Rejim Sorusu ( Gerçek kiloları ßulabilecek misiniz ßakalım =)

sonixes

New member
Reaction score
0
Rejim yapan Elif ve arkadaşı Sude tartılmak isterler.
Biri 40kg diğeri 50kg gelir.İkisi beraber tartılır,90 kg yerine 100kg gelirler.Terazide bir hata vardı herhalde bunların gerçek ağırlığını bulabilirseniz Elif ve Sude size teşekkür edecekler.(Bu arada Elif Sude'den daha zayıf)

Hadi çalıştırın saksıyı Bakalım :goz:

Google'den faydalanmak yok ona göre :)

eLif 35 Sude 45 KiLo Mu? :saskin

tartı toplu olarak tartıldıklarında dogru tartıyorsa ozaman eLif 45 Sude 55 olması lazım
amam teker teker tartılmada dogru tartıyorsa zaten kiloları belli

eLif Bütün HayaLLerimi Suya Düşürdü NasıL Sude'den Zayıf Ya :D
Benden Bu Kadar...=)

Tartıdaki hatanın neden kaynaklandığını bulmak için bilgi yetersiz.
Sıfrlama hatası mı yoksa lineer bir hata mı var yani tartıda kimse yok ken 0 ı tartıyor mu?

tartı toplu olarak tartıldıklarında dogru tartıyorsa ozaman eLif 45 Sude 55 olması lazım
amam teker teker tartılmada dogru tartıyorsa zaten kiloları belli

Arkadaşım teker teker tartıldıklarında tartının doğru tarttığı gibi birşey soruda verilmemiş ona göre düşün :goz:

tamam işte diyorumki eger teker teker tartıldıkları yanlışsa ozaman toplu olarak tartıldıkları doğrudur.
ozamanda eLif 45 Sude 55 olur.
ama toplu olarak tartılmalarında bir yanlış varsa ozaman da teker teker tartılmaları dogru değilmidir ?

benim mantıgım bukadar calışıyor kusura bakmayın

Biraz daha düşünün arkadaşlar. Tartı her seferinde bir miktar eksik tartıyor. O miktarı bulabilecek misiniz bakalım ;)

10 kilo eksik tartar...yani şu şekilde elif 50 kilo ama 10 kg eksik tarttığı için tartı 40 gözüktü sude 60 kilo (bence balık etli gibi) ama eksik olduğu için 40 gözüktü toplamda 110 kilolar ama 10 kg eksik tartıldıkları için 100 kg çıkarlar...

10 kilo eksik tartar...yani şu şekilde elif 50 kilo ama 10 kg eksik tarttığı için tartı 40 gözüktü sude 60 kilo (bence balık etli gibi) ama eksik olduğu için 40 gözüktü toplamda 110 kilolar ama 10 kg eksik tartıldıkları için 100 kg çıkarlar...

budurrr.. :clap

bence toplamda 90 olmaları gerekirken 100 tartıyosa tartı 10 kg fazla tartıo o bakımdan ilk tartma işleminde de 10 ar kg fazla tartmıs demekki o halde elif 30 sude 40 kg derim ben:)

biri 9x4= 36 diğer 9x5= 45 mi biraz attım galiba:)

Eğer kafa yormayıp googleden arattıysan sorunun yanıtını tembellik etmişsin. Eğer kendin uğraşıp ßu cevabı verdiysen helal olsun tebrikler ;)

biri 9x4= 36 diğer 9x5= 45 mi biraz attım galiba:)

sorunun kendisi biraz saçma ama doğru cevap budur.
içler dışlar çarpımını bilmeyen yoktur sanırım yani:
100 kiloda 10 kilo fazla ise
50 kiloda 5 kilo fazla buda gerçek ağırlığı 45 yapar
40 kilodada 4 kilo fazla buda gerçek ağırlığı 36 yapar

Geri