milliyetçi olduğunu solcularının millietsiz olduğunu mu söylüyorsun sen? O 1980 öncesinde kaldı. Yurt dışından gelen tehdit olmadığı sürece içerideki bir rejim tartışmasını ifade eder sağcılık solculuk. Dışarıdan tehdit geldiğinde herkes birdir. Ayrıca bu ülkenin solcuları şerefsiz, dinsiz, ahlaksız, ekmeksiz insanlar oldukları için sosyalist ya da solcu olmamışlardır.
Bu ülkelerin solcuları da vatan severdir, kendilerine göre milliyetçidirler. Hatta çoğu konuda kendini milliyetçi sananlardan daha milliyetçidirler.

Milliyetçilik insanın doğası gereği bir iç güdüsüdür. Nasıl bir aslan kendi avlandığı topraklara ve kendi sürüsünden bir aslana saldırı geldiğinde savunma iç güdüsü duyuyorsa, nasıl bir fil sürüsünden bir üyeye saldırı olduğunda tüm sürü karşı koyuyorsa, İNSANIN DA EN TEMEL İÇ GÜDÜSÜDÜR MİLLİYETÇİLİK VE VATANPERVERLİK.

Vatanperverlik sağcılıkla solculukla açıklanamayacak kadar kutsal ve doğal bir iç güdüdür.
Sağcı ve solculuğun anlam kargaşası içinde anlamını kaybettiği ve yıpratıldığı bu dönemde Vatanseverlik ve Milliyetçilik gibi kavramları sağcılık ve solculukla beraber anıp adı kirletmemek gerektiğini düşünüyorum.

Bir süre kendimi sosyal demokrat olarak ifade etsem de artık milliyetçi bir sosyal demokrat olduğumu söyleyebilirim. Çünkü ben atalarımın 4000 bin yıllık genetik mirasını taşıyorum damarlarımda. Atatürk'ün "damarlarındaki asil kanda mevcuttur." sözünü de bu tabanda rehber olarak alıyorum kendime. Köleliğin yaşanmadığı, özgür Türk göçebelerinin, Osmanlı'nın çürümüşlüğünü temizleyip Türk devletini kuran Atatürk'ün taşıdığı ve Türk Cumhuriyetini kuran da bu genetik mirastır. Benim için bir Türk bir Amerikalıdan, bir Avrupalıdan daha değerlidir. Benim için bu topraklarda kız alıp verdiğimiz, genetiğimize karışan ve bizim genetiğimizden özellikler alan Lazlar, Kürtler, Çerkezler, Boşnaklar da daha değerlidir yabancılardan. Bu ülkeye vatandaşlık bağı ile bağlı herkes bu gemi de bir yolcu olduğunu unutmamalıdır. Bu gemiyi 2'ye bölüp yarısını kendi gemisi yapacağını sananlar derin sularda boğulacaklarını görmüyor olabilirler. Ama bu ülkenin büyük çoğunluğu sağcısı ya da solcusu bu gemi yara alırsa hep beraber batacağımızı görmektedir.

Ve herkes idealistçe bu geminin güçlü ve hızlı ilerlemesi için ve yara almaması için çalışmalıdır. Yani solcusu sağcısı herkes bu vatan için milliyetçi ve vatanperver olmak zorundadır.

Tıpkı birilerinin Hizbullah terör örgütünün ismini HizbulTerör diye değiştirip, Türk ırkının tarihinin en büyük destanını bir terör örgütü ismi haline getirmeye çalışması gibi.

saygılar

Bahsettiğim karikatür tanımı aynen yapmışsın arkadaşım. Fransız ihtilalinde kralın sağına soluna oturanlar diye çıksa da, sağcılık muhafazakarlığı değişime kapalılığı, solculuk da esasen değişmiciliği temsil eder.

Ayrıca bu ülkenin sağcılarının milliyetçi olduğunu solcularının millietsiz olduğunu mu söylüyorsun sen? O 1980 öncesinde kaldı. Yurt dışından gelen tehdit olmadığı sürece içerideki bir rejim tartışmasını ifade eder sağcılık solculuk. Dışarıdan tehdit geldiğinde herkes birdir. Ayrıca bu ülkenin solcuları şerefsiz, dinsiz, ahlaksız, ekmeksiz insanlar oldukları için sosyalist ya da solcu olmamışlardır.
Bu ülkelerin solcuları da vatan severdir, kendilerine göre milliyetçidirler. Hatta çoğu konuda kendini milliyetçi sananlardan daha milliyetçidirler.

Milliyetçilik insanın doğası gereği bir iç güdüsüdür. Nasıl bir aslan kendi avlandığı topraklara ve kendi sürüsünden bir aslana saldırı geldiğinde savunma iç güdüsü duyuyorsa, nasıl bir fil sürüsünden bir üyeye saldırı olduğunda tüm sürü karşı koyuyorsa, İNSANIN DA EN TEMEL İÇ GÜDÜSÜDÜR MİLLİYETÇİLİK VE VATANPERVERLİK.

Vatanperverlik sağcılıkla solculukla açıklanamayacak kadar kutsal ve doğal bir iç güdüdür.
Sağcı ve solculuğun anlam kargaşası içinde anlamını kaybettiği ve yıpratıldığı bu dönemde Vatanseverlik ve Milliyetçilik gibi kavramları sağcılık ve solculukla beraber anıp adı kirletmemek gerektiğini düşünüyorum.

Tıpkı birilerinin Hizbullah terör örgütünün ismini HizbulTerör diye değiştirip, Türk ırkının tarihinin en büyük destanını bir terör örgütü ismi haline getirmeye çalışması gibi.

saygılar

ben solcuların milliyetçi olmadıklarını söylemedimki yazdıklarım yanlış anlaşıldı her iki tarafta tabiki vatanını sever. yanlış anlayanlar olduysa aff ola:goz:

вℓα¢кωαя;2737417' Alıntı:

sağ ve solun Türkiye'de ki durumunu mu?

sağ ve solun felsefesini ve tarihi geçmişini mi?

veyahutta günümüzdeki siyasi partilerin ne kadar sağda veya solda olduklarını düşünerek mi?

tam olarak neyi öğrenmek istediğini yazarsan yardımcı olabilirim :)

Bence Artık Ne Sağ Ayrımı Ne Sol Ayrımı Kaldık öyle Pasif Ve ülkeyi Birbirine Düşürücü şeyleri Türk Milleti Yemiyor..

Ecevitin dışardan getirdiği ülkemize bir siyasi ayrılık biçimiii...Ve 70 li yıllarda birbirlerine sağcımısın solcumusun diye öldüren insanlar..

Özet... Sağcılar : Dini inançlarına dayalı yaşan insanlardır... Dini ve milli değerlerine sahip çıkan insanlardır... Cahilide onlardandır en zeki en akıllısı en aydınıda sağcılardandır. Bu kişilere Sağcı Yada Sağ Görüşlü Denir.

Solcular : Tamamen Avrupa Esaslı Batı Yanlısı , Milli ve Dini değerlerini koruduğunu savunan sürekli olarak batının tekenoloji ve hukukunu yakından takip eden kısımdır. Bu kişilere Solcu yada Sol Görüşlü denir.

konunun ciddiyetine binayen;
sağcılar solcular da bu konudaki tanımlamaları yaparken
subjektifliği ve acıtasyonu ön planda tutarlar :goz:

siyasetle ilgili düşünürken şaşılmaması gereken iki ilke
gerçekçilik ve mantıksallıktır

sag ve sol kavramları fransız parlementosundan gelen kavramlardır, fransanın mevcut duzenini savunanlar parlementoda sag saflarda grup olusturmuslardır buna karsılık yeniligi savunanlarda sol saflarda gruplanmıstır. sag-sol kavramlarının cıkıs yeri fransadır

Solcular : Tamamen Avrupa Esaslı Batı Yanlısı , Milli ve Dini değerlerini koruduğunu savunan sürekli olarak batının tekenoloji ve hukukunu yakından takip eden kısımdır. Bu kişilere Solcu yada Sol Görüşlü denir.

:vur

senin dediğine mandacı denir güzel kardeşim solcu değil. Milletin kafasını bulandırma

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ;2738229' Alıntı:

sağ ve solun Türkiye'de ki durumunu mu?

sağ ve solun felsefesini ve tarihi geçmişini mi?

veyahutta günümüzdeki siyasi partilerin ne kadar sağda veya solda olduklarını düşünerek mi?

tam olarak neyi öğrenmek istediğini yazarsan yardımcı olabilirim :)

hepside ola iyi olur..

peki millet neden bunun yüzünden birbirini öldürüyor ?? :eek:ha

sağ ve solun başlangıcı osmanlıdaki yeniçeri ocağında başlar.kazan devirme taraftarı olanlar ve taraftan olmayanlar :)

yani Ocak Mı Devlet İçindir?Yoksa Devlet Mi Ocak İçindir.Solcular Devlet Ocak İçindir Sağcılar Ocak Devlet içindir derler :goz:

Fransada kurulan ilk mecliste krallık yanlıları sağa demokrasi yanlıları sola oturmuşlar ve birbirlerinden sağ sol diye söz etmişler.Kökeni burasıdır

ilk mesajında adam gibi mesaj buna derim
helal olsun
işte olay bu!!!!

Geri