Rus Mutfağı Tarifleri

Siara

| . Uzαkтαn Seуiяci .
Rus usulü meyve jölesİ

RUS USULÜ MEYVE JÖLESİ
MALZEMELER
1250 gr komposto şeftali (süzülmüş, suyu saklanmış)
250 gr (1 su bardağı) krema
15 gr (3 yaprak) jelatin (4 çorba kaşığı sıcak suda eritilmiş)
3 çorba kaşığı portakal suyu
100 gr böğürtlen (sapları ayıklanmış)


HAZIRLANIŞI
Orta boy bir kasede, 1 kilo şeftaliyi pürtüklü püre haline getirip kremayı ekleyerek bir kenara bırakınız.
Küçük bir tencerede, şeftali kompostosunun suyunun 1+1/4 su bardağını, hafif ateşte ısıtınız. (Kalan meyve suyundan 3/4 su bardağını ayırarak kalanını dökünüz). Meyve suyu ısınınca, eritilmiş jelatini katıp iyice karıştırarak, tencereyi ateşten alınız.
Meyve suyu karışımını, sürekli karıştırarak, orta boy kasedeki şeftali ve krema karışımına ekleyiniz.
Karışımı orta boy, ortası boş bir kalıba döküp buzdolabına koyarak 3 saat, pelteleşinceye kadar soğutunuz.
Kalıbı buzdolabından alıp, dibini çabucak sıcak suya batırıp çıkardıktan sonra, iç kenarında çepeçevre bıçak gezdiriniz. Bir servis tabağını kalıbın üstüne koyup kalıbı ters çeviriniz. (Jölenin rahatça çıkması gerekir.) Ayırdığınız 3/4 su bardağı meyve suyunu ve portakal suyunu bir kavanozda iyice çalkalayarak karıştırınız. Kalan 250 gr şeftaliyi jölenin ortasına yerleştirip, kavanozdaki meyve- portakal suyu karışımını üstüne dökünüz. Jöleyi böğürtlenlerle süsleyip servis ediniz.



Afiyet olsun :)
 

Siara

| . Uzαkтαn Seуiяci .
Baharatlı Mercimek Yahnisi

Malzemeler
2 yemek kaşığı mısır yağı
25gr tereyağı
1 büyük soğan, soyulmuş ve ince doğranmış
6 diş sarımsak soyulmuş ve kıyılmış
4 kırmızı biber, doğranmış
1 çay kaşığı acı kırmızı biber tozu
1 çorba kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı kişniş
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı öğütülmüş karanfil
1 tatlı kaşığı öğütülmüş zencefil
8 büyük domates, soyulmuş ve doğranmış
4 fincan yeşil mercimek, yıkanmış
2 orta boy patates, soyulmuş ve doğranmış
1 büyük havuç, soyulmuş ve doğranmış
Tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
2 katı yumurta, katı pişmiş
2 adet limon

HAZIRLANIŞI

Öncelikle mercimekleri ayıklayıp 4 fincan suda haşlayın.Ayrı bir tencereye mısır yağını,tereyağını koyun .Bu yağda sırası ile soğanları,sarımsakları,kırmızı biberleri,domatesleri,patatesleri,havuçları soteleyin.Üzerine mercimekleride ekleyerek 2 bardak su koyun ve kısık ateşte ,tencerenin kapağını kapatarak pişirin.Pişmesine yakın baharatlarını;karabiber,tuz,kişniş,zencefil,karanfil,tarçın,kimyon ve kırmızı pulbiberi ekleyin.Servis yaparken üzerine haşlanmış yumurtaları koyun ve limon suyu dökün.Afiyet olsun..
 

Siara

| . Uzαkтαn Seуiяci .
Belyaşı

MALZEMELER


pizza hamuru

iç harcı için
yarım kg kıyma
2 adet soğan
tuz
karabiber
kızartmak için sıvıyağ

HAZIRLANIŞI

Önce iç harcını hazırlamak için soğan rendelenir,tuz,karabiber ve kıyma ile karıştırılır.Tezgaha un serpilir ve hazırlanan pizza hamuru 5-8 mm kalınlığında açılır.,bir kase yarsımı ile yuvarlak şekillerde kesilir.Hazırlanan içten yaklaşık 11 çorba kaşığı hamurların üstüne konur ve açık pide gibi etrafı kapatılır.Hamurlar kızdırılmış yağda orta ateşte kızartılır.
 

Siara

| . Uzαkтαn Seуiяci .
Moskova Tavuğu

MALZEMELER

1 bütün tavuk (8 parçaya ayrılmış)
1 fincan krema
4 adet taze mantar (yada 50 gram kurutulmuş mantar)
2 adet soğan
dereotu
yağ
tuz
karabiber


HAZIRLANIŞI
Tavuğu doğranmış soğanları ve mantarı hafifçe altın sarısı rengine dönene kadar kızartın.(Kurutulmuş mantar kullanacaksanız mantarları 3-4 saat suda bekletmeniz gerekir.)Büyük bir kasede kremayı,ekşi kremayı, kıyılmış dereotunu karıştırın.
Kızarmış tavuk, soğan ve mantarı derin bir fırın tepsisine koyun.Üzerine krema karışımını dökün ve önceden ısıtılmış fırında 30-40 dk pişirin.
 

Siara

| . Uzαkтαn Seуiяci .
Rus Böreği

Malzemeler

1 su bardağı süt, 1 su bardağı su
2 tatlı kaşığı yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker
Yarım paket margarin
Aldığı kadar un
Kızartma için iki su bardağı ayçiçek veya zeytinyağ

İç Harcı İçin ;
250 gr. kıyma, 2 soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz ve karabiber


HAZIRLANIŞI

Şeker ile maya sütle eritilir.Buna su, tuz, erimiş margarin konup karıştırılır. Aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri örtülü olarak ılık bir yerde mayalandırılır. Yumurtadan küçük parçalara ayrılır. Avuç içinde açılıp hazırlanan kıymalı iç konup kapatılır. Yumurta biçiminde şekillenir.Kızgın yağda kızartılıp kağıt üzerine çıkarılır.
İç Harcı ;
Küçük doğranmış soğan, kıyma çok az yağ ile kavrulur. Ateşten alınıp kıyılmış maydanoz ve tuz karabiber karıştırılır.
 

Siara

| . Uzαkтαn Seуiяci .
Rus Çorbası

Malzemeler
• 400 gr lahana
• 2 adet domates
• 500 gr patates
• 50-100 gr turp
• 50 gr havuç
• 100 gr soğan
• 50 gr tereyağı veya margarin
• yoğurt
• yeşillik, maydanoz

Yapılışı
Kökleri küp şeklinde doğrayın, lahanayı dilimleyin, patatesi küp küp kesin, soğanı rendeleyin. Kaynayan et suyu veya suya lahanayı ilave edin, kaynatın, üzerine kavrulmuş sebzeleri ekleyin. Çorbayı 20-25 dakika pişirin. Pişmesine yakın doğranmış domatesleri ilave edin. Masaya yoğurt ve yeşilliklerle servis yapın.
 

kenan usta

New member
Malzemeler
• 400 gr lahana
• 2 adet domates
• 500 gr patates
• 50-100 gr turp
• 50 gr havuç
• 100 gr soğan
• 50 gr tereyağı veya margarin
• yoğurt
• yeşillik, maydanoz

Yapılışı
Kökleri küp şeklinde doğrayın, lahanayı dilimleyin, patatesi küp küp kesin, soğanı rendeleyin. Kaynayan et suyu veya suya lahanayı ilave edin, kaynatın, üzerine kavrulmuş sebzeleri ekleyin. Çorbayı 20-25 dakika pişirin. Pişmesine yakın doğranmış domatesleri ilave edin. Masaya yoğurt ve yeşilliklerle servis yapın.
çorbanın adı borşş. Turp yerine kırmızı pancar kullanılır. Ve yoğurt yerine mayonez kullanırlar ki ben hiç tavsiye etmem. mutlaka et suyu ile yapılmalı. üzerine limon ve karabiber ile denenmeli.:drool:
 

kenan usta

New member
Malzemeler

1 su bardağı süt, 1 su bardağı su
2 tatlı kaşığı yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker
Yarım paket margarin
Aldığı kadar un
Kızartma için iki su bardağı ayçiçek veya zeytinyağ

İç Harcı İçin ;
250 gr. kıyma, 2 soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz ve karabiber


HAZIRLANIŞI

Şeker ile maya sütle eritilir.Buna su, tuz, erimiş margarin konup karıştırılır. Aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri örtülü olarak ılık bir yerde mayalandırılır. Yumurtadan küçük parçalara ayrılır. Avuç içinde açılıp hazırlanan kıymalı iç konup kapatılır. Yumurta biçiminde şekillenir.Kızgın yağda kızartılıp kağıt üzerine çıkarılır.
İç Harcı ;
Küçük doğranmış soğan, kıyma çok az yağ ile kavrulur. Ateşten alınıp kıyılmış maydanoz ve tuz karabiber karıştırılır.
etlisine bileşki. patateslisine piüreşki denir. patateslisi içi patates haşlanır ezilir. ayrı tavada soğan kavrulur tuz ve karabiber ila iç hazırlanır. zeytin yağı ile kızartılmaz kesinlikle. Ve etlisinin iç harcı kesinlikle çiğ katılır kavrulmaz çünkü etin suyu pişerken hamurun içinde kalmalı. ASLINDA ÇİĞ BÖREK GİBİDİR AMA elle açılır ve biraz daha kalın ve yumuşak olur.:drool:
 
Üst