Ruh sağlığımız yerinde değil!

İηvictus

Banned
Reaction score
0
Ruh sağlığımız yerinde değil!

Arif Verimli'ye göre Türkiye'de 750 bin şizofren bulunuyor.
arifverimli6e4e94e76e44216dby.jpg

Ruh sağlığımız yerinde değil! Psikiyatrist Dr. Arif Verimli

Psikiyatrist Dr. Arif Verimli, Türkiye'deki psikiyatri hastalıkları ve hastalara düşen doktor sayısını ortaya çıkaran bir istatistiki bir açıklama yaptı. Türkiye'de 15 milyon psikiyatri hastası olduğunu yani her 5 kişiden birinin psikiyatrik bozuklukla karşı karşıya kaldığı belirtilen açıklamada, Türkiye'de bin 200 uzman psikiyatrist, 9 bin yatak bulunduğu kaydedildi. 70 bin kişiye bir psikiyatrist düştüğü ifade edilen açıklamada 10 bin kişiye 1 yatak düştüğü, AB ülkelerinde ise ortalama 100 hastaya 10 doktor düştüğü belirtildi. Açıklamada toplumlarda şizofreni görülme oranının yüzde bir olduğu, ancak artan nüfus nedeniyle ülkemizde 750 bin şizofren bulunduğu ve bunların sadece küçük bir kısmının tedavi edildiği ifade edildi. Ülkemizde bir kadının hayat boyu depresyon geçirme oranı yüzde 24, erkeklerde ise yüzde 3 olduğuna dikkat çekildi

eline sağlık.şizofren değilim ama çok hassas bir psikolojim var.zaman zaman yardıma ihtiyaç duyabiliyorum psikoloğa gidiyorum.her insan zaman zaman ihtiyaç duyabiliyor psikoloğa.ben çekinmeden utanmadan dr a gidenlerdenim.

SAHRANİL;2235826' Alıntı:
eline sağlık.şizofren değilim ama çok hassas bir psikolojim var.zaman zaman yardıma ihtiyaç duyabiliyorum psikoloğa gidiyorum.her insan zaman zaman ihtiyaç duyabiliyor psikoloğa.ben çekinmeden utanmadan dr a gidenlerdenim.

ruh sağlığının değerini anlamaya başladıkça ben delimiyim diye psikolog ve psikiyatr desteğini istemeyenlerin sayısının çok azalacağını düşünüyorum. artık bu bilince varmalıyız..

Geri