2005 de Fransa’ya gitmiştik. Saçlarım bayağı dökülüyordu. Bir de çok yağlanıyordu. Fırsat bu fırsat doktora gideyim dedim.
Doktorun test falan yazmasını beklerken saçımı eliyle bir çekti utanmasam bağıracaktım. Bana dedi ki kel olacaksın çaresi yok. Allah Allah morale bak dedim kendi kendime. Saçımızı da çekti moralimizi de yerlerde süründürüyor.
Yahu 21 yaşındayım ne diyorsun. Kel mi kalacağız ya…
Hemen değil de zamanla saçları dökülmüş bir sürü erkek gibi olacaksın.
Hiç çaresi yok mu dedim bunun. Bilim bu kadar gelişti.
Cevabı şu oldu.
Saç dökülmesinin nedenini dünyadaki hiçbir doktor tam olarak bilmiyor bu nedenle de saç ekiminden başka hiçbir kalıcı çözümü yok. Ama bir ilaç yazacağım bu ilaç saçların dökülmesini önler ve dökülen saçlarını da geri getirir ama bu kalıcı bir çözüm değil çünkü ilacı bıraktığında yine saçların, dökülme evresini yeniden başlatır.
Neyse bayağı pahalı olan ilacı aldık ama gerçekten de 1 ay geçtikten sonra saçlar gürleşmeye başladı, dökülmesi neredeyse durdu ve yeni saçlar da çıkmaya başladı.
Başınızı ağrıtmayım 1 yıl kullandık ve her şey çok iyiye gitti. Ama gerçekten cebimizi de bayağı boşalttı.
Ama 2008’e kadar ekonomik durumdan dolayı kullanamadım ve saçlar bu süre de bayağı döküldü.
Bir gün ilacın adını internetten aradım ve bu ilacı çok uygun fiyata getirenler olduğunu gördüm. Şimdi kullanıyoruz işte. Doktorlar kalıcı bir çözüm buluncaya kadar da kullanacağız. Her ne kadar erkek adam takmaz derlerse de kendimi saçsız düşünemiyorum.
Unutmadan ilacın adı minoxidin ( minoxidil olarak da biliniyor). Sanırım dünyadaki tek ispatlanmış ve tıp dergilerine girmiş saç dökülme ilacı bu.
Google amcadan sorarsanız size yol gösterir. Biraz daha beyefendi olduğundan ben uygun ilaçtan alıyorum.
Uygun İlaç
Kader arkadaşlarıma geçmiş olsun.