Red Flag 6.0 rusca linuxa format atip rusca windows xp yerlestirmeyi becerebilmek

sogamm

New member
Reaction score
0
Merhaba beyler son iki gundur herne yaptiysam hangi siteden hangi bilgiyi okudu ve inceledi isem de nafile Linux bilgim yok denecek kadar az ben su an rusyada yaketerinburgda calisiyorum bir bilgisayar aldim ve uyarmadilar linux yuklu oldugunu aldim alali her ne yapti isem linuxa format atip windowsu koyamadim elimde birde ingilizce windows xp var tabiki ruscasi gerekiyor burda yasal cd ler haddinden cok pahali ve en onemlisi ben bu linuxa formati nasil atacagimi bilemiyorum linuxta tabiki rusca ve ben hangi cekti isem nafile yardimlarinizi bekliyorum yoksa en son model Compaq marka bir akvaryumum olacak simdiden tesekkurler.:vur

format atma islemi boot edilebilir bir windows xp cdsi (ki sizin elinizde bulunan rusca cd de isimizi gorur)yardimi ile olacaktir..

biostan first boot device olarak cd rom secilecek daha sonra cd den belirtilen yonergeler izlenecek ve format islemi tamamlanacaktir..

takildiginiz kisimlari tek tek sorarsaniz veya msn adresimi eklerseniz daha net yardimci olabilirim

msn adresim profilde eklidir iyi calismalar..

Cok tesekkur ederim soruma cevap verdiginiz icin kelimelerim yanlis anlasildigini tahmin ediyorum burda rus olmayan kisiye herhangi bir sey verilmiyor dolayisi ile ben internete ne yazikki simdi sahip olabilkdim ben sitenize cok daha eskiden uye olup turkiyden girerdim . Onermis oldugunuz cozum sekli olarak biostan 1 secenegi ben denedim her ne yapmislarsa 1. secenek harddisk ikinci secenek surucu ve ne silinebiliyor nede degistirilebiliyor, ikinci secenek boot edmeye calistim o da olmadi eger garanti muhabbeti olmasa harddiski sokup laptoptan formatlayacam ama o da ne yazikki olmayacak bir cozum sekli elimdeki rusca windows cd sini her ne kadar denedi isem de o da bir turlu ne yazikki calismadi yaklasik 8 gundur internetten linux komutlarini ogrenip onu denemeye calisiyorum o da sanki cozum degilmis gibi gelmye basladi ama adamlara eyer 9500 ruble verirsem yani 300 dolar windows yukleyecekler bilgisayar 23000 eindows 9500 takdir edersinizki ne yapacagimi bilmiyorum tesekkur ederim..

Birde son olarak sayin arkadasim bana vermi oldugun linkleri ben daha onceden denedim ve rusca windowsu da daha onceden sizin vermis oldugunuz linkten almistim imaj olarak tesekkur ederim...

Xp cdsini taktından sonra bilgisayarı yeniden başlat klavyede F8 tuşuna devamlı basıp bırak önüne mavi ekran çıkacak ordan cd-romu seçerek bilgisayarı cd-romdan başlat cdden yüklemek için bir tuşa basın diye bi yazı çıkar sende rusça yazar sen anlarsın. Sonraki adımları bildiğini varsayıyorum. Haa bide şöyle bi durum var Xp cdsinde sata driveri yüklü olmadığından harddiski görmüyor olabilir. Bu yüzden xp kuramazsın. Yeni bi xp cdsi hazırlayıp bu cdnin içine laptopın sata driveri içine yerleştirmelisin. Bana tam olarak marka ve modelini yaz sana indirip nasıl yapılacağını gösteren bi video çekiyim. Bide cdden boot ettğinde ne gibi bi hata veriyor yada cd okuyor ama ekran siyah öyle kalıyormu?

Hiç kimse yardım edememiş galiba elinde WinPE MiNi XP varsa ordan aç ve C:\ deki tüm dosyaları sil sonra XP CD'sini takıp boot et

Geri