s@n
New member
- Katılım
- 20 May 2007
- Mesajlar
- 625
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0

Malzemeler
Mutfak
Süre 120 dk.
Kaç Kişilik 4
Gerekenler
500 gr kıyma
1 Adet soğan
5-6 Dal maydanoz
3 Dilim ekmek içi
1 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı kırmızı şarap
Tuz, karabiber
Sos için :
1 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Adet soğan
2 Diş sarımsak
3-4 Adet domates
Yarım su bardağı et suyu
5-6 Dal maydanoz
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
-Soğan ve maydanozu ince ince kıyın, ekmek içini ufalayın.
-Yumurtaları küçük bir kasede iyice çırpın.
-Kıyma, soğan, maydanoz, ekmek içi
yumurta, kırmızı şarap, tuz ve karabiberi iyice karıştırıp, yoğurun.
-Dikdörtgen şeklinde bir fırın kalıbını yağlı kağıtla kaplayın.
-Kıymalı karışımı kalıba doldurup, 180 dereceye ayarlı fırında 1 saat 15 dakika pişirin.
-Susu hazırlamak için ; 1 çorba kaşığı sıvıyağı derin bir tavada kızdırın.
-Soğan ve sarımsakları çok ince kıyıp yağda kavurun.
-Rendelenmiş domates, et suyu, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırarak kaynamaya bırakın.
-Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve ara sıra karıştırarak 15 dakika daha pişirin.
-Rostoyu fırından çıkarınca uzun bir servis tabağına ters çevirerek alın.
-Sıcak domates sosunu üzerine dökün.
-Maydanoz yaprakları ve domates dilimleri ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN