Sıcaklara özel klimalı ayakkabı

Renovatio1

New member
Reaction score
0
5xyafdc.jpg

İçindeki nemli havayı sürekli olarak boşaltıp içeri temiz hava girmesini sağlayan ayakkabıların satışı, bu yaz döneminde yaşanan aşırı sıcaklar nedeniyle arttı.
CNN TÜRK - Ayakkabı havanın dışarı atılmasını sağlıyor

'Klimalı' olarak adlandırılan ayakkabılar, tabanındaki özel hava kanalları ve siboplar aracılığıyla, adım atıldığında içerideki nemli havayı tabanın ön kısmına doldurup, ayakkabı tabanın ökçe kısmı yeri değdiğinde ise bu havanın dışarı atılmasını sağlıyor.

Özellikle yaz aylarında giyilmesi için tasarlanan bu ayakkabıyı kullanan kişilerin ayakları, normal ayakkabı giyenlere göre daha kuru kaldığı için, terleme ve mantar gibi rahatsızlıklara daha az maruz kalıyor.

Yaklaşık üç yıl önce Türkiye'deki ayakkabı firmaları tarafından da üretilmeye başlanan ayakkabılar, ayak sağlığını düşünen tüketicilerden beklenenin üzerinde talep görüyor.

Konya'da kurulu Bur ayakkabı firmasının ortaklarından Mevlüt Can, ayakkabının, ayak içinde terlemeyi yüzde 30-40 oranında azaltığını, bu özelliği nedeniyle klimalı ayakkabıların yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Can, "Bilindiği gibi bu yıl yaz sıcakları mevsim normalleri üzerinde seyrediyor. Tüketiciler de sıcak yaz günlerinde, ayaklarını terletmeyecek, rahatça kullanabilecekleri ayakkabılardan istiyor" dedi.

4kdqtmr

Ayakkabılar, 70-100 YTL arasında fiyattan satılıyor.

kaynak:http://www.haberx.com/n/1039429/sicaklara-ozel-klimali-ayakkabi.htm

bi tanede ben alayım ama ben kundura giyemiyorum alışkın değilim =)

cok ise yaramiyor burda kücük meretler icin coktan vardi ... bende bir tane var delik desik üstten ... valla yazin cok refah ..

bana pumadan bir tane lütfen :):)

Geri