Referanduma katılmama cezası 17 YTL

g.haneli

Banned
Reaction score
0
CUMHURBAŞKANINI 5+5 esasına göre halkın seçmesini ve milletvekili seçimlerinin dört yılda bir yapılmasını düzenleyen referandum pazar günü yapılıyor. Bazı gruplarca, ‘referandumda oy kullanmamanın cezası yok’ propagandasının doğru olmadığı ortaya çıktı. Yüksek Seçim Kurulu, referandumda sandığa gitmeyenlerin 17 YTL ceza ödeyeceklerini açıkladı. AK Parti referandumda ‘evet’ denilmesi için propaganda yaparken CHP halka referandumda ‘sandığa gitmeyin’, MHP de ‘hayır’ deyin çağrısı yapıyor.

SEÇMEN BİLGİ KARTI OLMASA DA...

ÖTE yandan İçişleri Bakanı Beşir Atalay yayımladığı genelge ile vatandaşların seçmen bilgi kartları olmadan da oy kullanabileceğine dikkat çekti. Genelgede tüm mahalle ve köy muhtarlıklarının seçim günü akşamına kadar açık bulundurulmasını isteyen Atalay vatandaşların seçmen bilgi kartları olmasa dahi oy kullanacakları sandık bölgesinde bulunan seçmen listelerine göre oy kullanabileceklerini bildirdi. Atalay, bunun yanı sıra vatandaşların Yüksek Seçim Kurulu’nun ‘’www.ysk.gov.tr’’ adresli elektronik sayfasına T.C. kimlik numaralarını girerek seçim bölgesi ve sandığını öğrenebileceklerini belirtti.

STAR

katılmamanın bir anlamı yok
katılır hayır deriz

ben o aptal boyayı sürdürmek istemiom...
insanlık dışı bi uygulama

referanduma tabiki katılacağım ama metni son bir kez daha gözden geçirmekte fayda var. önemli iki husus var cumhurbaşkanının halk tarafından 5+5 olarak seçilmesi ve milletvekili seçimlerinin 4 yılda bir yapılması. bu bana mantıklı geliyor... gerçi akp karşıtıyım ama ben sırf muhalefet olsun diye hayır demeyi düşünmüyorum...

referanduma tabiki katılacağım ama metni son bir kez daha gözden geçirmekte fayda var. önemli iki husus var cumhurbaşkanının halk tarafından 5+5 olarak seçilmesi ve milletvekili seçimlerinin 4 yılda bir yapılması. bu bana mantıklı geliyor... gerçi akp karşıtıyım ama ben sırf muhalefet olsun diye hayır demeyi düşünmüyorum...

Hayır demek çok daha mantıklı
Neden?
Genel seçimlerin 4 yılda bir yapılması çok iyi ona karşı değilim ama,
şu anda zaten 7 yıl olan cumhurbaşkanlığı, 5+5 formülü ile 10 yıla kadar uzayabilir.

-Ayrıca Cumhurbaşkanını halk seçerse Cumhurbaşkanı bir partinin adamı olacaktır,(partinin Çankaya 'daki imzacısı)
oysaki Cumhurbaşkanı kanunların anayasaya ve kanunlara uygun olup olmadığını denetlemelidir.
Parti temsilcilerinin bu konuda vicdani bir borç duyarak "kendi partilerinin" yasa tasarılarını hemen onaylayıp geçmesi pekte beklenmedik bir tavır olmaz.
Mecliste seçilen cumhurbaşkanında iyi kötü başka partilerinde oyları vardır yani tek bir partinin temsilcisi değildir Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı(en azından teorik olarak :) Ahmet Necdet Sezer'in partilerarası uzlaşı ile seçilmesi bunun en iyi örneğidir.)
Yok eğer böyle olacaksa Amerikan başkanlık sistemine geçilsin daha iyi.

-İlerleyen günlerde anayasanın tamamı değişecek ama 3-5 madde için referandum yapılıyor.
Yapılan harcama "israf" değildir de nedir?
(YSK'nın, halk oylaması için 103 milyon YTL'lik harcama çıkardığını okudum bugün gazetelerde)

Ayrıca yapılan son dakika değişiklikleri de AKP ile hukuk normlarının arasının bir hayli açık olduğunu gösteriyor.Gümrüklerde oylanmaya başlanmış olan değişiklik paeketini Cumhurbaşkanlığı Makamını kaybetme korkusundan mıdır neden bilinmez jet hızıyla değiştirilmesi Türkiye'de iktidar partisi AKP nin hukuk kurallarını çokta umursanmadığını,işine geldiği zaman kullandığını işine gelmediği zaman çiğnediğini göstermektedir.Sırf bu neden bile hukuk devletinde yaşadığını bilen ve anlayan bir insana HAYIR dedirtmeye yeter.

tabi şimdi çıkıp

-O Türkiye'nin gülüdür
-Yaşasın Abdullah Gül
-Gül döktüm yollarına...
ya da
-Gül den bir yol olmaz
-Gül mü bırakın yaaa.
-ABDullah Gül'ü Sevmiyoruz

tarzında yazılar yazanlar olacaktır.

konuyu Sayın Gül'ün kişiliği,karakteri vs. üzerinden değilde, referandum olayının işlevselliği ve Türkiye Cumhuriyeti Devletine olumlu/olumsuz etkisi,siyasi irade ve muhalefet partilerinin tavırları üzerinden tartışmakta sonsuz fayda vardır.Yoksa biri sayın Gül'ü sever bir diğeri sevmez.Sonuç olarakta karşılıklı laf dalaşından (horoz dövüşünden) başka bir şey çıkmaz,tartışmanın bir anlamı olmaz.mesaj yazacak arkadaşlara nacizhane tavsiyem budur.

neyse yine mesajı uzattım herkese iyi forumlar

Kesinlikle oy kullanacağım ve oyum evet olacak artık köşkte solcu biri olmuycak inş.

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ;2218355' Alıntı:

Hayır demek çok daha mantıklı
Neden?
Genel seçimlerin 4 yılda bir yapılması çok iyi ona karşı değilim ama,
şu anda zaten 7 yıl olan cumhurbaşkanlığı, 5+5 formülü ile 10 yıla kadar uzayabilir.

-Ayrıca Cumhurbaşkanını halk seçerse Cumhurbaşkanı bir partinin adamı olacaktır,(partinin Çankaya 'daki imzacısı)
oysaki Cumhurbaşkanı kanunların anayasaya ve kanunlara uygun olup olmadığını denetlemelidir.
Parti temsilcilerinin bu konuda vicdani bir borç duyarak "kendi partilerinin" yasa tasarılarını hemen onaylayıp geçmesi pekte beklenmedik bir tavır olmaz.
Mecliste seçilen cumhurbaşkanında iyi kötü başka partilerinde oyları vardır yani tek bir partinin temsilcisi değildir Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı(en azından teorik olarak :) Ahmet Necdet Sezer'in partilerarası uzlaşı ile seçilmesi bunun en iyi örneğidir.)
Yok eğer böyle olacaksa Amerikan başkanlık sistemine geçilsin daha iyi.

-İlerleyen günlerde anayasanın tamamı değişecek ama 3-5 madde için referandum yapılıyor.
Yapılan harcama "israf" değildir de nedir?
(YSK'nın, halk oylaması için 103 milyon YTL'lik harcama çıkardığını okudum bugün gazetelerde)

Ayrıca yapılan son dakika değişiklikleri de AKP ile hukuk normlarının arasının bir hayli açık olduğunu gösteriyor.Gümrüklerde oylanmaya başlanmış olan değişiklik paeketini Cumhurbaşkanlığı Makamını kaybetme korkusundan mıdır neden bilinmez jet hızıyla değiştirilmesi Türkiye'de iktidar partisi AKP nin hukuk kurallarını çokta umursanmadığını,işine geldiği zaman kullandığını işine gelmediği zaman çiğnediğini göstermektedir.Sırf bu neden bile hukuk devletinde yaşadığını bilen ve anlayan bir insana HAYIR dedirtmeye yeter.

tabi şimdi çıkıp

-O Türkiye'nin gülüdür
-Yaşasın Abdullah Gül
-Gül döktüm yollarına...
ya da
-Gül den bir yol olmaz
-Gül mü bırakın yaaa.
-ABDullah Gül'ü Sevmiyoruz

tarzında yazılar yazanlar olacaktır.

konuyu Sayın Gül'ün kişiliği,karakteri vs. üzerinden değilde, referandum olayının işlevselliği ve Türkiye Cumhuriyeti Devletine olumlu/olumsuz etkisi,siyasi irade ve muhalefet partilerinin tavırları üzerinden tartışmakta sonsuz fayda vardır.Yoksa biri sayın Gül'ü sever bir diğeri sevmez.Sonuç olarakta karşılıklı laf dalaşından (horoz dövüşünden) başka bir şey çıkmaz,tartışmanın bir anlamı olmaz.mesaj yazacak arkadaşlara nacizhane tavsiyem budur.

neyse yine mesajı uzattım herkese iyi forumlar

A.N.Sezerin partiler üstü bir uzlaşmayla seçildiği tamamem bir kandırmacadır.Partiler üstü bir uzlaşmayla veya meclisteki tüm partilerin uzlaşmasıyla seçildiği iddaedilen bir kişi nasıl oluyorda ancak 3.turda 330 oyla seçiliyor. A.Gül tek partinin oyu ile seçildiği halde 340 a yakın oy aldı. Ve hatta nisanda ki seçim de ilk turda 357 oy almıştı.Bu tabloya bakarak hala A.N sezerin büyük uzlaşmayla seçildiğini idda etmek uzlaşmanın nedemk olduğundan haberi olmayanların uydurmasından başka bir şey değildir.

CHP ve onun tebası nın Cumhurbaşkanının millet tarafından seçilmesine karşı çıkmasının sebebi çok basit .Onlarda çok iyi biliyor ki eğer cumhurbaşkanını halk seçerse o makama milleti temsil eden değilde CHP ,kanaltürk ,Cumhuriyet gazetesi ,ADD ve benzeri darbeci tarikatların cumhurbaşkanı olan A.N.Sezer ve benzeri kişlerin asla ve asla bir daha seçilemeyeceğini bildiklerinden dolayıdır.

Bu yüzden Referanduma evet.

katılmayız parası neyse veririz............

Referandumun özüne katılmıyorum.Çünkü Başbakanın dediği ''Referandumlara alışacağız'' cümlesi altında demokrasi ve halk iredesine saygı değil sık tekrarlanacak referandumlarla Meclis’in öneminin yok edilmesi ve Cumhurbaşkanlığı veya Başbakanlık makamlarının aşırı derecede güçlendirilmesi ile, “tek adam” yönetiminin ortaya çıkmasına kapı açılmış oluyor.
Referanduma katılıp hayır oyu kullanıcam.

referandumla türkiyede artık yeni bir kapı açılacak oda milletin egemenliğinin iyice pekişmesi anlamına geliyor.Baykal giibi kriz tüccarlarının zoru işte bundan.

huahua ysk başka bir açıklama yaptı ve katılmayanların vereceği para cezasının 17 değil 19 ytl olduğunu söledi .
:D

Türkiye yarın Anayasa değişikliği için oy kullanacak. Tartışmalı bir süreç sonrası gelinen referandumda, şimdi de sandığa gitmeyenlere verilecek para cezası tartışma konusu. YSK cezanın 17 değil 19 YTL olduğunu açıkladı

Haberin Devamı

memlekete gidip yol parası vermektense ceza alırım daha ii :).bu referandum zaten gereksiz bence...

Akpden Nefret Eden Bİrİ Olarak SandiĞa Gİdİn Ve Hayir Dİyİn Gİtmemek Ezİklİktİr

A.N.Sezerin partiler üstü bir uzlaşmayla seçildiği tamamem bir kandırmacadır.Partiler üstü bir uzlaşmayla veya meclisteki tüm partilerin uzlaşmasıyla seçildiği iddaedilen bir kişi nasıl oluyorda ancak 3.turda 330 oyla seçiliyor. A.Gül tek partinin oyu ile seçildiği halde 340 a yakın oy aldı. Ve hatta nisanda ki seçim de ilk turda 357 oy almıştı.Bu tabloya bakarak hala A.N sezerin büyük uzlaşmayla seçildiğini idda etmek uzlaşmanın nedemk olduğundan haberi olmayanların uydurmasından başka bir şey değildir.

CHP ve onun tebası nın Cumhurbaşkanının millet tarafından seçilmesine karşı çıkmasının sebebi çok basit .Onlarda çok iyi biliyor ki eğer cumhurbaşkanını halk seçerse o makama milleti temsil eden değilde CHP ,kanaltürk ,Cumhuriyet gazetesi ,ADD ve benzeri darbeci tarikatların cumhurbaşkanı olan A.N.Sezer ve benzeri kişlerin asla ve asla bir daha seçilemeyeceğini bildiklerinden dolayıdır.

Bu yüzden Referanduma evet.

partilerüstü uzlaşma olmasa seçilebilir miydi?330 oyun içinde 3 partiden fazlasının oyu vardır
sayıları değil katılan partilerin verdikleri oyları ve çeşitliliğini göz önünde bulunduruyorum dikkat edersen
340 evet in içinde kaç AKP kaç DTP var(yoksa sadece bunlardan ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun oyundan mı ibaret evet oyları)
Kaç MHP kaç CHP kaç DSP evet dedi?(Bunlar olmadan uzlaşma olur mu?)

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine karşı olmamın sebebi CHP tebasına dahil olmam falan değildir.Bu konuda bir fikrimin olmasıdır."Cumhrubaşkanı halk tarafından seçilsin".Basit mantıkla doğrudur.Ancak siyaset,bu basit mantıktan çok daha ötesini düşünebilmeyi gerektirir.

-Cumhurbaşkanı halk tarafından seçildiğinde Cumhurbaşkanı makamındaki kişi iktidar partisi/partileri karşısında "tarafsız olmayacağı gibi", Cumhurbaşkanı bütün milleti temsil eder halk tarafından seçilen bi cumhurbaşkanı partisine ihanet edemez ve partisinin görüşünü bütün milletin görüşü gibi yansıtır.Eğer bu ülkede birden fazla siyasi parti varsa birden fazla da siyasi görüş temsilcisi vardır.Bu da demek ki bu partilerden her birinden bir miktar oy alınmadan seçilmiş bir cumhurbaşkanı, sadece bir kesimin siyasi görüşünü yansıtır.

kısa not:
ADD ve benzeri darbeci tarikatlar cümlesini düzeltmeni tavsiye ederim.ADD tarikatsa Fethullah Gülen neyin başındadır? gibi bir soru bunu düzeltmene ve içinde bulunduğun kavram karmaşasından çıkmana yeterli olacaktır sanırım.CHP ülkenin %20 oyunu almış yani senin söylediklerine bakılırsa ülkenin %20 si darbe istiyor :D Bu çeşit yaklaşımlardan ancak bu kadar saçma sonuçlar çıkar.aynı mantıkla KanalTürk'ü izleyenlerde darbecidir :D Beğenmediğiniz herkese darbeci demekten yapabileceğiniz daha iyi şeyler olamalıdır.Mesela; mantıksal eleştiriler yapmak! Ne zaman darbe istedi bu kurumlar.Somut kanıt?
Önce bir somut kanıt bulda onu tartışalım.Tabi önce bunların birer Nakşibendi tarikatı gibi bir tarikat değilde, birer kurum olduğunu anladıktan sonra.

ben katılmadım.hani ne oldu.ben tanıdığım herkesede gitmeyin dedim.çünkü bu referandumda ne için oy kullanacağız.hukuku çiğneyen insanları bir tek parti magandalığına sürükleyen bir iktidarın karşısında vereceğğmiz oyun anlamı yoktur.ben hukuk sürecinin tam işlediği bir referandum istiyorum.

ülkemizde her ne kadar tam değilsede seçme ve seçilme özgürlüğü var gibi (paran varsa seçilirsin)O zaman seçmeme özgürlüğüde olmalı ,,,

12.Cumhurbaşkanımız Sayın Fethullah Gülen Hocaefendi hayırlı olsun.:biggrin

Geri