GemaR
Banned
sen 9. sınıfa geçtin mi?
gemar'a
( - ) " Ali ( a.s. ), İlmin kapısıdır ve benden sonra Peygamberliğimin mahiyetini ümmetime o izah edeceltir. O'nu sevmek imandır, O'na kin bağlamak nifaktır... " ( Deylemi , Ebu Zer'in hadisinden alınmıştır. Aynı Kenz'de olduğu gibi . ( c. 6 , s . 156 ) .
( - ) " Ali'yi seven beni sevmiş olur. O'na buğzeden ondan nefret eden bana ve Allah'a buğzetmiş benden nefret etmiş olur. " ( Hakim, Sahih'inde ( c. 3, s. 124 ) tahriç eder ve ilaveten şöyle der : Bu hadislerin senetleri doğrudur, ama tahriç etmezler ", İki şeyhi Buhari ve Müslüm'i kastetmektesir. Ve ayrıca da Amr b. As'ın hadisidir.) .
( - ) " Ya Ali ! Benden ayrılan Allah'tan ayrılır, Senden ayrılan da benden ayrılmış olacaktır. " ( Hakim Sahih'inde , c. 3 , sayfa . 124 tahriç eder ve ilaveten şöyle der : Bu hadislerin senetleri doğrudur, ama tahriç etmezler . İki şeyhi Buhari ve Müslim'i kastetmektedirler. ) .
(- ) " Ya Ali , senin sevdiğin benim sevdiğimdir, benim sevdiğim ise Allah'ın sevgilisidir. Senin düşmanın benim düşmanımdır. Benim düşmanın ise Allah'ın düşmanıdır. Sana buğz edenlerin cezası da cehennem azabıdır ." ( Hakim, müstedrek'in 3. cüzünün 2 . sayfasında tahriç eder ve iki şeyhin şartı gereğince tashih eder. Ama ne yazıktır ki kendi toplumu olan Ehl-i Sünnet'e gerçeği anlatmaya yanaşmazlar. )
Kim benim gibi yaşayıp, benim gibi ölmeyi ve bana Allah'ın vefat ettiği cennet'e gitmek istiyorsa ki ; O cennet ebediyet cennet-idir ; Ali'yi ve ondan zürriyetini kendine veli seçer ; Onlar sizi hiçbir zaman hidayet kapısından çıkarıp, yalnışlığa ve kötülüğü ve adaletsizliğe yönelmezler. "
( - ) " Ey Ammar ! Ali'nin bir vadiye, insanların ise başka bir vadiye girdiğini görürsen, Ali'nin girdiği vadiye gir. O seni hidayetten çıkarıp, helak olmaya sevketmez. "
bu kadar hadis yeter mi?
umarım ne demk istediği mi anlamışsınızdır.
Ben Hz.Ali(ra) sevmiyormuyum tabiki seviyorum onun yoluna can kurban lafı dolandırma kardeş benim söylediklerimle ne alaka bir bağdaş varmı iyi bak saçma sapan laf olsun diye yazıyorsun ayıp.Ben Hz.Ali(ra) sevmeyin iftiracı ona itibar olmaz mı dedim öyle bişi dediysem karşıma çıkar üyeliğimi iptal edicem.
Asıl yukarıdakilere uyacak sensin hiç debelenme yakana yapıştım sen iki hadis verirsin ben 200 emin ol okumazsın diye vermiyorum anlasaydın Kur'an dan verdiğim ayetin üstüne laf yapmazdın.
Peki sorarım Şu an Hz.Ali(ra) torunu dünyayla cihad ediyor kim olduğunu biliyormusun ve onu destekliyormusun..Madem Hz.Hüseyin(ra) in resmini koymuşsun.Onun soyundakileri bilirsin.