ReactOS: Bedava Windows! İndirin!

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
ReactOS: Açık kaynak Windows'un yeni sürümü.

Farklı bir işletim sistemi: ReactOS hem bedava, hem de Windows uygulamalarını destekliyor. İndirin.

logo.jpg

ReactOS hırslı bir proje: Geliştirici takım Microsoft işletim sistemiyle tam uyumlu olan açık kaynak kodlu bir Windows alternatifi geliştirmek istiyor. Güncel sürümde ise bu amaca bir adım daha yaklaşıldı.

Sistem 1995'ten bu yana geliştiriliyor ve başlangıçta sadece Windows 95 ile uyumlu olması bekleniyordu. İşletim sistemi geçen süre zarfında Windows NT çekirdeği ile uyumlu hale geldi ve bunun bir sonucu olarak Windows 2000 ve XP için yazılmış programları da destekliyor. Fakat sunulan destek önceden de olduğu gibi çok kısıtlı. Hangi programların gerçekten de hatasız çalıştığını geliştiricinin web sitesinde yayımlanan uyumluluk listesinde yazıyor.

Güncel sürüm ile ReactOS, SATA sabit diskleri ve USB fareleri/klavyeleri destekliyor. Ayrıca bir işletim sistemine bir çizim programı da eklendi.

Resim galerimizde açık kaynak işletim sistemiyle çalışmanın nasıl bir şey olduğunu gözlemleyebilirsiniz. Eğer merak ederseniz ReactOS'u Live-CD olarak indirebilir ve kurulum gerekmeden evdeki PC'nizde deneyebilirsiniz. Cesaretli olanlar için projenin web sitesinde kurulabilen sürümü de var.

Download: ReactOS

http://www.reactos.org/de/screenshots.html

ros_033_shell_2_thumb.png
ros_033_quake3_01_thumb.jpg
ros_033_firefox_1_thumb.png
ros_033_halo_thumb.jpg
app_solitaire_01_mini.png

ros_039_abiword26_thumb.jpg
ros_039_aquaria2_thumb.jpg
ros_039_flash_in_firefox2_thumb.jpg
ros_039_glclock_thumb.jpg
ros_039_msn_6_thumb.jpg

windows kernelini kullanan güzel bir proje. geliştirilirse çok işe yarayacağı kesin...

wındows bır gun tarıh olucak ama dur bakalım sollayan bırı cıkıcak yakındır :D

windows kernelini kullanan güzel bir proje. geliştirilirse çok işe yarayacağı kesin...

Windows çekirdeğini nasıl kullanıyor? Bildiğim kadarıyla Windows'un kodları kapalı ve sadece Microsoft'a ait.
Bu adamlar Wine gibi bir şey peşindeler herhalde. Wine'nın işletim sistemi versiyonu. :D
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sitesine baktım. Bu da bir "Açık Kaynak Kodlu" işletim sistemi. Kodları kendileri yazıyorlar ve hepsi tam performanslı veya uyumlu çalışmıyor.
Dediğim gibi, Wine veya benzeri programların işletim sistemi versiyonu gibi bir şey.

deneyen varmı.. kurulumda veya çalışmasında sorun varmı ? paylaşırsanız sevinirim...

wındows bır gun tarıh olucak ama dur bakalım sollayan bırı cıkıcak yakındır :D

Linux'un kullanıcı dostu versiyonu çıkarsa (ki çıktı ama daha çok dost olacak :D:D) o sollayabilir. Aslında ben bunu denemiştim. Güzel çalışıyor. 37 mb idi heralde, sistem kurtarmak isterken sistemi açmak için usbden bununla girmiştim. Dosyaları usbnin boş kısımlarına çekip bi daha da kullanmamıştım. 37 mb olduğundan hemen diğer pc ile indirmiştim.

Gözlemlediğim kadarıyla hiç de fena değildi... :hhmanD

Windows çekirdeğini nasıl kullanıyor? Bildiğim kadarıyla Windows'un kodları kapalı ve sadece Microsoft'a ait.

doğru haklısın orada türkçenin azizliğine uğramışız. windows kernelinin aynısını kullanan demek sanırım daha doğru olur. (büyük ihtimal reverse engineering ile araklanmıştır. wine ve samba'da olduğu gibi :D)

Geri