Redd Grubundan Yeni ALbüm

phrisme

New member
Reaction score
0
Geçtiğimiz yıl rock müzik dünyasına "Mutlu Olmak için" ile giriş yapan redd, "Kirli Suyunda Parıltılar" adlı 2. albümleriyle müzik marketlerde…

50/50 adlı ilk albümlerinin ardından Pasaj Müzik etiketiyle 2. albümlerini çıkaran redd, çıkış parçaları "Falan Filan" ile sevenlerinin karşısına çıktı. Klibi Cemil Ağacıkoğlu tarafından Hadımköy’de çekilen "Falan Filan", herkesin kaçıp gitmek istediği, ruhsal ve bedensel kalabalığından uzaklaşmayı düşlediği "o" yeri anlatıyor. Klipte redd, "manzaraya daldım ses çıkarma gerçek can sıkar beni uyandırma" derken şehirden kaçışı muhteşem canlı performansı ile yansıtıyor.

11 şarkının yer aldığı albümün bir sürprizi de büyük usta Bülent Ortaçgil’in 1990 yılına ait 2.perde adlı albümünün en güzel aşk şarkılarından biri olan Çığlık Çığlığa cover’ı.

İlk albümlerini Şubat 2005’te çıkaran ve bir sene aradan sonra sevenlerine yeni bir albümle geri dönen redd, vokalde Doğan Duru, elektrik/akustik gitarda Berke Hatipoğlu, elektrik/akustik gitar ve geri vokalde Güneş Duru, hammond/ syth ve piano da İlke Hatipoğlu ve bu albümde gruba dahil olan davul da Suat Ayyıldız’dan oluşuyor.

ATM stüdyosunda Alp Turaç ile birlikte kaydedilen albümün prodüktörlüğü ise redd’e ait. "Falan Filan, Aşık, Bak Keyfine, Prensesin Uykusuyum, Roman Kahramanı, Kirli Suyunda Parıltılar, Artık Melek Değilim, Ne olmaya Geldim , Dünya, Çığlık Çığlığa, Hala Aşk Var mı" olmak üzere 11 şarkıdan oluşan albümün kartonet grafik tasarımı ise Alican Tezer tarafından yapıldı. Albüm fotoğrafları ise Cemil Ağacıkoğlu’na ait.

redd, 2. albümün ilk konseri için 6 Mayıs’ta Studio Live’da. Biletler Biletix'te

www.redd.com.tr"

Geri