pullox
New member
- Reaction score
- 0
Galeriyi dolduran çok bilmişler, her resmin önünde durup ileri geri yorum yapmaktaydı. Enson büyük bir tablonun önünde durdular.Karanlık bir fon, yan yana duran çırılçıplak 7-8 zenci. Gözlerinin akları bile kapkara. Lakin ortada duran zencinin cinsel organı bembeyaz.Önce kısa bir şaşkınlık, arkasından kesilen ahkamlar duyuldu;
- "Hayatta her şey kararırken üretim araçları yaşamı aydınlatır'' demek istiyor.
- Hayır hayır o değil. Doğa kirlenmesine karşı bir Froydyen karşı çıkış." Libidomuzun
gücü doğa katliamının durduracak" demek istiyor.
En yetkin eleştirmen ise raconu kesti.
- Yanılgı içindesiniz beyler. Afrika kültüründe beyaz erkeklik organı kral gücünü simgeler.
O gördüğünüz muhtemelen mMau Mau kralı felan!
Bu racon üzerine arkadan kalın bir ses yükselir.
- Hoooooooooyt
Herkes dönüp sesin geldiği yere bakar ve kızarlar:
- Ne diyorsun, ne yapıyorsun kardeşim?
Adam dedi ki :
- Ben bu resimleri yapan ressamım. İrlandalıyım. Bu tabloda gördüğünüz Belfast'da bir maden ocağı.
Ortam zifiri karanlık. Adamlarda maden işçisi. O nedenle hepsi simsiyah.
Diğerleri hep bir ağızdan sordular:
- Peki neden çıplak hepsi de ?
- Çünkü mesaileri bitti. Biran evvel çıkıp gitmek için soyundular kirli giysilerini.
Hep beraber yine sordular:
- Peki o ortadakinin şeyi neden bembeyaz ?
İrlandalı ressamonların yüzüne baktı baktı, sonra da gülümseyerek ve tane tane dedi ki :
- O öğle yemeğini maden lokantasında yemedi. Bir ara eve gidip geldi.....

- "Hayatta her şey kararırken üretim araçları yaşamı aydınlatır'' demek istiyor.
- Hayır hayır o değil. Doğa kirlenmesine karşı bir Froydyen karşı çıkış." Libidomuzun
gücü doğa katliamının durduracak" demek istiyor.
En yetkin eleştirmen ise raconu kesti.
- Yanılgı içindesiniz beyler. Afrika kültüründe beyaz erkeklik organı kral gücünü simgeler.
O gördüğünüz muhtemelen mMau Mau kralı felan!
Bu racon üzerine arkadan kalın bir ses yükselir.
- Hoooooooooyt
Herkes dönüp sesin geldiği yere bakar ve kızarlar:
- Ne diyorsun, ne yapıyorsun kardeşim?
Adam dedi ki :
- Ben bu resimleri yapan ressamım. İrlandalıyım. Bu tabloda gördüğünüz Belfast'da bir maden ocağı.
Ortam zifiri karanlık. Adamlarda maden işçisi. O nedenle hepsi simsiyah.
Diğerleri hep bir ağızdan sordular:
- Peki neden çıplak hepsi de ?
- Çünkü mesaileri bitti. Biran evvel çıkıp gitmek için soyundular kirli giysilerini.
Hep beraber yine sordular:
- Peki o ortadakinin şeyi neden bembeyaz ?
İrlandalı ressamonların yüzüne baktı baktı, sonra da gülümseyerek ve tane tane dedi ki :
- O öğle yemeğini maden lokantasında yemedi. Bir ara eve gidip geldi.....