Ramler ve Mhz hızları

ademking

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar Bnm
Anakartım - Asus M2N -DH 4slot ddr2 800/667/533
İşlemcim - AMD Athlon 64x2 3800+
Ekran Kartım - Asus En9400GT 1 GB 128 bit
Ramlerim - 1.Slot= Kingston DDR2 800mhz 2Gb
- 2.Slot=Zepplin DDR2 667 Mhz 2 Gb
- 3.Slot=Kingston DDR2 533Mhz 512Mb
Toplam=4.6 Gb
Şimdi Bu ramlerin Mhzleri kac olur Araştırdığım Kadarıyla en düşük mhz 533 digerlerininde 533 mhz de çalıştırıyormuş yani digerlerinin Performansını düşürüyormuş :( şimdi ben bu ram çıkarayım mı ? birde
BU SİSTEM de Windows 7 Kullanmak istiyorum İşlemcim 64 bit Destekliyor. Ben Windows 7 32 bit mi 64 bit mi kullanayım karar veremedim. İlk önce Veri Tabanı okuyorum daha 10.sınıfım Bunun icinde Sistemde C , C++ filn programlarla uğraşmam gerek Sizde en Verimlisi Hangisi olur ?

biLdiğim kadarıLa çakışma oLmadığı sürece hızdada düşme gibi bi problem oLmaz zaten o ramLerin mhz işinde deişen hız o kadarda abartıLacak cinsden deiL düşsede sorun oLmaz

Yani Çıkartma Diyorsun. Bu sistemde Windows 7 64 bit mi 32 bitmi kullanayım yoksa WindowsXp Devam edeyim mi :)

Orasını paşa gönLün biLir yapacağın işLeme hangi işLetim sistemi daha uygunsa onu kuLLan derim

İşlemcin 64 Bit destekliyor aslında . İlk önce sisteminin bir yedeğini al sonra 64 bit W7 kur dene derim.Dene diyorum çünkü 3800+ biraz eski bir işlemci.Her ne kadar 64 bit desteklese de vereceği performansa bakmak lazım.Diğer sistem özelliklerin kurtarıyor çok rahat , işlemcinde de problem olacağını sanmıyorum ama denemek lazım gene de.

64 bitte dual çalışması için ram lerde mhz hızları eşit olmalı
şu an da 64 bit kullanabilirsin ama ram hızların paralel olarak aynı olmalı
tam verim alabilmen için

64 bitte dual çalışması için ram lerde mhz hızları eşit olmalı
şu an da 64 bit kullanabilirsin ama ram hızların paralel olarak aynı olmalı
tam verim alabilmen için

Katılıyorum aslında 64 bit kuLLanmasan biLe ram mhzleri aynı olsa daha iyi olur

Tmm Yani bi Denemek lazım en yakın zamanda kuracam bakalım Windows Ultimate 64 bit inşallah iyi verim alırım :) Olmassa 32 bit olur değilmi 32 bitte mhz fark edermi ki ?

hangi bit hızı ile kullanırsan kullan 32 yada 64 fark etmez
mhz hızı bana göre önemlidir
bu şekil de kullanabilirsin hızı itecektir ama dediğim gibi dual çalışmaz
imkanın varsa ram leri mhz hızı aynı olanlarla değiştir farkı o zaman görebilirsin ancak

Anakart Dual Channel RAM destekliyor;
ASUSTeK Computer Inc.

3 ram kullanmak dualchannel'ı bozar ve asimetrik olarak çalışır.Yani 4GB ye kadar dual çalışır.Sonrası ise zaten çok da işinize yarayacak bir performans sağlamaz. Ve evet o 4GB yi 667mhz de kullanırsınız.
Ayrıca 32bit sistemlerde o RAM kapasitesinin sadece 3 küsür GB si adreslenebileceğinden fazlası işe yaramayacaktır.
En iyisi çıkarmak o 533Mhz 512Mb RAM' i

Geri