TuBeRCuLuM
Active member
- Reaction score
- 0

Teknik direktörümüz Frank Rijkaard, takımımızda başarının zorunlu olduğunu ve her kulvarda en yükseğe çıkmak mecburiyetinde bulunduklarını belirtti.
Teknik direktörümüz Frank Rijkaard, sarı kırmızılı takımda başarının zorunlu olduğunu ve her kulvarda en yükseğe çıkmak mecburiyetinde bulunduklarını belirtti. Ülkesinin en büyük televizyon kanallarından biri olan Ned-1'e çarpıcı açıklamalarda bulunan Rijkaard, kendisine yöneltilen soruları büyük bir içtenlikle yanıtladı. Tecrübeli hoca, G.Saray'ı tekrar istenen çizgiye getireceğini ve bunun için de deneyimine güvendiğini belirtti.
İşte, Frank Rijkaard'ın kendisi ve sarı kırmızılı takımla ilgili düşünceleri:
Galatasaray'ın hedefi ne?
Tek kelimeyle başarı. Bizden istenen bu. İyi oynamak ve iyi sonuç almak. Galatasaray çatısı altında buna mecbursunuz. Türkiye'de birkaç defa oynadım. Taraftarların takımlarına nasıl gönül bağlı olduğunu görmüştüm.
G.Saray'ın başına geçtiğinize inanamayanlar oldu değil mi? Muhteşem karşılandınız.
Abartılacak bir şey yok. Daha önce de Türkiye'ye büyük teknik direktörler geldi. Ben ‘İyi bir hocayım' demek istemiyorum. Ama benden beklentilerin çok fazla olduğunu biliyorum.
Takımda ne gibi değişiklikler yaptın?
ELEKTRİK ÇOK İYİYDİ
Şu anda 6-7 milli oyuncu bizimle çalışamıyor. Onlar yorgun ve az tatil yaptılar. 8 Temmuz'da takımla çalışacaklar. Ben de bu süreçte genç yetenekler arıyorum.
G.Saray'ın teklifini niçin kabul ettin?
İyi bir teklif aldım ve ilk elektrik çok iyiydi. Her şey kısa sürede sonuca vardı. Türk futbolunu iyi tanımıyorum ama futbolun Türkiye'de ne kadar içten yaşandığını biliyorum. Ben de aynı heyecanı yaşıyorum. Bunun için G.Saray'a tam zamanında geldim.
DAHA FAZLA İSTEKLİYİM
G.Saray başarıya aç bir kulüp mü?
Daha iyi olmaları gerektiğinin farkındalar. Geçen senenin ne kadar zor geçtiğini öğrendim, 12 ameliyat ve sakatlıklar. Milli takımın yarattığı baskı da futbolcuları sezon başında yıpratmış. Şu anda biz bunu yaşamama adına takımı programlıyoruz.
Bir sene boş kalmak sana ne getirdi?
Bazı şeyleri yoluna koymak için iyi oldu. Futbolu ancak televizyon başında takip ettim. Bugün daha çok istekliyim.
Avrupa'nın en büyük derbisini F.Bahçe maçlarında yaşayacaksın.
Kendim yaşamadım ama duyduğum kadarıyla çok heyecanlı olacak. Antrenör olarak bir maçta oturup futbolcuların oynarken zevkle izlemek hepsinden güzel.
Kaynak: Hürriyet