Sırrı ÇözüLemeyen Kayıp Dünya

bLueXtremE

єχтяємє &
Moderatör
Reaction score
0
mount_roraima_60896_sw.jpg

monte_roraima_02.jpg

lu8h1z22.jpg

hermli23.jpg

sakk4p24.jpg

roraima00.jpg

roraima.jpg

7569670roraimarockformation.jpg

roraima1024.jpg

lost_world_02.jpg

lost_world_01.jpg

lost_world_03.jpg

lost_world_04.jpg

lost_world_05.jpg

lost_world_06.jpg

lost_world_07.jpg

lost_world_07.jpg

lost_world_08.jpg

lost_world_09.jpg

lost_world_10.jpg

lost_world_11.jpg

lost_world_12.jpg

lost_world_13.jpg

lost_world_14.jpg

lost_world_15.jpg

lost_world_16.jpg

lost_world_17.jpg

lost_world_18.jpg

lost_world_19.jpg

lost_world_20.jpg

lost_world_21.jpg

lost_world_22.jpg

lost_world_23.jpg

lost_world_24.jpg

lost_world_26.jpg

Brezilya ve Venezuela arasında bulunan Roraima Dağı, dünyanın en gizemli yerlerinden birisi olarak kabul edilmektedir.Amazon ormanlarının ortasından fırlayan ve bulutların üzerine çıkan 2770 metre yüksekliğindeki Roraima Dağı, bilimadamlarının tanımıyla kayıp dünyadır.

Son derece sert kuvars taşından oluşan bu ilginç dağ, bir mimarın elinden çıkmış görüntüsü vermektedir. Çünkü 4 bir yanından yontulmuş el yapımı bir binayı andırıyor.Bu görüntüsü yüzünden uzun süre bu dağı burada yaşayan insanların yapmış olabileceği düşünüldü.Bu yönde çok sayıda araştırma yapılmasına rağmen bu tezi doğrulayacak bir bulguya rastlanmadı.

Bu sarp ve çıkılması çok zor olan dağın sadece görünümü değil, zirvedeki esrarengiz coğrafi farklılıkları da bir türlü çözülemedi. Dağın en tepesinde çok sayıda şelale bulunuyor. Bu kadar sert bir dağ'da çok sayıda şelale bulunmasının sırrı çözülemedi. Dağın zirvesinde sayısız mağara ve tüneller bulunuyor. Bu tüneller içerisinde uzunluğu yaklaşık 500 metre olan mağaralar var.44 metre yüksekliğinde ve tamamen kuvars tüneller, burada inceleme yapan yer bilimcileri bile şaşkına çevirdi.

Bazı alanları saf granitten olan Roraima Dağı, sadece kendi görüntüsüyle değil üzerinde yaşayan canılarla da şaşırtıyor. Dünyanın en küçük kurbağası bu dağın sirvesinde yaşıyor. Ayrıca dağda yaşayan bitki ve hayvanları buradan başka yerde görmek mümkün değil.

dünyada ne acayip yerler varda biz bilmiyorum eline sağLıq

orda yaşamak isterdim ne güzel kötülük ve pislikten uzakkk...

orada olma isteği , hayata tutunma isteği, nefes alma isteği ..
ortaya bi karışık..
teşekkürler

Süper ötesi yerler...hele o çocukların atladıkları yere bayıldım...Orda bende olsam bende atlasam keşke............

Vay be çok ilginç ve güzel bir yer gerçekten:saskin

şimdi orda oturmak vardı ama interneti oraya nasıl bağlıcaz:saskin elektrikde lazım neyse ben burda iyiyim :D

çok güzel kardeş eline sağlık

ürkütücü bi dünya.

Geri