Rock Market Yayından Kaldırıldı...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

CounTRy

Gülen Manyak
Reaction score
0
17 yildir TRT de yayinlanan Türkiye'nin ilk rock programi Sener Yildiz'in sundugu Rock Market yayindan kaldirildi. Guinnes Rekorlar kitabina "en uzun süredir yayinda olan müzik programi" olarak girmeye hazirlanan program gerekçe belirtilmeden kaldirilmasi tüm Türk Rock severleri isyan ettirdi.

Aslinda hepimizin birdigi bir gerekçe var ortada. Malesef yavas yavas yönetimdeki kisilerin istedigi yöne çekiliyoruz. Her gün geriye gidiyoruz.

Bir çok insanin müzik zevkine yön veren ilk Skid Row, Guns n Roses, Metallica kliplerimizi izledigimiz programin yayindan kalkmasini protesto etmek istiyenler için:

TRT genel müdürlügü yetkililerinin dikkatine,

TRT kurumu, yillardir yayinladigi isabetli, karakterli, kültürel ve içi dolu olan programlarla istikrarli ve verimli bir yayin politikasi izliyor. yillardir ayni istikrari koruyarak devam eden ender programlar vardir. hatta bu programlardan biri, araliksiz 17 yil yayina devam ederek kisa bir süre sonra guinnes rekorlar kitabi�na girecekti. söz konusu program, hiç ara vermeksizin en uzun yayin yapan müzik programi ünvaniyla ülkemizin hanesine, büyük bir arti puan ekleyecekti. böyle bir basariya ulasacak olmanin hakli gururunu yasayacakken, sevgili dr. sener yildiz�in görevine son verildi ve rock market programi kapatildi.

Guinnes rekorlar kitabi�na, kesintisiz en uzun süre yayinlanan müzik programi (rock programi olarak degil!) olarak geçecek etkili bir yayinin kaldirilmasina inanilmaz üzüldük. yayin politikasi içinde izleyicilerini memnun etmek, istikrarli olmak, kültürel programlara yogunlasmak gibi evrensel politikalari tasiyan bir kurumun, demin sözü geçen kriterlere her yönüyle yakisan bir programi bir anda oldu bittiye getirerek yayindan kaldirmasi ve siyasi bir manevraya yönelmesi ne kadar dogrudur? trt genel müdürlügü�nün aldigi bu karardan dolayi inanilmaz üzüldük ve kahrolduk. en önemlisi; türk milleti�nin sahip oldugu bir kurumun, milletin isteklerini hiçe sayarak siyasi bir karar almasi olayin en karanlik yüzüdür.

TRT genel müdürlügü bir an önce olmasi gerekeni yapmali. dr. sener yildiz�i onurlandirip programin devamina karar vermelidir. eger bu karar alinmazsa, üzülerek söylüyoruz ki, bir daha asla trt kurumunun programlarinin yüzüne bile bakmayacagiz. ülkemize, milyon dolarlarin saglayamayacagi bir tanitimi yapacak olan rekoru getirecek bir programi, keyfi bir uygulamayla kaldirmak bu millete büyük bir haksizlik ve insanlik ayibidir.

Siyasi manevralar kültürel faaliyetlerden elini çekmeli ve insanlarin istikrarli programlariyla keyfince oynamamali. bu olayi büyük bir üzüntüyle kiniyoruz.

abi ben annamadım trt de zaten yayınlanmıodu ama daha soora tv8 de yayınlanmaya devam ediodu program..yinemi kaldırldı?:(:(
haftalardır yok zaty:(:( yada saatimi deişti en son 23.30 du ama??:(

evt kalktı arkadaslar müzik programı olarak artık sadece canlı performans die bi program var o yayınlanıor

Kaynak Rica EdebiLirmiyim.. Bu Haber AsıLsız qibime qeLior..

Zaten Yayında deiLdi Rock Market ..

Bi Ara Tekrar YayınLanmaya BaşLıycaqını Duymustum..

Bu Habere Ben İnanmadım (=

AYNI YAZI 2005'dede var...
Rock Market Yayından Kaldırıldı !
9 Eylül 2005 Cuma | Yazan: baranthalas
17 yıldır TRT de yayınlanan Türkiye'nin ilk rock programı Şener Yıldız'ın sunduğu Rock Market yayından kaldırıldı. Guinnes Rekorlar kitabına "en uzun süredir yayında olan müzik programı" olarak girmeye hazırlanan program gerekçe belirtilmeden kaldırılması tüm Türk Rock severleri isyan ettirdi.

Aslında hepimizin birdiği bir gerekçe var ortada. Malesef yavaş yavaş yönetimdeki kişilerin istediği yöne çekiliyoruz. Her gün geriye gidiyoruz.

Bir çok insanın müzik zevkine yön veren ilk Skid Row, Guns n Roses, Metallica kliplerimizi izlediğimiz programın yayından kalkmasını protesto etmek istiyenler için:

TRT genel müdürlüğü yetkililerinin dikkatine,

TRT kurumu, yıllardır yayınladığı isabetli, karakterli, kültürel ve içi dolu olan programlarla istikrarlı ve verimli bir yayın politikası izliyor. yıllardır aynı istikrarı koruyarak devam eden ender programlar vardır. hatta bu programlardan biri, aralıksız 17 yıl yayına devam ederek kısa bir süre sonra guinnes rekorlar kitabı�na girecekti. söz konusu program, hiç ara vermeksizin en uzun yayın yapan müzik programı ünvanıyla ülkemizin hanesine, büyük bir artı puan ekleyecekti. böyle bir başarıya ulaşacak olmanın haklı gururunu yaşayacakken, sevgili dr. şener yıldız�ın görevine son verildi ve rock market programı kapatıldı.

Guinnes rekorlar kitabı�na, kesintisiz en uzun süre yayınlanan müzik programi (rock programı olarak değil!) olarak geçecek etkili bir yayının kaldırılmasına inanılmaz üzüldük. yayın politikası içinde izleyicilerini memnun etmek, istikrarlı olmak, kültürel programlara yoğunlaşmak gibi evrensel politikaları taşıyan bir kurumun, demin sözü geçen kriterlere her yönüyle yakışan bir programı bir anda oldu bittiye getirerek yayından kaldırması ve siyasi bir manevraya yönelmesi ne kadar doğrudur? trt genel müdürlüğü�nün aldığı bu karardan dolayı inanılmaz üzüldük ve kahrolduk. en önemlisi; türk milleti�nin sahip olduğu bir kurumun, milletin isteklerini hiçe sayarak siyasi bir karar alması olayın en karanlık yüzüdür.

TRT genel müdürlüğü bir an önce olması gerekeni yapmalı. dr. şener yıldız�ı onurlandırıp programın devamına karar vermelidir. eğer bu karar alınmazsa, üzülerek söylüyoruz ki, bir daha asla trt kurumunun programlarının yüzüne bile bakmayacağız. ülkemize, milyon dolarların sağlayamayacağı bir tanıtımı yapacak olan rekoru getirecek bir programı, keyfi bir uygulamayla kaldırmak bu millete büyük bir haksızlık ve insanlık ayıbıdır.

Siyasi manevralar kültürel faaliyetlerden elini çekmeli ve insanların istikrarlı programlarıyla keyfince oynamamalı. bu olayı büyük bir üzüntüyle kınıyoruz.

saygılarımızla!�
http://www.garaj.org/haber/8200/rock-market-yayindan-kaldirildi.htm

bazı şeylerin değerini kaybedince anlıyoruz

Arkadaşlar ben bu haberi verdiğimde tarihginde bi yanlışlık vardı.. daha zonra farkettim fakat konuyu kapatma gibi yetkim olmadıı için bir özrü mesajı açmıştım müzik haberleri içersine..

konu kapanmıştır

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri