Roka çorbası

ist_lalesi

New member
Roka Çorbası
Malzemeler:
1 demet roka
1 adet soğan
1 çorba kaşığı sıvı yağ
600 ml tavuk suyu
125 ml krema
1 çorba kaşığı limon suyu
tuz, karabiber, şeker,
25 gram margarin
1 diş sarmısak
2 dilim tost ekmeği
Yapılışı:
Rokaları yıkayın, saplarını ayıklayın.
Süslemek için birkaç sap roka yaprağı ayırın.
Soğanları küp şeklinde doğrayıp rokalarla birlikte sıvı yağda kavurun.
Tavuk suyunu, kremayı ilave edip limon suyu, bir tutam tuz, bir tutam şeker, ve karabiberle tatlandırın, kapağını kapatıp 10 dk pişirin.
Tereyağını eritin, sarmısağı dövüp tereyağına katın.
Tost ekmeklerini küp şeklinde doğrayıp sarmısaklı tereyağında rengi dönene kadar 2-3 dk kızartın.
Çorbayı bir kevgirden süzüp bir taşım kaynatın.
Ayırdığınız rokaları ince şeritler halinde doğrayıp çorbaya katın ve kızartılmış tost ekmeklerini üzerine serpiştirip servis yapın.
Afiyet olsun.
alıntı:melek
 

HTML

Üst