sağ: mililyetçi oluyor diyebiliriz daha çok kendi ülkesinin çıkarlarını savunur, bazıları ırkçılıkta yapıyor(türkiye'de ırkçı yok denilcek kadar az bence) ama milliyetçi baya çok var
sol: sosyalist diyebiliriz diğer ülklerle iyi ilişkiler kurmaya çalışır, sosyal hakları önemser
bence bu yönde anlamı
Bahsettiğim karikatür tanımı aynen yapmışsın arkadaşım. Fransız ihtilalinde kralın sağına soluna oturanlar diye çıksa da, sağcılık muhafazakarlığı değişime kapalılığı, solculuk da esasen değişmiciliği temsil eder.
Ayrıca bu ülkenin sağcılarının milliyetçi olduğunu solcularının millietsiz olduğunu mu söylüyorsun sen? O 1980 öncesinde kaldı. Yurt dışından gelen tehdit olmadığı sürece içerideki bir rejim tartışmasını ifade eder sağcılık solculuk. Dışarıdan tehdit geldiğinde herkes birdir. Ayrıca bu ülkenin solcuları şerefsiz, dinsiz, ahlaksız, ekmeksiz insanlar oldukları için sosyalist ya da solcu olmamışlardır.
Bu ülkelerin solcuları da vatan severdir, kendilerine göre milliyetçidirler. Hatta çoğu konuda kendini milliyetçi sananlardan daha milliyetçidirler.
Milliyetçilik insanın doğası gereği bir iç güdüsüdür. Nasıl bir aslan kendi avlandığı topraklara ve kendi sürüsünden bir aslana saldırı geldiğinde savunma iç güdüsü duyuyorsa, nasıl bir fil sürüsünden bir üyeye saldırı olduğunda tüm sürü karşı koyuyorsa, İNSANIN DA EN TEMEL İÇ GÜDÜSÜDÜR MİLLİYETÇİLİK VE VATANPERVERLİK.
Vatanperverlik sağcılıkla solculukla açıklanamayacak kadar kutsal ve doğal bir iç güdüdür.
Sağcı ve solculuğun anlam kargaşası içinde anlamını kaybettiği ve yıpratıldığı bu dönemde Vatanseverlik ve Milliyetçilik gibi kavramları sağcılık ve solculukla beraber anıp adı kirletmemek gerektiğini düşünüyorum.
Bir süre kendimi sosyal demokrat olarak ifade etsem de artık milliyetçi bir sosyal demokrat olduğumu söyleyebilirim. Çünkü ben atalarımın 4000 bin yıllık genetik mirasını taşıyorum damarlarımda. Atatürk'ün "damarlarındaki asil kanda mevcuttur." sözünü de bu tabanda rehber olarak alıyorum kendime. Köleliğin yaşanmadığı, özgür Türk göçebelerinin, Osmanlı'nın çürümüşlüğünü temizleyip Türk devletini kuran Atatürk'ün taşıdığı ve Türk Cumhuriyetini kuran da bu genetik mirastır. Benim için bir Türk bir Amerikalıdan, bir Avrupalıdan daha değerlidir. Benim için bu topraklarda kız alıp verdiğimiz, genetiğimize karışan ve bizim genetiğimizden özellikler alan Lazlar, Kürtler, Çerkezler, Boşnaklar da daha değerlidir yabancılardan. Bu ülkeye vatandaşlık bağı ile bağlı herkes bu gemi de bir yolcu olduğunu unutmamalıdır. Bu gemiyi 2'ye bölüp yarısını kendi gemisi yapacağını sananlar derin sularda boğulacaklarını görmüyor olabilirler. Ama bu ülkenin büyük çoğunluğu sağcısı ya da solcusu bu gemi yara alırsa hep beraber batacağımızı görmektedir.
Ve herkes idealistçe bu geminin güçlü ve hızlı ilerlemesi için ve yara almaması için çalışmalıdır. Yani solcusu sağcısı herkes bu vatan için milliyetçi ve vatanperver olmak zorundadır.
Tıpkı birilerinin Hizbullah terör örgütünün ismini HizbulTerör diye değiştirip, Türk ırkının tarihinin en büyük destanını bir terör örgütü ismi haline getirmeye çalışması gibi.
saygılar