"" Söz konusu laiklikse millet teferruattır."

ße YouRSeLF

New member
Reaction score
0

Bu cümleyi "Söz konusu vatansa gerisi teferruattır" öz deyişinden uyarladım. Şu anda gelinen noktada bu cümlenin "...." ile olan kısmı şöyle olmalıdır:

Söz konusu laiklikse..." Haydi hepsini birden okuyalım: "Söz konusu laiklikse millet teferruattır." Evet, bu noktaya geldik. Baykalımız buyuruyor: "-Laikliği referanduma mı sunacaksınız!" Ne münasebet efendim, halk oyunda laikliğin kabul görmeyeceğinizi zatıaliniz ifade etmektesiniz. "Laiklik halk oyuna sunulsa kabul edilir miydi?" Ya, demek öyle...

Öğrendik efendim. Şöyle bir soru sorulamaz buna göre: "-Milletin benimseyeceği bir laiklik tanımı olamaz mı?" Bu mantığa göre yüzde 47'nin üzeri kolayca çiziliveriyor. "Söz konusu olan laiklikse yüzde 47 teferruattır." Bir kısmı daha da ileri gidiyor: "-Söz konusu laiklikse yüzde 97 bile teferruattır." Yani "millet teferruattır." Yüzde 3 teferruat değildir. Hatta, sayın emekli başsavcı Vural Savaş'a göre milletin teferruat olma özelliği, yüzdesi arttıkça artıyor. mesela ona göre "RP ya da AKP oyları yüzde 2.5 olsa, pekala tahammül edilebilir"di. Diyorlar ki: "-Ak parti çıksın mahkemenin huzuruna, laikliğini ispat etsin. bu Ak parti'ye tanınmış bir fırsattır!"

Nasıl olacak bu acaba? "Siz şu laiklik yeniden tanımlansın!" demişsiniz, bu kapatma davanızda gerekçe olmuş, ondan sonra çıkıp laikliğinizi ispat edeceksiniz. İddianame, tamamen niyetlerinizi yargılıyor, siz çıkıp "niyet savunması" yapacaksınız. Mesela millet hiçbir zaman çıkıp, bir takım kişi ve kurumlara "Siz demokratlığınızı ispat edin, bu da anayasanın değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek hükümlerindendir!" diyemiyor. Kimse "Yüzde 97 bile olsa..." diye bir cümlenin hesabını soramıyor.

Kimse "Bu toplumun sadece yüzde 3'ü mü her şeyi doğru biliyor?" diye bir sorgulama yapamıyor. Sen savun kendini, o içinden kıs kıs gülsün! Menderes'i düşünüyorum. İçim eziliyor. Birileri oturmuş yargıç kürsüsüne "Sizi buraya getirenler böyle istiyor" diye hükümlerini kurmuşlar, ve siz "Efendim, efendim..." diye çırpınıyorsunuz. Birileri, sizi aşağılamak için son demlerinizde mak'addan prostat muayenesi yapmaya kalkışıyor ve siz hâlâ adalet arıyorsunuz. Bugün de öyle olacak demiyorum. Ama, medyaya yansıyan bir takım ifadelerdeki

"......Millet teferruattır." saplantısını görünce, hele, 27 Mayıs'a hala üstelik henüz hukukçu koltuğunda oturanlar tarafından "Devrim" kutsaması yapıldığına, "idamların halk coşkusuna mazhar olduğu"nun ifade edildiğine tanık olunca, bu memlekette bazı zihinlerde hiçbir şeyin değişmediğini düşünmemek mümkün olmuyor. Türkiye'yi biraz tanıyanlar, medyadaki bazı köşelere, hele CHP dünyasına yansıyan "Ak Parti kapatılmalı!" coşkusunun "bazı rutin dışı eylemlerin odağı" olmuş çevrelerde piştiğini anlamakta zorlanmazlar. Ne de olsa "Andıç"ları tanıdı Türkiye... Yeterli siyasi bilinci kazandı.

Askeri yöntemlerle olmuyor, milleti durduramıyoruz, başka yöntemleri devreye sokalım! Sizce bu söz,Türkiye'nin hiçbir yerinde söylenmemiş midir? İşte The Economist yorumu yapmış: "-Bu dava açılırsa en az bir yıl sürer. Bu, bir yıl süreyle Türkiye'nin istikrarsızlaştırılması demektir." Sevgili Sami Selçuk "Hukuk adamı ülkenin karşı karşıya bulunduğu şartları düşünmez, davasını açar, önemli olan yasalardır" diyor. Demeyin ne olur sayın Selçuk.

Siz, bu iddianamede zikredilen gerekçelerin ciddiyetine inanıyor musunuz Allah aşkına? Siz mesela Demokrat Parti'yi yargılayan hukuk adamlarının tarafsızlığına inanıyor musunuz? Tamam, inanalım hukuka genel olarak ama, bir de Türkiye'de 'hukukun siyasallaşması' diye bir gerçekliğin bulunduğuna inanalım. Bir de bazı kurumlara cımbızla adam seçmekteki hesabı görelim. Ben, bu davanın Ak Parti'ye "laikliğini ispat edebilme fırsatı vermek" için açıldığına inanamıyorum.

Ben, "... millet teferruattır" zihniyetinin zaman zaman hukuk adamlarını etkilediği gibi bir kaygıya sahibim. Dilerim yanılayım.

Ahmet Taşgetiren

Bugün

nasıl ya hani egemenlik kayıtsız şartsız milletindi hani meclisin üstünde bir güç yoktu hani milletin iradesi en üstte en belirleyiciydi

Ah Ah şu taraflı ,sadece kendinizin haklı oldugunuzu gösteren durumdan bir çıkarabilseniz vatana millete faydalı olacakta hep kendinizi çıkarlarınız dogrultusunda haklı görürsünüz.Daha dün 367 konusunda "367 ye takılır" diyen Sabit kanatoglunun karşısına,"367 olursa meclisten hiç bir yasa çıkmaz" diyen Sami Selçuku bayrak yapmıştınız.Bugün o Sami Selçuk,Kapama davası açan savcıyı savundu diye eleştirebiliyorsunuz.O kadar hukukçu yanlış biliyor.Bu iktidar yalakası ,fethullah basınının ismi duyulmamış yeniyetmelerimi biliyor herşeyi?
Lafı DP yi yargılayan hakimlere getiriyor ve suçluyor.Bu zat acaba Dp'nin faşist uygulamalarından bi haber galiba?Bu zat o günleri bir okusun.Sizlerde okuyun bu adamlara kanmayın bakın Degerli arkadaşımız vtnsvr bu konuda başlık açmış.Linki veriyorum okuyunda her sizi güdülemeye çalışana kanmayın.Bunlar hep emperyalist yemlemesi gazeteciler ve bu ülkeyi kaoso sokmaya çalışıyorlar alet olmayın.http://www.hackhell.com/showthread.php?t=405370

nasıl ya hani egemenlik kayıtsız şartsız milletindi hani meclisin üstünde bir güç yoktu hani milletin iradesi en üstte en belirleyiciydi

Anayasa'da yazan aynen öyle değildir:

"Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Türk milleti egemenliğini Anayasanın koyduğu esaslara göre yetkili organlar eliyle kullanır. Egemenliğin kullanılması hiç bir surette, hiç bir kişiye, zümreye veya sınıfa bırakılamaz."

Yani neymiş ? Kafana göre hareket edemezmişsin, Anayasayı çiğneyemezmişsin. Hadi madem Tayyip Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir sözünü öne sürüyor. O zaman bi referandum yapsınlar bakalım; Merkez bankalarındaki paraların hepsi halka dağıtılsın, herkese 1 parsel başbakana 2 parsel arazi verilsin. Vergiler kalksın.

Bu referanduma kaçımız HAYIR diyeceğiz ?

Yorum yapmak için yorum yapmayalım, biraz düşünüp öyle konuşalım. Türkiye Cumhuriyeti tefsir-i kebir ile değil ANAYASA ile yönetilir, bunu kafanıza sokun.

O sözü Şöyle yazayım bende .

SöZ Konusu TüRKiYe CumHuRiYeTi DevLeTi ise '' ParTi TeFerrUaTTıR ''

Yani kapatılır başkası açılır vs .
Sorun parti kapatılınca çözülmüyor ama bu kadarda abartılı yazı olmazki .

ATaTürk'e hakaret eden kesimler şimdi ATaTüRK'ün Sözünü çarpıtarak kullanıyor .
Boş beleş söylemler .

iradenin Allaha ait olduğunu söyleyen ler

-laiklik için şimdi milett iradesine gidelim diyorlar

-ben size söyliyeyim gidin Allaha danışın Laikliği bakalım ne diyor size

-egemenlik kimin Allahınmı yoksa Milletinmi

siz yanar döner kaşar lık yaparak bizi kandıramazsınız.işinize gelince Allah işinize gelmeyince Millet Diyorsunuz

-Yalanlarınıza Ancak Hödükler inanır

Menderese idam kararını verenlerin hakimler olduğunumu zannediyorsunuz,
Asılmış,canı çıkmış adamı 7 kere daha sallandıran şerefsizlere insanmı diyorsunuz?
Menderesi hastaneye gidiyoruz diye kandıranları, neden asılması gecikti diye adanın üzerinde
sorti yapan,yaptıran subaylarımı savunuyorsunuz.
General abicim o yeniyetme dediğin adam senden yaşlıdır, ama sizde yoruma değil şahsa
muhalefet adettendir.
Siz inönü cumhuriyetinin kandırılmış sahte ATATÜRK'çülerisiniz.
Hakimiyet nasıl milletin olsun,kayıtsız şartsız sizindir.

Ahmet taşgetiren ne güzel de yazmış

:Haksız mı boşuna mı Cumhuriyet mitingleri düzenlendi boşuna mı hergün Chp anayasa mahkemesinin kapısının aşındırır oldu

Olaylar ortada helal olsun adama

Ahmet taşgetiren ne güzel de yazmış

:Haksız mı boşuna mı Cumhuriyet mitingleri düzenlendi boşuna mı hergün Chp anayasa mahkemesinin kapısının aşındırır oldu

Olaylar ortada helal olsun adama

CHP anayasa mahkemesi kapısına Millet'in kötülüğü içinmi gidiyor ?
Bak sen burda veya yatağında mışıl mışıl uyurken gecenin 3'ünde 4'ünde hoppala muppala Sosyal Güvenlik yasa'sı geçiyor.
Takip ettinmi hiç yasada ne gibi değişiklikler var ?
CHP bu yasanın iptalini istiyor , mahkemeye başvuruyor , ama siz CHP adını gördüğünüz anda olaydan bunu çıkartıyorsunuz ;
CHP karşı çıktığına göre doğru bi yasa.
Yasanın içeriğini öğren bakalım..

Yazıya gelirsek ;
Yorum yapmaya değmez , satılmış kalemleri kaâle almıyorum.

Artı olarak Vakıflar Kanunu diye bir pervasızlık yasalaştı, kaçınızın partisinden haberi var ? Partizanlık kolaydır, araştırın öğrenin bilinçlenin. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası nasıl da delik deşik ediliyor, yine de elini taşın altına koyan sadece CHP'dir.

Artı olarak Vakıflar Kanunu diye bir pervasızlık yasalaştı, kaçınızın partisinden haberi var ? Partizanlık kolaydır, araştırın öğrenin bilinçlenin. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası nasıl da delik deşik ediliyor, yine de elini taşın altına koyan sadece CHP'dir.

bu chp elini taşın altına koyan CHP....

PARTİZANLIĞIN KOLAY OLDUĞUNU SÖYLÜYOR VE KOLAYLIĞINI SEN YAPIYORSUN...

ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYAN BİR PARTİYSE SEÇİMLERDE NEDEN HALK ELİNİ CHPNİN LOGOSUNA BASMADI...

ÇÜNKÜ ELİNİ TAŞIN ALTINA DEĞİL ÜSTÜNDE GÖRDÜĞÜ İÇİN...

Geri