RTE, Ya Bush'la Görüşürse?..

Thorpedo

New member
Reaction score
0
Türkiye Cumhuriyeti'ndeki üniversitelerin rektörleri YÖK (Yüksek Öğretim Kurulu) Başkanı Profesör Doktor Erdoğan Teziç 'in başkanlığında olağanüstü toplandılar...

Bir yazılı açıklama yaptılar...

*

Açıklama AKP'nin hazırladığı yeni anayasa girişimi üzerineydi...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan öfkelendi ve tepeden bir bakışla dedi ki:

"- Rektörler kendi işlerine baksınlar!.."

RTE, rektör mektör, YÖK MÖK, uyarı muyarı dinlemiyor...

Kimlermiş bu ülkenin üniversite rektörleri?..

Üniversite müniversite..

Bilim milim..

Vız gelir RTE'ye...

*

Olayın bir yüzü bu!..

Ya öteki yüzü?..

İşin öteki yüzü çok acıklı..

Kendi ülkesinin bütün üniversite rektörlerine celallenerek posta koyan, tepeden bakan, azarlayan Başbakan RTE, şu sıralarda Amerikan Başkanı Bush 'la konuşmak için kuyruğa girmiş durumdadır...

Ah Başkan Bush'tan bir randevu koparabilse RTE...

Ne var ki bu yolda tüm aracılara, başvurulara, rica minnet girişimlere karşın, Bush daha randevu vermedi...

Ah, bir verse..

O zaman bizimki Türkiye'de öyle bir hava atacak ki sormayın!..

*

Birkaç gün önce bu köşede, Başkan Bush ile RTE'nin, geçmişteki bir buluşma sırasında aralarında geçen konuşmayı yayımlamıştım..

İbretlik bir belgeydi..

Konuşma daha uzun, ama, birkaç satırını yineleyeyim:

"Başkan Bush soruyor:

- Oğlunuz hâlâ Amerika'da çalışıyor mu?..

RTE - Evet çalışıyor...

Bush - Peki, evine ekmek götürebiliyor mu?..

RTE - Evet, götürüyor..."

Vah RTE'ye...

Vah bizlere...

Bush ne demek istiyor?..

*

Vah zavallı Türkiyem...

Oğul ve tüm aile, Amerika'ya medyun...

Torun ABD'de doğuyor..

RTE torununu görmek için Amerika'ya gidiyor...

Bush'tan randevu koparmak istiyor...

Hal ve gidişat böyleyken kendi ülkesindeki tüm üniversite rektörlerine posta koyması RTE'nin gerilimli, çelişkili, çapraz ve sorunlu kimliğini sergiliyor...

*

Garip bir ülkeyiz...

Şaşılası bir halkımız var...

Bu halkın yüzde 90'ı -yapılan anketlere bakılırsa- Amerika'ya karşı değil mi?..

Peki, bu halk RTE'nin Amerika karşısındaki ilginç hali pür melalini bilmiyor mu?..

RTE'yi merakla izliyoruz...

Amerika'da ailesiyle kucaklaşacak, torununu görüp sevecek; bir de Başkan Bush'la konuşabilirse, Türkiye'de daha kimlere, devletin hangi kişilerine ve kurumlarına posta koyacağını Allah bilir...

İLHAN SELÇUK-CUMHURİYET
22.09.2007

Şimdi biri çıkar kaynağa sataşır, başka biri çıkar İlhan Selçuk'a laf atar, başka biri de RTE'nin icraatlerinden bahsedip bizleri soda içmeye davet eder...Hep aynı adamlar ve aynı yorumlar...Gayet iyi bir yazı yazmış İlhan Selçuk...Acaba RTE'nin çocukları neden amerikada yaşar hiç bilinmez...Orası özgürlükler ülkesiymiş, burda müdahale edilen türbana orada karışılmıyormuş hikayesi anlatır şimdi biride...Unutulmamalıdır ki her insan yaşadığı ülkeye dolaylı ya da dolaysız olarak hizmet eder...RTE'nin Bush'a olan zaafına ise "yazıklar olsun" demekten başka diyecek bir şey bulamıyorum....

universite rektorleri once universitlerini dunya siralamasinda bir yerlere getirsinler, kendileri akademik olarak bir yerlere gelsinler, ondan sonra baska seylere burunlarini soksunlar. ilhan selcuk bunlari dusunemiyor mu? ya dusunemiyor, yada dusunmek isine gelmiyor!

Türkiye Cumhuriyeti anayasasındn Atatürk'ü ve onun ilkelerini yok etmeye calısanlara ses cıkarılmayacaksa , ne anlamı var bi universite ha dunya birincisi olmus ha sonuncusu...

Ne yapacaktı? Şükranlarını sunup yeni direktiflermi alacaktı bush tan? ABD'li yüksek bürokrat Nick Burns, konuşmasında, "Gül ile RTE ABD’ye karşı sorumluluklarını yerine getirdiler" dedi! Bu sorumluluklar neydi acaba??? Burns, "seçimlerden bu güçte çıkan AKP şimdi önüne konan büyük dış politika sorumluluklarını çözmeli" de dedi ve sorumluluklarımızı sıraladı; Ermenistan sınırının açılması, İran ile doğalgaz anlaşmasının iptali, Ruhban okulunun açılması, 301.maddenin revizyonu, vs. Kürdistanı tanımamızı da sonra söylerler artık. Erdoğan diklenmeden dik duruyoruz diyor ama baş önde, baş eğik.

hayret RTE hayranları nerdesiniz. Neden hiç biriniz bu eleştiriye cevap veremiyorsunuz?
Hepimiz biliyoruz ki verebilecek bir cevap yok.
Çünkü harfi harfine doğru!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cevap vermeye tenezzül etmedik. Yoksa söylenecek söz çok ama anlamak istemeyene ne diyelim .Dibi delik kaba su dolduramazsın.

RTE'nin bir oğlu var. Onun gemisi var(kredi ile alınmış :p). Gemisi var asker kaçağı ? Başbakanın oğlu....

Devletin lideri Milletini yansıtacak ya. Torunu Amerikada Doğuyor ? Sahi bilen varmı O bebek Amerikan vatandaşımı oldu ? Yanı koskoca başbakanın torunu Çifte vatantaş mı ? Vay anam vay Vay Babom vay.... Ben Merve Kavakcı gördüm. Çifte vatandaş milletvekili hani şu meclisi karıştıran sonra Amerikata KIRIŞTIRAN.(Magazincilik bana göre değil :p) Sonra ben bi ekonomi uzamnı gördüm. Ülkeye ağır fatular ördürten....

Bide Bunların üstüne TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN Başbakanının Torununun Amerikan Vatandaşı olduğunu

Sahiiiiiiiiiiii

Ben Unutmuşum.....

onlar TÜRKÜM demekten kaçınan Mozaikçilerdi değil mi .....

Hata Benimmmmm canımmmm.....

--------------------------------------------------------

RTE Bush la görüşmek istedi çok bahsettiği sivil anayasayı anlatacak izin alacak.... Uygunmudur diye.... Amerika izin verirse eyvallah bu bizim sivil anayasa diyecek....

Amaaaa

Benim Rektörlerim toplanacak Anayasa hakkında konuşacak. Ki hakılılar bir kısmı hukukcu bir kısmı bu ülkenin cevherleri. Bu ülkenin öğrenci yetiştiren adamları açıklama yapınca SUS diyeceksin..... Otur diyeceksin.....

SAYIN RECEP ERDOĞAN :

Bu Ülkede Estin gürledin. Bu ülkeyi kamplara kutuplara böldün.

Sivil Anayasa dedin. Anayasanın sivil kıyafetini mavi beyaz kırmızı bol yıldızı la bezeyip Üstünü Siyasetine alet ettiğin dini ve Türban ile sıkı sıkı sarmaladın.....

Bu sana ve senın gibi düşünen yandaşlarına ültimatonum iyi dinle....

Bu Ülke senin sivil anayasını da senin Amerikan hayranlığınıda Senin anlattığın Mozaik Devletide Senin benimsediğin Demokrasininde Senin Gemininde Senin Gülenciğininde Öpüp başına koymayacaktır. Biz koyacağımız yeri iyi bilmekteyiz.....

ANLADIN SEN ONU ANLADIN !

İlhan Selçuk Güzel yazmış ama Adı İlhan Selçuk ve Cumhuriyet yazarıdır ve dolayısıyla Komanisttir ve dinsizdir o nedenle de ne dedigünün hiç bir degeri yoktur.Eger çok konuşur ve iktidara ve emperyalizme sorun yaratırsa,bir punduna getirilip,şahadet getirilerek beynine bir kurşun sıkılıverir.

Sayın selçuk, Başbakanımızın bush tan randevu alamadığını kendi ezikliğiyle alaya almış, neden randevu alamamış başbakan....
Bush, hasta muayene eder gibi onca devlet admıyla 5 dk. görüşme yapmıyor ama anlayabilene.

Rektörler neden herşeye maydonoz oluyorlar, üniversitelerin onca sorunu varken neden o sorunları çözmek yerine tek yaptıkları hükümetle dalaşmak. Ne devlete doktor yetiştiriyorlar nede sanayicilerin sorunlarını giderecek mühendis vs.

Yök başkanını cumhurbaşkanı atar, yine cumhurbaşkanı görevden alır. Ben teziçin o koltukta daha fazla oturabileceğini sanmıyorum.

Aferin İlhan Amca'ya, bu yazıyı yazdı ya, ülkeyi kurtarır artık :D İlhan Amca Bush'tan bu kadar tiksiniyor demek, yarın Bush bu İlhan denen herifin yanına gelse bu adam aynı tepkiyi verebilir mi aceb ? Yoksa bilmemneresini mi öper Bush'un ? Öyle uzaktan atıp tutması kolay. Bu tarz muhabbetler baydı artık. Yeni şeyler bulsun kendine.

konuyu direk sayın selçuk'a getirdiniz vay efendim komünist kaaile alınmaz vay efendim rektörler bizi birinci yapsın(imkanlar sınırsız da yapılmıo sanki paralar o gemiciklere gitmese belki imkan da dogar)konu RTE nın abd ye hizmeti..
Takdir etmek lazım sayın basbakanımız çok çalışıyor hakkını yemiyelim,abd gayet menmun;)

Geri