Sık sık bağlantı kopması yardım lütfen

cakal1975

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar ben 1024 'lük 3 Gb limitli ADSL kullanıcısıyım. Velev ki internet bağlantısı sık sık kopuyor. Modemin fişini çıkarıp taktığımda düzeliyor. Bazen düzelmiyor. Bunu yapmaktan sıkıldım. Bana neler yapabileceğim hususunda yardımcı olurmusunuz. Şimdiden teşekkürler..

Kabloları bi kontrol et ve bağlantı yerlerini bantla mutlaka açıkta kalmasın yere felan değmesin benim aklıma bu geldi başka bişey yüzündende olabilir tabi ama ben kendimden biliyom

o net genelinde var sanirim telekomdan

arkadaşlar bendede aynı olay oluyo google ye bile giremiyorum bazen resetleyice düzeliyo 10 dk sonra gene gidiyo varsa bi çözümü bilen arkadaşların yardımını bekliyorum bende

aynı sorun bende de var arkadaşlar
şimdi modemde portların ışıkları yanıyo.
önce ADSL ışığı yanıyo sonra da onun hemen yanındaki
PPP ışıgı yanıyo. Normali de bu zaten
Ama bazen ADSL ışıgı yanıyo ya da yanıp sönüyor ama PPP ışıgı hiç yanmıyo.
Yerel Ağ bağlantısı ayarlarına girdiğimde bağlantı simgesi olan bilgisayar işaretleri Yeşil Renkte oluyo normal olarak ama veri akışı yok gibi gösteriyor.yani "bağlantı var ama sınırlı" demek istiyor.
bir hafta öncesine kadar çok sık basıma gelen bi olaydı ama su an yok inşallah da olmaz bi daha.Neden oldugunu bir türlü anlayamadım.modemin ayarlarını resetlemek mi dersiniz kabloları tekrar söküp takmak mı dersiniz.inanın elektrikçi çagırıp fişlerin kablolarını bir kez de ona taktırdım.prizleri bile değiştirdim ama sorun kendiliğinden halloldu.
bu konuda mantıklı bi açıklama yapabilecek arkadaşa minnettar olurum ben de

kabloları kontrol et ama türkiye genelinde bi aksaklık yaşandı bu sıra...
bildiğiniz gibi telekomu sattık e değişiklik olacak haliyle

kafelerde neden olmuyo bu kopmalar
sebep kablodan felan değil
evdeki volt düşüklüğünden kaynaklanabilir.
kablo sadece çok düşük bi ihtimal.şohben,ve eşzamanlı çok fazla enerji harcayan şeyler aynı anda açık olursa modeme gelen akımda kısıtlamalara sebep olur.çözüm yolu üretmek için sigorta,sayacı yükseltin bi elektrikçiye taktırın ya da kendiniz değiştirin

Aynİs Orun Bende Var Ama Cozum Buldum Gittim Telekoma Kavga Ettim Adamlan Agizlana S.......m.sonra Hemen Cozuldu.santralde Benim Hattin Kablosunu Degistirdiler Suan Masaaalah Super Ic Giymiyo:aybsisini Sizede Tafsiye Ederim

Millet sanki sizin sorunlarınız ethernet kartınızdan kaynaklanıyo gibi.
Cihazlarınızın ip ayarlarını bir kontrol edin bakim. Eğer ip alamıyosa ethernetten yada modemden kaynaklanıyordur.

Önce cihazın otomatik ip aldığına emin olun. (Yada elle verin)
Sonra Çalıştıra cmd yazıp dos ekranına ipconfig yazin bakem ne geliyo ip alabiliyo mu?

Arkadaşlar Maalesef Aynı Sorun Bendede Var...

Benimde sorunum İnternetimin 15-20 dak. bir kesilmesi.Zyxel modemim var.Modemin şifresini falan değiştirdim.Bilgisayara format attım.Modemin cdsini yükledim.İçini açtım baktım.444lü num. aradım.Açıkçası onlarında bişeyden anladıkları söylenemez.Hep aynı şeyleri yaptıyolar.Özellikle msn de kesilmesi canımı sıkıyo.İnternet açıkken ethernet ve internet ışıkları devamlı yanıp sönüyo daha sonra birden kesiliyo.Sonra geliyor. LÜTFEN YARDIM EDİN...:vur:vur

Genelde splitter dan kaynaklanıyor yeniden başlattığımda düzeliyordu sonra tekrar kopuyordu şimdi düzeldi..

ModemDen kaynaklanıyodur sanırım!

bu aralar va bi sapıtıklık bende anlamadım .bi takılıyo bi geliyo

Bende de aynı sorun var arkadaşlar özellikle geceleri bir dakika bile geçmeden sürekli bağlantım kopuyor ama ben şöyle bir şey denedim ağdesteğiyle güvenli mod da çalıştırdım bilgisayarı ozaman hiçbir sorun olmuyor. virüs falan olabilir diye düşündüm.:saskin

telekoma da bana verdiği modeme de

6lxyhvq.jpg

bende de zyxel zımbırtısından var az uğraşmadım bununla

Geri