registry sorunu(DVD rom görmeme sorunu devamı)

osman0119

New member
Reaction score
0
Sitenin birinden aşağıdaki uygulamayı yaptım. Ama Class altındaki bütün LowerFilters ve UpperFilters lerin hepsini sildim(silmeden HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Class'ın yedeğini aldım)Bilgisayarı yeniden başlattım.XP'de DVD rom'u görmeme sorunu çözüldü ancak maus ve klavye çalışmıyor. HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Class'ın yedeğini XP'nin registry sine nasıl ekleme yapabilirim. İki işletim sistemi kullanıyorum. Windows7 nin registry si windows7 yi açıyor. Windows7 den XP nin registry sine nasıl ekleyebilirim.

"1. Başlat> çalıştır

2. kayıt defterini açıyoruz (regedit yazıp> ok)

3. Kayıt defterinde klasör şeklinde görülen aşağıdaki dizini buluyoruz

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Class and select the {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} bende aynı isimli klasörden alt alta 8-10 tane veardı (her şeyi sadece en üsttekine uyguladım)

4. klasöre sağ tıklayıp ver diyoruz ve uygun bir isimle (CDDVD gibi) masaüstüne kaydediyoruz (sorun çıkarsa, geri yükleyebilmek için)

5. sağ tarafta LowerFilters ve UpperFilters'i siliyoruz

6. kayıt defreri penceresini kapatıp, restart yapıyoruz..."

silmeden önce yedek aldim demişsiniz yedeği nasil aldiniz?

aldiğiniz yedek dosyasi format olarak ne görünüyor?

eğer format olarak .reg görünuyorsa yine regediti açarak ver yerine al diyerek uygun dosyayi gösterin bu kadar.

Yukarıda açıklamıştım herhalde göemediniz. XP de maus ve klavye çalışmıyor. Onun için geri yükleyemiyorum. Windows7 den açınca da windows7 nin registry sini görüyor, yani windows7 den de geri alamıyorum. Başka bir yol bilen varsa diye forumda konu açtım.

Yalnız çok tehlikeli bir işlem bilinçsiz olarak yapılırsa ilgili sistem çalışmıyor. Ben bahsedilen registry de CLASS altındaki dosyalarda bulunan bütün LowerFilters ve UpperFilters lerin hepsini sildim. Yeniden başlattığım zaman problem kalktı DVD rom'u gördü ancak bununla birlikte maus ve klavyede çalışmadı. Şimdi XP üzerinde klavye ve maus ile hiç bir işlem yapamıyorum. Dolayısı ile CLASS'ın yedeğini almıştım ama bu yedeği registry'e geri yükleyemiyorum. XP pert durumda, İkinci işletim sistemim Windows7 onunla da XP'inin registry'sine müdahale edemiyorum. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. XP' yi kullanamıyorum. Yardım edebilecek arkadaşlara teşekkür ederim.

notebook mu yoksa masaüstümü bilgisayariniz?

harici usb mouse ve klavye kullanarak sorununuzu çözebilirsiniz zira yeni takilan donanimlarda windows yeni registry kayit bilgilerini otomatik girecektir, çalişir yani nihayetinde.

ayrica daha basiti var madem windows 7 de yüklü windows 7 açıkken xp nin yüklü olduğu dizinde windows klasörünüz içinde regedit bulunmaktadir onu açin yedek dosyasini gösterip ekletin.

WindowsXP-KB896626-v2-x86-ENU.exe bu xp yamasini bilgisayariniz düzeldikten sonra xp açıkken yükleyin dvd room sorununuzu umarim çözecektir.

eğer zaten yüklü ise hata verip yüklenmeyecektir.

harici usb mouse ve klavye kullanarak sorununuzu çözebilirsiniz zira yeni takilan donanimlarda windows yeni registry kayit bilgilerini otomatik girecektir, çalişir yani nihayetinde.

ayrica daha basiti var madem windows 7 de yüklü windows 7 açıkken xp nin yüklü olduğu dizinde windows klasörünüz içinde regedit bulunmaktadir onu açin yedek dosyasini gösterip ekletin.

Usb maus kullanıyorum. Mausu bağlı olduğu usb yuvasından çıkarıp başka yuvaya taktım. Donanım bulundu ve sürücü yüklendi uyarısı çıkıyor ancak, maus kullanılamıyor. Windos7 üzerinden XP nin registry sini açtım ve aldığım yedeği gösterdim kayıt başarılı uyarısı çıkmasına rağmen Xp de durum değişmedi. Yne de yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Herhalde formattan başka çare kalmadı. Fakat Windows7 farklı sürücüde olasına rağmen boot değiştiği için o da gidiyor. Windows7 yi de formatlamadan kullanabilme şansım var mı? Bu konuda bir öneriniz olabilir mi? İlginiz için teşekkür ederim.

Daha önce belirttiğim gibi XP nin regedit ini windows7 den açıp geri yükleme yaptım ama bu uygulama windows7 nin regeditini bozuyor. Yani regedit i hangi işletim sisteminden açıyorsan onun regeditini değiştiriyor.
Problemi çözdüm.
Benim XP nin www.logmein.com sitesine kaydı vardı, ikinci bilgisayardan ulaşıp reistry e geri yükleme yaptım. Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra düzeldi. Ancak DVD rom sorunu devam ediyor. Verdiğiniz linkten "WindowsXP-KB896626-v2-x86-ENU" patch i yüklemeye çalıştım ancak şöyle bir uyarı çıktı " ingilizce olarak: Setup cannot update your Windows XP files because the language installed on your system is different from the update language." "Sanırım dil uymadığı için yükseltme yapılamadı sisteminizde dili güncelledikten sonra yükseltin anladım " doğru mudur?

Sitenin birinden aşağıdaki uygulamayı yaptım. Ama Class altındaki bütün LowerFilters ve UpperFilters lerin hepsini sildim(silmeden HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Class'ın yedeğini aldım)Bilgisayarı yeniden başlattım.XP'de DVD rom'u görmeme sorunu çözüldü ancak maus ve klavye çalışmıyor. HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Class'ın yedeğini XP'nin registry sine nasıl ekleme yapabilirim. İki işletim sistemi kullanıyorum. Windows7 nin registry si windows7 yi açıyor. Windows7 den XP nin registry sine nasıl ekleyebilirim.

"1. Başlat> çalıştır

2. kayıt defterini açıyoruz (regedit yazıp> ok)

3. Kayıt defterinde klasör şeklinde görülen aşağıdaki dizini buluyoruz

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Class and select the {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} bende aynı isimli klasörden alt alta 8-10 tane veardı (her şeyi sadece en üsttekine uyguladım)

4. klasöre sağ tıklayıp ver diyoruz ve uygun bir isimle (CDDVD gibi) masaüstüne kaydediyoruz (sorun çıkarsa, geri yükleyebilmek için)

5. sağ tarafta LowerFilters ve UpperFilters'i siliyoruz

6. kayıt defreri penceresini kapatıp, restart yapıyoruz..."

Bütün problemler düzeldi şöyle ki;
Yukarıdaki 3. maddede yazan kısmı harfiyen yerine getirin. Bende yazılan klasör içinde sadece LowerFilters vardı onu sildim ve bilgisayarı yeniden başlattım. Problem kalmadı herşey çalışır durumda ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Geri