Reyhan'ın Dramı

1001Design

330i ///M3 Design
Altın Üye
Reaction score
0
14 Yaşında Evlendirildi, Şiddet Gördü, Fuhuşa Sürüklendi, Cezaevine Düştü.

reyhan-in-drami-2010584_o.jpg

ZONGULDAK'ta oturan 38 yaşındaki Reyhan Karakurt, ilköğretimi bitirdikten sonra 14 yaşında ailesinin zoruyla evlendiği kendisinden 18 yaş büyük Bayram Sağel'den, 8 yıl sonra gördüğü şiddet nedeniyle boşandı. 2 çocuğundan birini evlatlık veren Reyhan Karakurt, ailesinin kabul etmemesi nedeniyle fuhuşa sürüklendi ve cezaevine düştü.

çıktıktan sonra imam nikahı ile ikinci evliliğini yapıp 1 çocuk daha dünyaya getiren Karakurt, eşinin başka bir kadınla evlenmesi üzerine yine sokakta kaldı. 3.5 yıl kadın sığınma evlerinde yaşayan Karakurt, şimdi 4.5 yaşındaki kızıyla 2 odalı bir evde yaşam mücadelesi veriyor.Neziye-İlyas Karakurt çiftinin 7 çocuğundan biri olan Reyhan Karakurt, 1986'da 14 yaşındayken aile baskısıyla kendisinden 18 yaş büyük Bayram Sağel ile evlendi. Reyhan Karakurt, ilk çocuğu İpek'i, 1 yaşına gelmeden maddi imkansızlık nedeniyle evlatlık verdi. Karakurt, ikinci çocuğuna 3 aylık hamileyken, gördüğü şiddet nedeniyle 1994'te eşinden boşandı. Ailesinin kabul etmemesi üzerine sokakta kalan Karakurt, fuhuşa sürüklendi. İkinci kızı Gamze'yi doğurduktan 2 ay sonra fuhuş suçundan cezaevine giren Karakurt, kızını da tanıdığı bir aileye bıraktı. 2 ay sonra tahliye olan Karakurt, ailenin kızını kendi üzerlerine kaydettirdiğini öğrenince yıkıldı. Kızını geriye alamayan Karakurt, tek başına kaldı.

Fuhuş suçundan bir kaç kez daha cezaevine giren Karakurt, 2004'te Ereğli'de yaşayan Erol Kanyılmaz ile tanıştı. İmam nikahı ile evlendiği Erol Kanyılmaz'dan 3'üncü çocuğuna hamile kalan Karakurt, 1 yıl sonra eşinin başka bir kadınla evlenmesi üzerine kayınvalidesiyle yaşamaya başladı. Burada Kardelen adını verdiği kızını dünyaya getiren Karakurt, bir süre de Ereğli'deki kızkardeşinin yanında kaldıktan sonra İstanbul'a gitti. İstanbul, Kütahya, İzmit, Adapazarı ve Konya'da kadın sığınma evlerinde 3.5 yıl geçici olarak barınan Karakurt, 1 yıl önce memleketi Zonguldak'a döndü. Karakurt, Terakki Mahallesi'nde aylık 150 liraya tuttuğu 2 odalı bir evde, 4.5 yaşındaki Kızı Kardelen ile yaşam mücadalesi veriyor. Karakurt, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün kızına verdiği 218 liralık nakdi yardım ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'dan aldığı kömür ve gıda yardımlarıyla geçimini sağlamaya çılışıyor. İstemediği bir evlilikle başlayan yaşamı, şiddet, fuhuş, cezaevi, dışlanma ile devam eden Karakurt, şimdi bir iş bulup, kızını okutmak ve kendi ayaklarının üzerinde durmak istiyor. 3.5 yıl kadın sığınma evlerinde kaldığını belirten Karakurt, "Hiçbir sosyal güvencem yok. Ev kirasını zor ödüyorum. Yeniden kötü yola düşmek istemiyorum. Yapabileceğim bir işe girip çalışmak istiyorum" dedi.

Reyhan'ın Dramı

Çok Yazık Olmuş :S

Bu nasıl bir insanlık .... Suç ailesinemi kendisinden 18 yaş büyük kocasındamı ...
Mevlam kimsenin başına böyle talihsiz bir hadise vermesin diyorum

Geri