RTÜK'ten Çölaşan-Gökçek tartışmasına uyarı geldi

NoMaD1978

Banned
Reaction score
0
RTÜK'ten Çölaşan-Gökçek tartışmasına uyarı geldi​

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile gazeteci-yazar Emin Çölaşan'ın katıldıkları 'Ankara'nın Gündemi' programında kullandıkları bazı ifadeler nedeniyle TGRT Haber'e 'uyarı' verdi.

gokcekcolasan.jpg

Çölaşan'ın yazılarında kullandığı ve birçok defa tazminata mahkum olduğu "İ nokta Melih" ifadesinin tartışıldığı bölümde kullanılan kelimeler nedeniyle kanalın uyarılmasına karar verildiği öğrenildi. RTÜK Yasası'nda yer alan "Türkçenin özellikleri ve kuralları bozulmadan konuşma dili olarak kullanılması" maddesine aykırı yayın yapıldığı ifade edildi. 29 Mart'taki programda "i...", "p...", "s...lan", "eş..." gibi bazı küfürler sarf edilmişti.

Doğru Karar Alenan Küfür Ettiler. Özellikle Çölaşan çok Pişkince Yaptı Bu işi -

kendine yakıştırdığı için söylemiştir.

Mübarek Çölaşanın ağzı ve terbiyesi her zaman kitaplarında da
konuşmalarında da aynı olmuştur.. RTÜK bunu önceden bilerek
canlı bir yayına izin vermemeliydi ya da 5 dak gecikme ile
vermeliydi.

koskoca adamLar canLı yayında birbirLerine demedikLerini bırakmadıLar.
ama iyi güLmüştüm :D

ben tartışmanın o kelimeleri içerecek kadar hararetli olduğunu bilmiyordum yaa iş bayaa büyükmüş
bi de gazeteci, aydın kesim olarak onları temsil eden bi adam işte buu görün aydınlarımızı (hemen laf yanlış anlaşılmaz umarım lafın kimlere geldiği belli) daha üslubun ne olduğunu bilmeyen adam gazeteci olup millete yön vermeye çalışıyoo

Geri