Reset sorunu çıldırıcam lütfen yardım edin !

eu34

New member
Reaction score
0
Arkadaslar sorunum şu; pc yi kastığım zaman reset atıyor hiç bi hata vermeden.Daha önceleri mavi ekran cıkıp reset atıyodu format attım kaspersky ile tarattırdım bu sorun kayboldu.Şimdi ise mf3 yada bf3 oynarken pc bi anda reset atıyor.Sistemi yeni topladım.

ASUS M5A78L LE AMD 760G/SB710 AM3+ DDR3 2000MHZ Anakart

Hı-Level 4x2 1600 MHZ ram

MSI 6850 Ekran kartı

AMD Fx 6 Çekirdek 3,3 GHz işlemci

XIGMATEK 700W PSU

1+1 TB Seagate HDD

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Uploaded with ImageShack.us

Isınma sorunu olabilir, aida64 adlı programla bilgisayarını yorduğun zaman işlemci,ekran kartı,hdd ısınmalarına bakıp resim veya bılgı verırmısın.

Resimi ekledim arkadasım sıcaklıkta bi sorun yok işlemciler %100 olarak calısmıor ama reset atıyor ...

Isı değerleri normal.Ekran kartı driverı ile ilgili bir sorun var diye tahmin ediyorum.Driverin en stabil sürümünü yeniden yükleyebilirsin.

Isılar normal aynen ekran kartının driver ' ınıda deneyebilirsin güncel bir versiyon kurmanı öneririm şöylede bir sorun olabilir power yetmiyordur.

ATI'nin son güncellenmiş driverlarını yükleme,ondan öncekini yükle,son güncellemelerde oyun oynarken böyle sorunlar çıkabiliyor.

İlginiz için teşekkür ederim ekran kartı driver son sürüm poweride yeni aldım 80+ bronze serifikalı rahatlıkla sistemime yeteceğini sölediler sorunum dewam ediyor :(

stabilite sorunu olabilir 1+1 harddisk kullanıyosun birini çıkar remlerdede aynı şeyi dene

AMD de işlemcinde stok fanı kullanıyorsan onu değiştirmen lazım ısınnan havayı atamıyor ekran kartına vuryor bu sıcak havayı zaten işlem yaparken terleyen ekran kartına atınca sauna etkisi yaratıyordur tabi birde ramlerin ısınmasını unutmamak lazım ASUS anakartlar ayrıca RAM de seçer örneğin 4 slotun 4 ünede aynı ram takmana izin vermez ki sende 8 gb ram var tek slotta 4 gb şeklinde almışsın bunları dual olarak çalıştır oyuna gir yine reset atarsa ram slotlarını bu sefer dual den normle çevir sonra tekrar bf3 e gir bakalım sorun yaşıyacakmsıın tabi stok fanından her halükarda kurutulmaya bak yazık edersin işlemcine ayrıca 1+1 hdd demişsin BIOS update yapman gerekebilir bağzı ankartlar 1 TB üzerini görmüyor bunları ufak patchlerle BIOS a yüklüyorlar BIOS uda update yapmanda fayda var .

DİKKAT !!! BIOS u update ederken eğerki pc birşekilde kapnırsa ya da elektikler kesilirse kısaca bilgisayarın güçten keslir kapanırsa %100 anakartın hurdaya çıkar diğer bileşenlerede zarar verir bu yüzden dikkatli olmanı öneririm BIOS update yaparken

Teşekkür ederim sölediklerini denicem olur inşallah

Geri