TraFoo
Banned
- Reaction score
- 0
"Sıra Sana Da Gelecek"
Yaklaşan yerel seçimler öncesi AKP, tüm olanakları ve fırsatları değerlendiriyor anlaşılan.
AKP Gençlik Kolları’nın şu sıralarda gençlere yolladığı elektronik postalarla işe başlamışlar. Bu elektronik postalar bana da ulaştı. Mail adresime nereden nasıl ulaşıldığı ayrı bir soru! Ancak bu ve benzeri konularda kendilerinin engin tecrübeleri herkes tarafından biliniyor.
Kim bilir; bu e-postalar size de ulaşmış olabilir. Eline ulaşmayanlar için gençleri siyasete yönlendirmek ve liderlik sıralarında gençlerin yerlerini almalarını amaçlayan bu elektronik postayı anlatayım;
Elektronik posta da üç tane fotoğraf yan yana bulunuyor;
Birinci fotoğrafta: Ülkenin emperyalizme eklemlenme yolunda ki en büyük adımlarını atan Adnan Menderes,
İkinci fotoğraf: Amerikan yeni sağ politikalarının Türkiye mimarı Turgut Özal,
Üçüncü fotoğraf: küresel politikaların Türkiye ayağı Tayyip Erdoğan,
Dördüncü fotoğraf mı? Bu kısımda şu yazıyor “Sıra Sanada Gelecek” (burada “da” nın ayrı yazıldığını biliyorum ancak ben metni hazırlayanların aktardığı gibi yazıyorum)
Fotoğrafların altında ise her zaman duymaya alışık olduğumuz kalıplaşmış sözler…
Kendilerine lider diyen ve Kemal Sunal’ın “Koltuk Sevdası” filmindeki gibi o ceylan derisi koltuklardan kalkmamaya yemin etmiş, “sıra sana da gelecek” örtüsü altında, biz gençlere sıranın hiç gelmeyeceğini garanti eden anlayışın yansımaları…
“Sıra sanada gelecek.”
Ne güzel anlatıyor bu cümle ülkede gençlere biçilen hedefi. Eğer beklersek, yönetememek için, susturulmak için, sıra bize de gelecek.
Ama bizler liderliği ve liderlik kültürünü, genç olmanın sorumluluğu içinde beklersek çok geç olacağını, Kemal Atatürk’ten öğrenmedik mi?
O zaman başka hiçbir liderin ardından sıra beklemeyeceğimizi ne zaman haykıracağız?
Kimsenin bize biçtiği sırayı beklemeden ülkemizi yöneteceğimiz ve kendilerine lider diyen bu insanlara “SIRA BİZİM ARTIK” diyeceğimiz günlerin çok yakında olduğu inancımla …
Hakimiyet-i Milliye Gazetesi - "Sıra Sana Da Gelecek"-Merve ÇOBAN