Sütte kanser paniği

degazor35

TÜRK oğlu TÜRK
Katılım
6 Mar 2007
Mesajlar
5,674
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
forumda bu kadar HIYAR varken,ortalığın CACIĞA dön
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bir soru önergesine verdiği cevaptan alıntı yapılarak 'sütte kanser ve siroz tehlikesi' başlıklı haber yapılmasına tepki gösterdi.

Bakan Eker, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı arasındaki 'Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Protokolü' imza töreninde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Eker, sütte kanser ve siroza yol açan antibiyotik kalıntıları olduğuna ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine, "Bu çok insafsızca bir şey. Bugün bir gazetece gördüm, çok üzüldüm. Gerçekten insafsızca bir şey. Çünkü antibiyotik kalıntısı; tabi hayvanlar hastalandığında tedavi ediliyor ve çok çok nadir durumlarda içinde hala antibiyotik olan sütleri işlenebiliyor. Bu, binde bir bile değil. Yani bin tane örneğin içinde bir tane bile değil. Ama bu dünyanın hiçbir yerinde yüzde yüz mutlak sıfır değerine zaten sahip değil" dedi.

506348085252.jpg


Kendisine yöneltilen bir soru önergesine verdiği yanıtta 'Zaman zaman rastlanabiliyor' yanıtını verdiğini belirten Eker, "Ama bu 'piyasadaki sütler kanserojen, aflatoksin var' falan bu şekilde verilmesi gerçekten Türkiye adına, Türk üreticisi adına, tüketici adına, gıda sanayi adına insafsızlık bu, yani doğru bir şey değil" dedi.

Geçen perşembe günü İstanbul'da gıda güvenliği ile ilgili 102 tane yönetmelik açıkladıklarını hatırlatan Eker, "İşte buralardaki olabilecek binde birlik ihtimali bile ortadan kaldırmaya dönük yeni bir sistem getiriyoruz. Nedir? Mesela aflatoksin hayvanlara yedirilen yemlerin bozuk olması halinde ortaya çıkabilecek bir durumdur. Biz şimdi yeni bir sistem getirdik; kişi kendi hayvanına şahsi yem üretse bile artık onu denetletiyoruz ve kaydını tutturuyoruz" dedi.

"VATANDAŞ ENDİŞE ETMESİN"

"Vatandaşlarımızın da bu konuda endişe etmelerini gerektirecek bir şey yok" diyen Bakan Eker, şöyle devam etti:

"Bir muhalefet milletvekilinin sorduğu soruya verdiğim cevapta, 'doğru denetimlerde bulunabiliyor'. Ama bunun oranı binde bir bile değil. Yani sayfalarca soru cevap var; bunun içerisinden 'bulunabiliyor' kelimesini çıkarıp manşete taşıyıp, 'Sütte kanser paniği, alfatoksin paniği, kanserojen paniği' diye bunu manşete taşımak inanın tek kelimeyle insafsızlıktır. Böyle bir şey yok, günah yani, bu millete yazık. İlle böyle dikkat çekeceğim dile de bu tür manşetler böyle verilmez. Bunun da sorumluluğunun bulunması lazım. Eğer gerçekten dikkate alınması gereken miktarda bir şey varsa, biz zaten bunu kamuoyuyla da paylaşıyoruz. Hiçbir zaman bir şey saklamadık, hep şeffaf olduk. O binde birlik ihtimali bile ortadan kaldıracak düzenlemeleri de zaten getirdik, yeni bir sisteme geçti Türkiye. Endişe etmemizi gerektirecek bir şey yok. Yemler de kontrol altında olacak, sütler zaten denetleniyor."

"YANLIŞ YAPAN FİRMA TEŞHİR EDİLECEK"

Eker, hem cezaların artırıldığını hem de daha etkin bir denetim mekanizmasi getirildiğini belirterek, yanlışı olan firmaların teşhir edileceğini söyledi. Eker, ayrıca sütte antibiyotik kalıntısı çıkması durumunda firmaya 10 bin lira ceza verildiğini ve tespit edilen sütlerin de imha edildiğini kaydetti.

"HEDEF 600 DEKAR"

Öte yandan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 'Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Protokolü'nü imzaladı. Bakan Eker, önceki protokolle 430bin dekar alanın ağaçlandırıldığını belirterek, "Bu protokol yenileniyor ve hedefimiz 600 bin dekar alanın ağaçlandırılması" dedi.

Eker, özellikle düşük ot verimi bulunan ve kayıtta mera olarak geçen alanların ağaçlandırılması, erozyonla mücadele ve tabiatın dengesinin korunması, böcek ve kuşlar için yaşam alanı oluşturmasının da ağaçlandırma seferberliğinin hedefleri olduğunu anlattı.

Bakan Eroğlu ise, kayıtlarda mera olarak yazılı arazilerden mera olarak kullanılmayanların da ağaçlandırılması gerektiğini belirterek, Bakan Eker'e, 'Yani sizden arazi istiyoruz" dedi.

Eroğlu, ağaçlandırma seferberliğinde 2011 yılı sonuna kadar 1 milyon 927 bin hektar alanda ağaçlandırma ve bozuk orman ıslahı yaptıklarını söyledi. Eroğlu, "Hedefimiz bu yol sonunda 2.3 milyon hektardır. Ama bu gidişe göre, bu yılsonuna kadar 2 milyon 400 bin hektarı tamamlayacağız" dedi.

Eroğlu, Türkiye'nin dünyada ağaçlandırmada ilk üçe giren bir ülke halin geldiğini de belirterek, "Ormanlık alanlar dünyada azalırken bizde hem ormanlık alan hem odun serveti olarak artıyor" dedi.

SABAH
 
Resimdeki sahne size bir şeyler hatırlattı mı? :)

Ben yorum yapmayayım,yapılanları aktarayım )

ne kadar doğru bilmiyorum ama 1989 larda ilk okullarda fındık ve süt dağıtırlardı öğrencilere. Sonradan bir yerden aldığım duyuma göre, o sütleri yeni nesillerin beyinsel gelişimini engellemek için içine kimsayallar koyarak dağıtırlarmış. Zeki insanlar yetişmesin diye. Bu da bir araştırılsın, çok önemli bir haber mahiyeti var

Bi yazın hangileri bu firmalar, hangileri men edildi, hangileri idari para cezası aldı hangileri temiz çıktı.. yazın da bilelim çoluğumuza çocuğumuza hangi sütü içireceğimizi.. Harbiden terkedicem memleketi bu olaylar yuzunden artik.. Rezillik diz boyu..

allah topunuzu islah etsin! böyle birşeyden nihayet emin oluyorsunuz (bu iddia ortaya atılana kadar, bu bilginin paylaşılmamış olması ayrı bir facia) ve hala ilgili üreticileri "isimlerinizi ifşa ederiz" diye hizaya çekmeye çalışıyorsunuz! yine vatandaş madur, minicik bebekler tehdit altında. böyle birşeyin düzeltmesi mi olur! açıklayın! bilmek hepimizin hakkı! eğer çocuğuma içirdiğim sütte zehir varsa, buna daha nasıl göz yumuyorsunuz?

yazıklar olsun............. bu kadar ucuzmu bu milletin canı.kaldı ki sütü en çok tüketenler cocuklarımız.hiçbirşeye güvenmiyorum ülkemde artık
 
Hani çayda radyasyon var dedilerdi bir bakan yok olsa ben içermiyim deyip içtiydi..
Daha sonradan öğrendim o salak bakan kanserden ölmüş...
 
Geri
Üst