nomad03
New member
Brezilya'dan açıklamalarda bulunan Roberto Carlos, Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım ile ilgili çarpıcı sözler sarfetti.
Brezilya'dan açıklamalarda bulunan eski Fenerbahçeli oyuncu Roberto Carlos, Türkiye'de oynadığı dönemde çok mutlu olduğunu ancak Türk kulüplerinin amatör zihniyet ile yönetildiğini söyledi.
Türkiye'de kalmayı çok istediğini ancak yönetim tarzından bunaldığını söyleyen Carlos, "Amatörce yönetim tarzı, gerilen ortamlar, Başkan ve yöneticilerin tavrı beni çok üzdü. Aziz Yıldırım başkan gibi değil babam gibi davranıyordu" ifadelerini kullandı.
Yaşadıkları meşhur 'otelde seks partisi' olayına da değinen Roberto Carlos, Hürriyet'e yaptığı özel açıklamalarda, " Biz oyuncular olarak o olayı yaşadık, tepkilerini gördük, konu kapandı. Başkan bizi bu olayın ardından tek tek yanına çağırdı ve orada olup olmadığımızı sordu. 'Hayır' diyen olursa da CD'yi takıp görüntüleri gösterdi. Evet o otel odasında toplandık. Neyi ispat edebilirler ki? İçeride belki de arkadaşlarla oturduk çay, kahve içtik. Farklı birşeyi ispat edemezler" dedi.
Zico dönemine de paragraf açan tecrübeli oyuncu, "Zico bana göre çok başarılıydı. Bana göre Zico, Aragones ve Daum’dan çok daha farklı bir isimdi. Ancak takım içinde bazı arkadaşlarımız gerektiği kadar destek olmadı. Arkasında duran olmayınca ve destek görmeyince ipler koptu. Zico kalsaydı, ondan sonra gelen iki antrenöre de bu kadar tazminat verilmez, Zico’nun yapacağı transferlerle çok daha ileri gidebilecektik. Belki ben de kalırdım ve futbola vedamı Fenerbahçe’de yapardım." diyerek Zico ile ilgili birçok yanlışın yapıldığına vurgu yaptı.
Bir yıl daha Corinthians’ta kaldıktan sonra ABD’ye gidip 1.5 yıl da burada oynayacağını ve arkasından antrenörlüğe başlayacağını belirten Brezilyalı yıldız, "Galatasaray’da, Beşiktaş’ta ya da Trabzonspor’da da çalışabilirim" dedi. Corinthians’ta forma giyen Roberto Carlos, geçmiş yıllarda Fenerbahçe’de oynamış olmasının, ileride Galatasaray, Beşiktaş ya da Trabzonspor’da görev yapmasına engel olamayacağını söyledi.
Fenerbahçe'den bir milyon avro alacağının olduğunun altını çizen Roberto Carlos, Türkiye'yi çok özlediğini de sözlerine ekledi.