Türkten başka herkes onların lehine oy kullanır.
sözün kısmen doğrudur. "herkes" kelimesini "büyük çoğunluk" olarak değiştirsek daha doğru olur. bu suç da onların değil, bizimdir. çünkü adamlar inandıkları şeye oy veriyorlar. biz ne zaman gidip de onlara belgeler sunduk ve ermeni yasa tasarısının yanlışlığını ispatlamaya çalıştık. son çalışmalar hariç hiç bir zaman!!! bir alıntı yaparak açıklamaya çalışayım..
Türkler İlk Kez 'Biz de Varız' Diyor
Raindrop, ABD'de yaşayan Türklerin artık varlıklarını hissetirmeye başladıklarının en çarpıcı örneklerinden biri. Gerek Raindrop, gerekse Amerika'da yaşayan Türklerin öteki eyaletlerde çeşitli isimlerle kurdukları Türk kültür merkezleri ve dernekler, bir anlamda Türkiye'nin de bu ülkedeki sesi hâline gelmiş durumda. New York senatörü ve başkan adayı Hillary Clinton'ı iki defa üst üste programına getiren ve sonuncusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile buluşturan New York'taki Türk Kültür Merkezi ve Raindrop gibi kuruluşlar, yıllardır ABD'de aleyhteki lobi faaliyetlerin muzdarip olan ve bu handikapları aşmak için profesyonel lobi şirketlerine milyonlarca dolar para akıtan, ama somut bir sonuç elde edemeyen Türkiye için yeni bir fırsat anlamı da taşıyor.
ABD'nin çoğu yerinde olduğu gibi Teksas, Arkansas, Kansas, Louisiana, Mississippi, Oklahoma ve Missouri eyaletlerinde yaşayan Raindrop gönüllüleri Amerikan Kongresi'ne kabul ettirilmeye çalışılan Ermeni soykırım karar tasarısına karşı bütün güçleriyle çalışma yaptılar. Türkler, 2007 ocak ayının son haftasından, şubat ayının ortalarına kadar üç hafta boyunca her gün Washington'da eyaletlerini Kongre'de temsil eden üyeleri ziyaret ettiler. Bu yedi eyalet Amerikan Kongresi'nde 56 milletvekili ile temsil ediliyor. Ayrıca her eyaletin ikişer tane de senatörü var. Washington'a giden Türkler, senatör ve milletvekillerinden oluşan tam 62 Kongre üyesine ulaşarak Türk toplumunun tasarıya karşı görüşlerini aktardılar.
Ermenilere Bilmeden Destek Vermişiz
Görüşülen birçok Kongre üyesi, Birinci Dünya Savaşı sırasında meydana gelen ve soykırım iddialarına esas teşkil eden 1915 olayları hakkında kendilerine bugüne değin doyurucu bir bilgi ulaşmadığını belirttiler. Türk tarafının görüşlerini ilk kez dinleme fırsatı bulduklarını ifade eden Kongre üyeleri, "Amerikan-Türk toplumu ilk defa Kongre'ye gelerek milletvekillerini bilgilendiriyor. Her yıl sunulan Ermeni tasarısı konusunda ilk kez Türk toplumundan böyle bir tepki aldık." dediler.
Washington'daki bu görüşmelerde Amerikan Kongresi üyeleri ile Türk derneklerinin temsilcileri arasında kayda değer diyaloglar yaşandı. Soykırım tasarısına destek vermiş milletvekillerinden biri olan Missouri eyaletinden Emanuel Cleaver, "Önceden soykırımı bir tarihî gerçek olarak görüyordum. Türk tarafının tezi bana ilk defa ciddi olarak sunuldu. Ermeni tarafı bize gelip meseleyi insan hakları olarak sundular." dedi. Kansas eyaletinden Dennis Moore, açıkça, "Tasarıyı imzalamakla hata yapmışım." diye konuştu. Oklahoma eyaletinden Dan Boren, "Dürüstçe söyleyeyim, tasarının içeriğini bilmiyordum. California'daki arkadaşların teklifi ile tasarının mahiyetini bilmeden imzaladım. Zannediyorum çoğu milletvekilinin durumu benden farklı değil." itirafında bulundu.
Aynı zamanda Kongre Dış İlişkiler Komitesi üyesi olan Teksas eyaletinden kadın milletvekili Sheila Jackson Lee, 12 yıldır Meclis'te olduğunu; fakat ilk defa bir Türk heyeti ile karşılaştığını belirterek, "Bu konuda Türk tarafından yeterli bilgi gelmedi. Şimdiye kadar Ermeni soykırımı iddiasını tarihî bir gerçek zannediyordum ve konuyu insan hakları çerçevesinde değerlendiriyordum. İtiraf etmem gerekirse tasarıya hiç bakmadan imzaladım." ifadesini kullandı. Arkansas'tan John Boozman, "New York taraflarından bana gelen Türkler olmuştu; ama kendi seçim bölgemden gelenlerin olması beni çok şaşırttı ve memnun etti. Tasarıya ret oyu vereceğim" dedi.
Teksas'tan kadın Kongre üyesi Eddie Johnson'un ofisine giden Türk temsilcilerin, "Ermeni Ulusal Komitesi her sene milletvekillerini dolaşır, bilgi verir. Bu yaptığınız ziyaret 2 milyon dolara bir lobi şirketinin yapabileceği işten çok daha etkili." sözleriyle karşılaşması yıllardır yaşananları özetler nitelikte aslında. Teksas'tan Gene Green, önceki senelerde Başkan Bush'a mektup gönderip bu tasarının onaylanması için çağrıda bulunmuş bir Kongre üyesi. Houston'dan Ermeni seçmenlerin kendisi ile sürekli irtibatlı olduklarını, her sene mektup veya direkt görüşme yoluyla bu tasarının onaylanmasını istediklerini ve bu istek doğrultusunda hareket ettiklerini söylüyor: "Şu ana kadar Türklerden hiçbir şey duymadık. Houston'daki Türklerin bu konuda hareket etmeleri gerekir. Türklerin desteğinin çapını bilmek istiyorum."
Washington'da bu çalışmayı yapan Türkler, şüphesiz Kongre üyelerine en etkin şekilde ulaşmanın bazı inceliklerini de öğrendi. Netice itibariyle bu görüşmeler sonucunda dört Kongre üyesi, "İmzamızı geri çekiyoruz." dedi. Türk dostu olarak nitelenebilecek bazı Kongre üyeleri, tasarının engellenmesi yönünde yapılacak müteakip girişimler için Türklere önemli bilgiler verdi.