Ricam Var ama!

sabuncu

New member
Reaction score
0
arkadaşlar iyi forumlar

almanyadan amcalar GERICOM marka bir dizüstü bilgisayar getirmişler.Kurcalamaya ugraştım bilgisayar almanca olduğu için anlamadım.
kurcalıyorum kurcalıyorum bir şey anlamıyorum galiba bilgisayara format gerek doğru mu?

ve ayrıca malum wifi siz dizüstü olmaz sanırım bunda da var.onu arıyorum bir de denetim masasına baktım hiç bir şey anlamadım yardımcı olurmusunuz? dilini tamamen türkçe ye çevirsem yeter olmazsa bilgisayar illa gidecek yane!!!!:huh:

evet o markayı bilirim benim kuzende alıp gelmişti zamanında.hala çalışıcam diye uğraşıyo pc.

eğer windows 7 ise zaten otomatikman dil güncellemeleri gelicektir windows oradan windows dilini

türkçe yapabilirsin ama klavye için bişi diyemem.

sağ alt köşede kablosuz simgesi falan görünmüyormu ?

evet o markayı bilirim benim kuzende alıp gelmişti zamanında.hala çalışıcam diye uğraşıyo pc.

eğer windows 7 ise zaten otomatikman dil güncellemeleri gelicektir windows oradan windows dilini

türkçe yapabilirsin ama klavye için bişi diyemem.

sağ alt köşede kablosuz simgesi falan görünmüyormu ?

alt köşede wizilan diye bi şey yazıyor tıklıyorum usb falan dedi galiba 3g modem yada usb ile çalışan modemlerden

alt köşede wizilan diye bi şey yazıyor tıklıyorum usb falan dedi galiba 3g modem yada usb ile çalışan modemlerden

valla xp için türkçe dil yaması güncellemesi varmı bilmiyorum.

ama olsada sonradan dili değiştirilen windowslar orijinalleri kadar ii olmuyor.

olmadı forumda arat win xp cd si bulursun orijinal türkçe.

format atıp onu kullanırsın...

sana yardimci olmaya calisayim önce asagidaki paketi yüklermisin lütfen ::
http://download.microsoft.com/downl...ADFF5EA505E/WindowsXP-KB841625-x86MUI-TRK.exe
Sonra gelismelerden beni haberdar et,, almanca resim yazi hata kodu ne sonuc alirsan buraya ekle yardimci olmaya devam edeyim, kolay gelsin simdilik,
Servicepack 1- veya -servicepack-2 yüklüyse direk asagidan
http://www.microsoft.com/downloads/...ce-b5fb-4488-8c50-fe22559d164e&displayLang=tr
tıkla daha sonra kurmak üzere bilgisayarına kopyalamak içinKaydet veya Bu programı diske kaydet seçeneğini tıkla
Yüklemeyi hemen başlatmak için Aç'ı veya Bu programı geçerli konumundan çalıştır'ı tıkla
Sonra gelismelerden beni haberdar et,, almanca resim yazi hata kodu ne sonuc alirsan buraya ekle yardimci olmaya devam edeyim, kolay gelsin simdilik,

aka pc çok ama çok yavaş anlatamam görmen lazım 1.kur dediğin programı indirdim onu deneyecem bu arada saol 2. sini indirecem ben sp 3 yüklü olduğu için direk sp3 çıkıo

sana yardimci olmaya calisayim önce asagidaki paketi yüklermisin lütfen ::
http://download.microsoft.com/downl...ADFF5EA505E/WindowsXP-KB841625-x86MUI-TRK.exe
Servicepack 1- veya -servicepack-2 yüklüyse direk asagidan
Yükleme ayrıntıları: Windows XP Service Pack 3 - ISO-9660 CD Yansıma Dosyası
tıkla daha sonra kurmak üzere bilgisayarına kopyalamak içinKaydet veya Bu programı diske kaydet seçeneğini tıkla
Yüklemeyi hemen başlatmak için Aç'ı veya Bu programı geçerli konumundan çalıştır'ı tıkla

aka pc sp 3 home edition 2002 :)

aka pc nin bilgilerini veriyim en iyisi :)

intel celeron m 1400 ghz
256 mb
40 gb
combo
laptop un altında bu bilgiler yazıo sp3 yüklü home edition bir de ve gözüme çarpan ikinci harddisk 2 ye bölünmemiş :) tek c var yane

aka pc nin bilgilerini veriyim en iyisi :)

intel celeron m 1400 ghz
256 mb
40 gb
combo
laptop un altında bu bilgiler yazıo sp3 yüklü home edition bir de ve gözüme çarpan ikinci harddisk 2 ye bölünmemiş :) tek c var yane

eger 256 mb tan kastin ram ise.. sen ona git 1 gb ram al.. suan 30-40 lira falan olmasi lazim.... ben 40 liraya almistim... 256 mb ramle hic birsey calistiramazsin... arti sadece o makinayla internete girebilirsin birde ofis islerini vs lerini halledebilirsin.. oyun oynayamazsin... dedigim gibi ram 1 gb yaptir... ondan sonra bas formati turkce xp kur

hocam o dediğin laptop gericom overdose 1440m mi ?

=)

kuzenin laptopta aynı özellikte.

benim anlamadığım niye bu kadar kasıyosun?

sonradan dili değiştirilen windows lar sağlıklı olmuyo.

dediğim gibi xp sp3 indir forumda arat.türkçesi var.

onu indir cd den başlatarak yükle kullan.

bende öle yapmıştım kuzenim laptopta.şimdi rahat rahat kullanıyo...

eger 256 mb tan kastin ram ise.. sen ona git 1 gb ram al.. suan 30-40 lira falan olmasi lazim.... ben 40 liraya almistim... 256 mb ramle hic birsey calistiramazsin... arti sadece o makinayla internete girebilirsin birde ofis islerini vs lerini halledebilirsin.. oyun oynayamazsin... dedigim gibi ram 1 gb yaptir... ondan sonra bas formati turkce xp kur

oyun oynamayacam zaten ofis için geldi 2. el :) yane amcaoglunun bilgisayarı babam a verdiler babamda dükkana koyacak bende bana geldi diye sevinmiştim gerçekleri duyunca şoke oldum :)

hocam o dediğin laptop gericom overdose 1440m mi ?

=)

kuzenin laptopta aynı özellikte.

benim anlamadığım niye bu kadar kasıyosun?

sonradan dili değiştirilen windows lar sağlıklı olmuyo.

dediğim gibi xp sp3 indir forumda arat.türkçesi var.

onu indir cd den başlatarak yükle kullan.

bende öle yapmıştım kuzenim laptopta.şimdi rahat rahat kullanıyo...

aynen kardeşim o kastığım yok bende servis pack 2 var kurmak önemli değil ama driverlerı bulmak sorun ve zor

aynen kardeşim o kastığım yok bende servis pack 2 var kurmak önemli değil ama driverlerı bulmak sorun ve zor

uniblue driver scanner diye bir program var.. eger ethernet kartini tanirsa o programla internet uzerinden suruculerini yukleyebilirsin... arti surucu yuklemek cok basit... everst ve benzeri programlarla donanim suruculerini tarattir orda sana hangi model marka olduklarini soyleyecek.. o sayede internetten rahatlikla yuklersin.. yada kullandigin markanin internet sitesinde o suruculeri bulabilirsin

uniblue driver scanner diye bir program var.. eger ethernet kartini tanirsa o programla internet uzerinden suruculerini yukleyebilirsin... arti surucu yuklemek cok basit... everst ve benzeri programlarla donanim suruculerini tarattir orda sana hangi model marka olduklarini soyleyecek.. o sayede internetten rahatlikla yuklersin.. yada kullandigin markanin internet sitesinde o suruculeri bulabilirsin

aka sagol da büyük bi sorunla karşı karşıyayım şu an eve yeni geldim kardeşim film izlemiş sonra kapatmış makinayı pc açılmıyor power tuşuna basıyorum 2 saniye sonra kendisi kapanıyor sorunu nedir sence ethernet kartını tanırsa sorun yok ben o programı arıyorum şimdi sagol bu arada

aka sagol da büyük bi sorunla karşı karşıyayım şu an eve yeni geldim kardeşim film izlemiş sonra kapatmış makinayı pc açılmıyor power tuşuna basıyorum 2 saniye sonra kendisi kapanıyor sorunu nedir sence ethernet kartını tanırsa sorun yok ben o programı arıyorum şimdi sagol bu arada

sistem cokmustur.. hdd fazla yuklenme olmustur.. ramde sorun olabilir ama buyuk ihtimal senin sorunun sistem cokmesi format at kurtul birde eversti de indir everst ultimate driver... onunla ethernet i tanimazsa onun markasini gorup indirebilirsin baska bir pc ile...

sistem cokmustur.. hdd fazla yuklenme olmustur.. ramde sorun olabilir ama buyuk ihtimal senin sorunun sistem cokmesi format at kurtul birde eversti de indir everst ultimate driver... onunla ethernet i tanimazsa onun markasini gorup indirebilirsin baska bir pc ile...

pc hiç açılmıyor dediğim gibi power tuşuna basınca yanıp kapanıyor en iyisi pc tamirata götürmek lazım baş edemiom baksana :)

Geri