Ramlerle ilgili Probblemim var

Gs_LioN

New member
Reaction score
0
merhaba

benim p5w dh Deluxe anakartımda 4 adet ram soketi var makinayı ilk topladıgımda sorun yok gibiydi yani arada bir problem cıkıyodu ama artık 2 slot çalısmıyor sanırım ramleri tek tek cıkarıp taktım en fazla 2 tanesini 1. ve 3. slotlarda calıstıra bildim hepsini takarsam veya 2. slota takarsam ekran gelmiyor veya geliyor bios ekranında kalıyor problemim nedir bios update le cozebilirmiyim ( eger cozulurse nasıl yapılacagınıda soylerseniz sevinirim) baska yolları varmıdır.. simdiden tsk

ramler: kingston hyperx ddr2 1 gb ( 2li set olarak aldım)

Kullandığın anakartın kitapçığı varsa system memory bölümünü incele, hangi ramleri nasıl kuulanman gerektiği orada yazıyor.

Kullandığın kartın ram slotları farklı tipteki ramlar içindir.(Turuncu ve Siyah) Yani ramlarin tipine göre 1 - 3 ya da 2 - 4 şeklinde takman gerekir.

Bu ramların hangileri olduğu ve hangi slotlara takılması gerektiğinin listesini orada bulabilirsin.

Kolay gelsin.

başka ramlerle test ettiniz mi? sorun kesin anakart denilemez... OC ve aşırı voltaj ramlere anlamsız resetler attırır...

slotlar ram hızlarını destekliyormu?

anakart sayfasında hangi slotun hangi hızlara kadar destek verdiğini yazıyordur yani ram lerin hızlarıyla ilgili bir uyumsuzluk olabilir.....

Geri