Referandumda ‘Evet’ % 11,5’te kalmalı. Çünkü...

MG_eVİL

New member
Reaction score
0
Sevsenizde sevmesenizde sonuna kadar Atatürk ve fi
Varyans Araştırma Danışmanlık Şirketi bir kamuoyu araştırması yapmış ve “En acil sözüm beklediğiniz sorun ne” diye sormuş. 16 Mart’ta yayınlanan araştırma sonucuna göre, yanıtlar şöyle olmuş:

- Geçim sıkıntısı (Yüzde 35,4)

- İşsizlik (Yüzde 30,3)

- Eğitim(Yüzde 8,1)

- Demokrasi(Yüzde 3)

- Kürt sorunu. (Yüzde 1,6)

- Bir sorun yaşayamıyorum (Yüzde 11,5)

Şimdi...

AKP’nin 26 maddelik Anayasa paketi taslağını önümüze koyalım ve tek tek bakalım:

Bu 26 madde arasında “geçim sıkıntısı”nı çözecek tek madde var mı?

Yok...

Çizin yüzde 35,4’ü...

“İşsizliği” azaltacak düzenleme var mı?

Yok...

Çizin yüzde 30,3’ü...

“Eğitim”i düzeltecek değişiklik var mı?

Yok...

Çizin yüzde 8,1’i...

“Gerçek demokrasi”yi getirecek, yani adaletli bir seçimi sağlayacak bir girişim var mı?

Yok...

Çizin yüzde 3’ü...

“Kürt sorunu”nu sona erdirecek bir adım var mı?

Yok...

Çizin yüzde 1,6’yı...

Toplayın “çizdiklerinizi...”

Yüzde 78,4!

Peki; acil sorunların hiçbirine çözüm getirmeyen ama ülkenin gündemini kilitleyen bu paketten kim memnun olabilir?

“Hiçbir sorun yok” diyenler...

Nedir oranları?

Yüzde 11,5...

İşte; siyasi partiye sadakatin devre dışı kalması durumunda, olası bir referandumda bu paketin görüp görebileceği gerçek destek budur...

Ama elbette böyle olmayacak ve işsizlikten, geçim sıkıntısından, eğitimden, demokratikleşmemekten yakınan vatandaşların bir bölümü gidip kuzu kuzu basacaklar “Evet”i...

Ondan sonra da “Bizden adam olmaz” diye yakınacaklar...

Doğru söze ne denir?

KİMİN PAKETİ!

Anayasa paketinde:

Seçim Yasası’yla ilgili düzenlemeler... Yok!

Siyasi partilerde lider sultasını kıracak birkaç satır... Yok!

Dokunulmazlığın sınırlanması... Yok!

Düşünce, ifade ve gösteri özgürlüklerinin genişletilmesi... Yok!

Memura grev, öğrencilere eşit eğitim, hastalara eşit tedavi... Yok!

Hızlı ve adil yargılanma hakkı... Yok!

Emeğin sömürülmesine önlem... Yok!

Vergi mükellefinin kümesteki kaz gibi yolunmasına engel... Yok!

Peki ne var?

AKP’nin başının belada olduğu HSYK’nın ve Anayasa Mahkemesi’nin yapılarının değiştirilmesi ile parti kapatılmasının zorlaştırılması...

Şimdi aşağıdaki sorunun yanıtını siz verin:

Bu Anayasa paketi, kimin sorununu çözecek?

Halkın mı, AKP’nin mi?

GÜNÜN SORUSU

Anayasa değişiklik paketi taslağıyla Cumhurbaşkanı’na, gerektiğinde kendisini bile yargılayabilecek Anayasa Mahkemesi üyelerinin 21’inden 14’ünü seçme hakkı tanınıyormuş...

Diğer 7 üyeyi de Cumhurbaşkanı seçse ve mahkemenin adı “Çankaya Mahkemesi” olarak değiştirilse daha doğru olmaz mı?

CHP ve MHP’nin görevi

CHP ve MHP, AKP’nin Anayasa paketi taslağına destek vermeyeceğini açıkladı.

Ama biliyoruz ki aslında her iki parti de 12 Eylül Anayasası’nın değiştirilmesinden yana...

O zaman bu partilere düşen bir görev var:

Hiç zaman geçirmeden, kendi anayasa paketlerini oluşturup, bunu kamuoyuna açıklamak...

Aksi halde, “çözüm üretmekten çok engel olmaya çalıştıkları” gibi bir havanın doğmasına neden olurlar...

Umarım Meclis’teki bu iki parti; tıpkı BDP gibi Anayasa’da yapılmasını istedikleri değişiklikleri bir an önce toplumun önüne koyarlar...

..::MUSTAFA MUTLU::..

BU ülkenin anayasaya ihtiyacı var ama bir gerçek de var kim yaparsa yapsın bu anayasayı kendi lehine göre yapacak akp-chp-mhp-bdp vs. hepsi de kendi adamlarına, kendi menfaatlerine göre düzenleme yapar.Bu ülkede kimileri dini kullanır oy toplar, kimileri ırkı kullanır oy toplar, kimileri de Atatürk'ü kullanır oy toplar.Ben bu kuralın bozulmayacağına inanıyorum.Ne zaman İsrail(Amerika,İngiltere, ve diğerlerinin başı) ile tüm ilişkileri kesersek her alanda o zaman ülke kalkınır.Ama gel gör ki Amerikadan bu ülkeyi yönetenler oldukça(hem de kendi içimizden) daha çook geriye gideriz.

Bugüne kadar bu hükümetin milletin sorunlarına çare bulduğu görülmemiş ki, tabikide kendi çıkarları için anayasa yapıcaklar... Şaşırmamak gerekir...

Anayasa paketinde:

Seçim Yasası’yla ilgili düzenlemeler... Yok!

Siyasi partilerde lider sultasını kıracak birkaç satır... Yok!

Dokunulmazlığın sınırlanması... Yok!

Düşünce, ifade ve gösteri özgürlüklerinin genişletilmesi... Yok!

Memura grev, öğrencilere eşit eğitim, hastalara eşit tedavi... Yok!

Hızlı ve adil yargılanma hakkı... Yok!

Emeğin sömürülmesine önlem... Yok!

Vergi mükellefinin kümesteki kaz gibi yolunmasına engel... Yok!

Peki ne var?

AKP’nin başının belada olduğu HSYK’nın ve Anayasa Mahkemesi’nin yapılarının değiştirilmesi ile parti kapatılmasının zorlaştırılması...

Halkın mı, AKP’nin mi?

Halkın mı, AKP’nin mi?

Al işte paketin tek satırını okumayıp ta ergenekoncu medyadan öğrendiği(öğretildiği) yarım yamalak bilgilerle burada yorum yapan bu arkadaşa soruyorum

gerçekten sen bu paketin tamamını okudun mu

önce bir oku sonra gel bunun üzerine tartışalım

Al işte paketin tek satırını okumayıp ta ergenekoncu medyadan öğrendiği(öğretildiği) yarım yamalak bilgilerle burada yorum yapan bu arkadaşa soruyorum

İçinde hem muhalif partilerin kesin hayır dediği şeyler var, hemde evet dediği şeyler sizin Tayyipçik gazeteleri örneğin CHP hayır diyecek manşet"flaşflaşflaş...CHP kendi istediği maddelere hayır dedi!" ve diğer partilerde de aynı şey yapılacak...

Neden seçimlerden önce değişiklik yapıyorsun akp??madem aksın dokunulmazlığı kaldır!!!kaldırmıyorsa ülkenin kimlerin elinde olduğu basittir.bunu anlamak için çok zeki olmaya gerek yok!
bu şartlarda anayasa değişikliğine HAYIR diyorum!

akp nin sorunu halkın sorunudur. sahtekar hukuk belasından kurtulmamız gerekir...

Tabi ki okudum cancağazım. Ben fikr-i deryada baran-ı belaya zevrak gibi icabet eden ve zat-ı alinin muk'ad düşüncelerine refagat edecek beyanatlarımı vermeye hazırım, yeter ki sen fikrini müressem et.

Akp nin benzini bitmiştir.Yokuşaşağı gitmektedir
Anayasa değişikliği ile frene basmak istiyor lakin balata bitik
öndüzen bozuk bir şekilde meçhule doğru yol alıyor,..

Daha düne kadar chp mhp bu ülkeye yeni bir anayasa lazım diyorlardı.. ne oluyorda dün lazım olan şey bugün ihtiyaç olmaktan çıkıyor

Daha düne kadar chp mhp bu ülkeye yeni bir anayasa lazım diyorlardı.. ne oluyorda dün lazım olan şey bugün ihtiyaç olmaktan çıkıyor

Evet yeni bir anayasaya ihtiyaç var ama her parti kendine göre
anayasa anlayışı var.

Vatandaşa soran var mı nasıl bir anayasa istiyorsunuz diye.
Madem işin ucunda referandum var,halkın istediği bir anayasa
hazırlansın o zaman.

Ha, ben vatandaş olarak diyorumki,***Dokunulmazlıklar kaldırılsın
haklarında dava olan milletvekilleri bir yargılansın Ak Kara ortaya bir çıksın
gerisi kendiliğinden gelir...

Yav arkadaşlar bu telaşınız neden. AKP nin oyu size göre %30 lada değil mi. E peki neden endişeleniyorsunuz bu darbe anayasası değişecek diye

anayasanın kabu için referandum da %51 oy gerekli

Yoksa endişeniz CHP lilerin ve MHP li seçmenlerinde bu anaysayı destekleyecek olması mı

Geri