Reklam Gibi Olmasın Ama Coca Cola 'nın Yaptığı Büyük Şerefsizlik

Uzunefe

Altın Üye
Reaction score
0
CocaCola nin Son Oyunu: TURKUAZ Gercegi Dün gece eve
donerken su almak üzere markete ugradim. " Gorevliye
şoyle
sordum :
1,5 lt su var mi? Ama Turkuaz dişında lütfen" Turkuaz
ciktigindan beri bu şekilde su aliyordum artik. Para
verip kotü
su icmeye hic niyetim yok... Marketteki adamin
dediklerini aynen
aktariyorum:
Abi ben o sudan satmiyorum. Inan ki gelen müşteriden
onda
dokuzu senin soyledigin şeyi soylüyor" Peki neden
halen daha
satiyorlar diye sordum. Abi turkuaz suyu, marketlere
bedava veriliyor.
Satarsan
kara geciyorsun, satmazsan oylece duruyor. Ama ben
satmiyorum, cünkü
alanyok".
Uzun soze gerek yok; hickimse almazsa, hickimseye
satamazlar...
Lütfen okuyun, okutun! Bir şeye dikkatinizi cekmek
istiyorum.Türkiye'de bazi
şişeli
Icme sulari dogal kaynak suyu degil. Dogal kaynak
sularinda devlete
para odemeniz gerekiyor, arti bu tesislerin yatirim
maliyeti cok yüksek.
Dolayisiyla, mesela COCA COLA ne yapti?Uludag'dan
kaynak suyu
araþtirmalarinda maliyetleri yüksek buldugu icin
BURSA/KESTEL
deki C.Cola fabrikasinda, derin kuyu pompalariyla
ovanin suyunu
cekerek bunu da tersosmos'dan gecirip filtre ederek
hem Coca Cola
meşrubatini hem
de TURKUAZ'i şişelemeye başladi.TURKUAZ'in etiketinin
üst ve
altindaki Kahverengi şeritlere dikkat edin...
SOFRA ICECEGI yazar...
Devlet, C.Cola'nin uyanikligini kanuna uydurmak
ve uyanikliga yapilacak itirazlari bertaraf etmek icin
boyle bir
kural cikardi... Binlerce donümlük tarim arazisinin
bulundugu ve Coca Cola
haric
hic bir isletmeye Derin Kuyu Pompasi cakma IZNI
VERILMEYEN Kestel
ovasinda, yeraltindan cekilen su, filtre edilip daha
sonra
icine bazi mineraller katildiktan sonra Türkiye'nin en
ücra kasabalarinda
bile satiliyor ve likir likir iciliyor. Bazi yazlik
kasaba ve koylerde
neredeyse TURKUAZ harici icme suyu bulamazsiniz. Cünkü
dagitim
agi cok güclü... Bayilere baski bile oldugu yolunda
duyumlar aldim.Turkuaz
icmeye devam edecekseniz, unutmayin... Yapay bir Su
Iciyorsunuz.
Duyarli bir vatandaş olarak konuya dikkatinizi
cekerim. Her tarafi dogal
kaynak sulariyla dolu memlekette, millete kuyu suyunu
zorla ve de üstüne
para alarak iciriyorlar. Icmeyin arkadaşlar!

Alıntıdır.

eklemek istediğim birşey var. Şimdi bu turkuaz suları kuyudan çekilirken bi ton bakteriyle birlikte geliyor. adam adamlar bu bakterileri yok etmek için öyle bi ışın veriyolar ki içindeki mineraller de gidiyo . daha sonra içine yapay mineral koyuyorlar. sakın içmeyin

Sakın içmeyin diyerek dayatma yapma herkes istediğini içsin fikrini söylemen yeterli...

walla ben pek acaip bulmamıştım TURKUAZ ın tadını hatırlamıom gerçi ama beğenmesem hatırlardım snrm :D emin msn böle bişiii olduundan ??

Arkadaşlar suyun üzerinde "arıtılmış su" yazmışlar,
kaynak suyu falan diye bi iddaları yok, ortada bi yalan ve şerefsizlik yok, isteyen içsin isteyen içmesin,

Abi su sudur ya bu ne böyle çeşme suyundan iidir

ahmetcan' Alıntı:
Sakın içmeyin diyerek dayatma yapma herkes istediğini içsin fikrini söylemen yeterli...

dostum ben sağlığınızı düşündüğümden böyle bir uyarı yaptım . sen içiyorsan devam et ama ileride dersin " uzun arkadaşım böyle bişey demişti "diye.
böyle bir konuyu da 2 ders boyunca tartışmıştık biyoloji hocam saolsun bizi baya bi aydınlatmıştı.

cocacolacı olduğumdan değil ama o bahsettiğin ışından her suya veriyolar ultraviyole ışın heralde adı şişenin içinde zamanla yosun oluşmasını engelliyo adapazarında bir su işletmesinde görmüştüm sonuçta hepsi yeraltından çıkıyo suların aynı bakteri kaynaktan gelen suda yokmu

Abi Su İçecekseniz Buyrun Gelin Kapımız Açık MANİSA/SALİHLİ
Bundan Temiz ve Soğuk Su Varmı Dır Bir De DERSİM'in MUNZUR Suyundan Başka ;)

ilginç bir konu ama en azından sırf coca cola uretiyor die içmemek bile yeterli sebep aslında

ifyouwant' Alıntı:
cocacolacı olduğumdan değil ama o bahsettiğin ışından her suya veriyolar ultraviyole ışın heralde adı şişenin içinde zamanla yosun oluşmasını engelliyo adapazarında bir su işletmesinde görmüştüm sonuçta hepsi yeraltından çıkıyo suların aynı bakteri kaynaktan gelen suda yokmu

ya dostum tabii her suya veriliyo ama o kadar da güçlü ışın verilmiyo. hakikaten su diyebileceğimiz markalar güçlü ışın vermiyo çünkü suyun çıktığı yerde o kadar da mikrop bakteri falan yok. en azından benim tahminim böyle. düşünün bi biz yıllardır su içiyoruz . içindekiler gerçek mineral falan. ama bu suda mineraller bile yapay. bu şimdi bize zamanla zarar vermez mi?

Su çıkarma izni kolay kolay verilmiyor bu doğru. Bu iddialar bir süredir var ama doğruluğunuda bilmiyoruz elimizde belge yok. Yani çıkarılan su tekrar arıtılıyormu yoksa gerçekten arıtılmıyor mu görmeden 1 şey diyemem. Arıtılmadığını söyleyen çok.

Gelelim coca cola ya; şerefsiz dediğiniz coca cola ya bu imkanı devlet sağladıysa ki iddiaya göre öyle, şerefsiz olan yine aynı mantıkla devlet olur. Sözcükleri dikkatli seçelim...

Cagri0905' Alıntı:
Su çıkarma izni kolay kolay verilmiyor bu doğru. Bu iddialar bir süredir var ama doğruluğunuda bilmiyoruz elimizde belge yok. Yani çıkarılan su tekrar arıtılıyormu yoksa gerçekten arıtılmıyor mu görmeden 1 şey diyemem. Arıtılmadığını söyleyen çok.

Gelelim coca cola ya; şerefsiz dediğiniz coca cola ya bu imkanı devlet sağladıysa ki iddiaya göre öyle, şerefsiz olan yine aynı mantıkla devlet olur. Sözcükleri dikkatli seçelim...

+1 en güzel yorumu yapana benden 1 adet teşekkür

o zaman devletimiz de coca cola firmasıyla koparsın bağlantısını . adamlar neredeyse türkiye üzerinden geçiniyorlar. başka TÜRK markaları da var. ben burada sağlığınızı düşünürken bazı arkadaşlar olayı siyasete taşıyor ya o kadar pişmanlık duyuyorum ki bu konuyu açtığıma ifrit arkadaşım bu konuyu en kısa zamanda kapatırsa çok sevinirim

Mikropları öldürdüler diyelim ama o tadı veremezler.Cola cola içmeyin lütfen.Ödediğiniz her YTL başka şekide döner bir gün.

marka verin yaw ne içelim, hepsine bi kulp hazır....
ve kaynatsakta olmuyor, arıtsakta olmuyor

MonaLisaYiCizenKisi' Alıntı:
marka verin yaw ne içelim, hepsine bi kulp hazır....
ve kaynatsakta olmuyor, arıtsakta olmuyor
ERİKLİ SULARINI İÇ KARDEŞ..! :D

Geri