Sömürme Olayını Durdurmak Sizin Elinizde...

ephemerid

New member
Reaction score
0
Bir Hackhell kullanıcısı olarak, Çok fazla paylaşımda bulunduğum söylenemez...
Ancak yapılan paylaşımlarada saygı göstermek durumundayım... Yani olması gereken bu...
Bu forumda Çoğu kullanıcı sadece insanlarla bir şeyler paylaşmak ve onların takdirini kazanmak adına kendi değerli zamanlarından ödün vererek birşeyler upload ediyorlar...
Bu kullanıcıların çoğu Adsl kullanıyor ve ortalama bağlantı hızlarıda 1-2Mbit... Yani maximum 60kbit civarı bir hızda upload yapma imkanları var... Ki bu hızda upload yaptıklarında kendi internetlerini kullanabilme haklarından mahrum kalıyorlar... Uploadlarının saatlerce ve hatta günlerce sürmesi sözkonusu...
Ardından doğal olarak yaptıkları paylaşıma karşılık olarak aldıkları teşekkür sayısını takip etmeye başlıyorlar... Sömürme zihniyetinin hakim olduğu günümüzde, bu tür emeklere verilen teşekkür ise açıkçası trajik bir durum...
Kısacası önermek istediğim şey, Bu upload yapan insanların heveslerinin kırılmaması, ileriye yönelik daha paylaşımcı bir ruha sahip olmaları ve buna bağlı olarakta onların kaybedilmemesi adına Forumda [ hide] Link [ /hide] komutu aktif hale getirilmeli...
Yani teşekkür edilmediği müddetçe linklerin gizli tutulmasını sağlayan bir sistem... Bunu Copy / Paste yapanlar olmasa bile, En azından Kendi uploadları olup şifresini Hackhell koyan kullanıcılar için aktif hale getirseniz yeterli olacaktır...
Bu konu daha önceden dile getirilmiş olabilir... Arama yapmadım, Emin değilim... Ancak tekrar gündeme gelmesinde sakıncadan ziyade fayda olacağını düşünüyorum...
Saygılarımla...

hide link eklesek adamin yazacagi seyi soyleyeyim sana..

tesekkurler dostum

olay bu yani ki bu daha buyuk bir bela ben bazi paylasimlara yorum yapmiyorum tesekkur edip geciyorum
ki yapilmasi gereken bu aslinda.. post sayisinin ne kadar gereksiz oldugu ver tesekkur sayisinin on plana cikartilmasi gerektigi kanaatindeyim..

Bu sistemde teşekkür edildiğinde yada konuya post atıldığında linkler görünür hale geliyor... Ama bu post atıldığında gizli linklerin açılması iptal edilipte sadece teşekkür edildiği takdirde açılabilir hale getirilmesi mümkün olamazmı ki...

kodlamadan bakilabilir unhide olayini tesekkur e baglayip calistirilabilir bence mumkun birsey..
aslinda bak bu acindan bakinca gercekten bana da cazip geldi :)
kusura bakma 2 saatlik uyku ilk postta yeterince yaratici olamadim :)

Şu yada bu şekilde kendi düşüncelerini paylaşman ve gerçekleşmesi mümkün durumları belirtmen konu hakkında daha net kararların verilmesi için yardımcı olacaktır...
Yani forumda, "Bu kadar emek harcayıp upload yaptım, bu link şukadar download edilmiş ama edilen teşekkür sayısı ortada" diye yakınan uploaderlar gördükçe üzülüyorum...
Onlar olmasa eminim şuan bilgisayarımda winamp bile olmayacaktı... Bilgisayarı ilk aldığım sıra promosyon olarak verilen programlarla yaşıyor olacaktım...

sen uzerine duseni yapmissin gerisi yonetime kalmis gerekirse bizler de yardimci olur kodlama icinden o kismi degistirip hidebox u tesekkur e baglayabiliriz

dusunceli tavrin saygili yorumlarin icin tesekkurler..

Bence upload yapılan konularda haklı olabilirsin. Dediğin gibi büyük bir emek harcayıp upload edilen programların veya yazılımların hackhell adına paylaşıma sunulması, gerçekten övgüye değer bir konu. Öte yandan, başka sitelerden abiyane tabirle, (ç)alıntı yapılarak forumdaşların paylaşımına sunulan konuların öyle çok da teşekküre tabi tutulacak bir durumu olduğuna inanmıyorum. Sonuçta "ctrl + c" ve "ctrl + p" tuşarına basabilme kabiliyetine haiz olmanın pek de takdir gerektiren bir durum olduğu söylenemez. O zaman ikisi arasındaki (kendi uploadımız ile (ç)alıntı uploadlar) farkı anlayabilmek adına kendi yaptığımız uploadlar upload yapan kişinin nicki ile şifrelenerek foruma eklenirse hak etmiş olduğu saygı ve teşekkürü alacağı inancındayım. Tabi bu durumun tedariki için açılan konuları kontrol edip şifresi konuyu açan kişi ile aynı olduğu takdirde, değindiğin üzere konuyu görünür kılan mekanizların denetiminin bölüm modlarının insiyatifine bırakılmaları gerekir. Bahsettiğim mekanizmanın teknik işlevselliği mümkünmüdür bilmiyorum ama doğru method kanımca budur.

Saygılarımla..

hakLısın ....bazen bende yapıyoRum...
işin koLayına kaçıp ne teşekkür ediyorum nede posT....
böyLesi herkes için daHa iyi oLacakTıR.
[+]​

Biraz mantıklı geliyo ama o kod tam olarak başka ( kötü ) amaçlar icinde kullanılıyo diye biliyom yalnış bilmiyosam ...

YA bence yanlış düşünüyorsun biz bu siteye sadece mesajlarımızı yükseltmek için mi giriyoruz ben en az 100 program indirmişimdi

Gizli link; Post kasmak'tan başka bir işe yaramaz. Bence gereksiz bir öneri. Normalde benim bu zamana kadar yaptığım paylaşımlardan aldığım teşekkürün en aldığım teşekkürün en az iki katı olması lazım ama önemli değil.

Teşekkür edeninde etmeyeninde canı sağolsun. Ama tabi paylaşımlara teşekkürler edilmeli ama bu gizli link uygulaması ile olmaz.

YA bence yanlış düşünüyorsun biz bu siteye sadece mesajlarımızı yükseltmek için mi giriyoruz ben en az 100 program indirmişimdi
Gizli link; Post kasmak'tan başka bir işe yaramaz. Bence gereksiz bir öneri. Normalde benim bu zamana kadar yaptığım paylaşımlardan aldığım teşekkürün en aldığım teşekkürün en az iki katı olması lazım ama önemli değil.
Teşekkür edeninde etmeyeninde canı sağolsun. Ama tabi paylaşımlara teşekkürler edilmeli ama bu gizli link uygulaması ile olmaz.

Aslında bana soracak olursanız, bu sistem; şuan teşekkür etmeyen insanların zamanla teşekkür etmeye alışmalarını sağlayacaktır...
İnsanlar herşeyi en kolay şekliyle yapmak ister.. Post yazmaktansa teşekkür etmek daha kolay bir işlemdir... En azından şuan teşekkür etmeyen ve post atmayan insanların çoğunluğu post atmaktansa teşekkür etmeye yönelecektir... Tabi bu söylediklerim sadece varsayım...

Öte yandan yazılan yorumlara dikkat etmediğinizi düşünüyorum... Çünkü post kasma sorunununda bir çözüme ulaştırılabileceğini önceki yorumlarımızda belirmiştik...

Bu sistemde teşekkür edildiğinde yada konuya post atıldığında linkler görünür hale geliyor... Ama bu post atıldığında gizli linklerin açılması iptal edilipte sadece teşekkür edildiği takdirde açılabilir hale getirilmesi mümkün olamazmı ki...

teşekkür butonundan sonra açılan link koymak oldukça hoş ve mantıklı olur.fakat mesaj yazdıktan sonra açılacaksa boşuna mesaj kirliliği yapar diye düşünüyorum :eek:

bencede gereksiz linler mesaj yazdıktan sora açılacaksa gereksiz bir ton "teşekkürler" yada "emeğine sağlık" mesajı hackhell üyeleri bence emeğide saygıyıda biliyor.

ArkadaŞlar Bende Kendİ Çapimda PaylaŞmaya DeĞer İnternette Bİr Şeyler Buldukca PaylaŞan BÜtÜn Lİnklerİ Kendİ Upload I Olan Bİr Forum Üyesİyİm.
Konuyu AÇan ArkadaŞinda BelİrttİĞİ Gİbİ Lİnklerİ İndİren Çok Ama Yorum Yapan Yada TeŞekkÜr Eden Çok Az PaylaŞima Saygili Kullanici Mevcut.ayni Zaman Da Lİnklerİm İn BaŞka TÜrkÇe Oyun Yada Program PaylaŞim Sİtelerİnde FÜtÜrsuzca KullanildiĞini Tespİt Ettİm.admİnler Tarafindan Bu Konulara Bİr ÇÖzÜm Bulunmasini Bende En Az Sİzler Kadar İstyorum
Saygilar

Geri