Mayhoş
mayhoş
Royal icing, kurabiye süslemede kullanabileceğiniz lezzetli bir krema çeşididir.
Kıvamı, lezzeti ve üzerinde rahat çalışılabiliyor olması onu diğer kremalardan ayıran en önemli özelliğidir.
Sert bir krema çeşidi olduğu için kuruduktan sonra bozulmadan sabit kalır. Ayrıca bu özelliği nedeniyle pastaların üzerine yazı yazmada veya şekil çizmede de rahatlıkla kullanılabilir.
Yaptığınız kurabiyeleri dilediğiniz gibi renklendirerek royal icing’le kolayca süsleyebilirsiniz.
Malzemeler
3 adet yumurta akı
1 paket pudra şekeri (250 gr)
1/4 limon suyu
Toz gıda boyası (renklendirmek isteyenlere)
Yapılışı
Pudra şekerini birkaç kez eleyin.
Pudra şekeri mümkün olduğunca ince olmalı. Robotton geçirerek inceltin.
Yumurta akı ve pudra şekerini yavaştan hızlıya doğru beraber çırpın.
Karışıma limon suyunu ekleyip krem şanti kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin.
Kıvamını doğru tutturmalısınız. Akışkan olursa kenarlardan taşar, sert olursa düzgün şekil veremezsiniz.
Kıvamının doğru olup olmadığını anlamak için karışımdan bir kaşık alın ve aldığınız yere geri damlatın. Kaseye düştükten sonra karışımın üstünde yaklaşık 5 saniye durmalı. Akışkan olursa yavaş yavaş pudra şekeri ekleyerek kıvamı ayarlamaya çalışın.
Renklendirmek için çok az toz boya ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın.
Kurumaması için kaplamayı bekletmeden kullanın.
Karışımı yağlı kağıttan yaptığınız huninin içine doldurabileceğiniz gibi spatula, bıçak ya da hazır krema sıkacağıyla da kolaylıkla sürebilirsiniz.
Uzman Tv
Süslemede ßir kaç Örnek
Kıvamı, lezzeti ve üzerinde rahat çalışılabiliyor olması onu diğer kremalardan ayıran en önemli özelliğidir.
Sert bir krema çeşidi olduğu için kuruduktan sonra bozulmadan sabit kalır. Ayrıca bu özelliği nedeniyle pastaların üzerine yazı yazmada veya şekil çizmede de rahatlıkla kullanılabilir.
Yaptığınız kurabiyeleri dilediğiniz gibi renklendirerek royal icing’le kolayca süsleyebilirsiniz.
Malzemeler
3 adet yumurta akı
1 paket pudra şekeri (250 gr)
1/4 limon suyu
Toz gıda boyası (renklendirmek isteyenlere)
Yapılışı
Pudra şekerini birkaç kez eleyin.
Pudra şekeri mümkün olduğunca ince olmalı. Robotton geçirerek inceltin.
Yumurta akı ve pudra şekerini yavaştan hızlıya doğru beraber çırpın.
Karışıma limon suyunu ekleyip krem şanti kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin.
Kıvamını doğru tutturmalısınız. Akışkan olursa kenarlardan taşar, sert olursa düzgün şekil veremezsiniz.
Kıvamının doğru olup olmadığını anlamak için karışımdan bir kaşık alın ve aldığınız yere geri damlatın. Kaseye düştükten sonra karışımın üstünde yaklaşık 5 saniye durmalı. Akışkan olursa yavaş yavaş pudra şekeri ekleyerek kıvamı ayarlamaya çalışın.
Renklendirmek için çok az toz boya ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın.
Kurumaması için kaplamayı bekletmeden kullanın.
Karışımı yağlı kağıttan yaptığınız huninin içine doldurabileceğiniz gibi spatula, bıçak ya da hazır krema sıkacağıyla da kolaylıkla sürebilirsiniz.
Uzman Tv
Süslemede ßir kaç Örnek







